AKTUÁLIS     ARCHÍV    LINKEK

ÉN

MAIL



Következő oldal: 2007 szeptember-október

2007.08.31.

Elnézést, hogy nem irogatok ide, de ha éppen van valami szabad időm, akkor vagy alszom, vagy a megváltozott budai villamoshálózatot figyelgetem :) Amíg ez elmúlik, itt van két kép az éppen bontás alatt álló Skála Budapest Nagyáruházról:

 

2007.08.28.

És egy kis villamosos kitekintés:


Barcelona új villamosai


2007.08.27.

I hate mondays

Na ez a nap se indul valami jól: először letörött a jobb felső kettes metszőfogam kétharmada, miután elfogyasztottam három vajaskenyeret (retekkel). Nem, nem a vajaskenyér tehet róla (és még csak nem is a retek), hanem az, hogy tegnap a csirkehúsban ráharaptam egy csontszilánkra. De akkor csak egy percig fájt, aztán semmi. Most meg számolgathatok, hogy mibe fog ez nekem fájni :O Második számú szívás: bár már másfél órája itt kellene lennie a kéményeseknek - akik ugye már kétszer elhalasztották a kiszállást -, még sehol sincsenek, a telefonszámuk meg nem kapcsolható. A kakukkfüttyös kerekerdőbe is, hát nem szívességből csinálják, hanem pénzért, mit szórakoznak már? Még mázli, hogy Rianna még egy hétig szabadságon lesz, és így talán meg tudja várni, hogy a fényestekintetű szerelő urak ki méltóztassanak fáradni, de mi lenne, ha külön szabit kellett volna kivennie, potyára? Meg egyébként is, az ember el tud jobb szórakozást képzelni magának, mint hogy holmi link kaminbúvárokra várakozzon egész álló nap!

A Nyugatival a helyzet változatlan

Két érdekes cikk a Nyugati pályaudvarról, melyet a város darabkáival lelkesen legózó építészek és politikusok valamiért pusztán épületként kezelnek, és nem emberek által használt, ergo funkcionális területként. Az első Teván Imre "tollából":
"A baj ott kezdődik, hogy amikor egy ilyen urbánus területhez hozzászagol az ország, a város, valamelyik vezetője vagy egy építész, a közösségi közlekedésben azonnal valami fölösleges, vagy legjobb esetben szükséges rossz funkciót lát. Hogy ez azért van, mert utoljára egyetemistaként ült vonaton, azóta csak szolgálati kocsiban, vagy mert azon az egyetemen egyszerűen ilyen szemléletet plántáltak a fejébe, én nem tudom. Mindenestre a Nyugati pályaudvar gyönyörű épületét most szinte minden megszólaló elvenné a közlekedéstől. Egyetlen olyan mondatot sem olvastam döntéshozótól, hogy de szép az Eiffel-csarnok, használjuk arra, amire épült, közlekedésre! Csak azt, hogy hogyan tüntessük el, fedjük be, tegyük föld alá, vágjuk el, telepítsük ki a síneket, milyen új funkciót adjunk az épületnek." / Index /

A második Lipovecz Ivántól (akire a fentebbi cikk hivatkozik is):
"[...] hogy ebben az egész ötlet- és fantáziarohamban senki sem akadt, aki egy olyan nagy, mondhatni meghatározó vasúti centrum, mint a Nyugati pályaudvar ügyében érdemben szót emelt volna. Így történhetett azután, hogy a nyertes pályaműben közreműködő japán Kengo Kuma még azt a nyilatkozatot is megtehette ellenvetés nélkül: a Nyugatit legjobb lenne az Állatkert mellé kitelepíteni. Tehát körülbelül oda, ahol most a Vágány utca teljes hosszában azok a már kiszuperált vagonok sorakoznak, amelyeket a hajléktalanokat befogadó téli szállássá alakítottak át. Hát, így néz ki, ha valaki a más peronjaival veri a csalánt..." / ÉS /

Más-más stílusban, de mindketten ugyanazt hiányolják: a rendszerben való gondolkodást. Hogy ne csak tili-tolizzunk a város darabjaival, hanem figyeljünk arra is, hogy azt kik használják, mire, és főleg arra, hogy ha már változtatunk (sok-sok pénzért), akkor azt utána még többen, még jobban tudják használni.

 

2007.08.26.

Az UV villamosok 51 éves forgalmi sztorijának utolsó előtti fejezete, még júliusból:


Búcsú az UV-któl a 41-esen

Kedvenc vonal, kedvenc típus, ezért a szokásosnál is személyesebb stílusban...

 

2007.08.25.

A nagy kikapcs

Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen, hogy egyben majdnem két hetet pihenhetek. Ennyi munkától távol levés sem volt jellemző az utóbbi 5-6 évben - kivéve a nagyobb kehességeket, de azt ne számítsuk, mert egy kéthetes influenza után az ember mindennek érzi magát, csak pihentnek nem :( Na, hol is kezdjem? Igazán nagy dolgok persze nem történtek velünk, de azért ami volt, azt megpróbálom leírni:

Én tényleg szeretem Budapestet™

Ha valaki rendszeresen olvasgatja ezt a blogot, könnyen azt hiheti, hogy már totálisan elegem van szűkebb hazámból. Pedig nem. Na jó, néha inkább mennék lakni a Marsra, de az utóbbi időkben annyit járkáltam (főleg villamost) fotózni, hogy elkezdtem ismét felfedezni azokat a dolgokat, amiket szeretek Budapestben:

Mert igenis egy világváros legyen szép ÉS legyen zavaros is. Legyen nagy DE legyenek elbújós zugai. Meg ilyesmik. Persze úgy is fogalmazhatnék, hogy a dolgok jelenlegi állása ellenére Budapest a kedvenc városom. Több ismerősöm, aki amúgy ismeri a fővárost, sőt, tett/tesz is érte ilyen vagy olyan értelemben, utálja, de ez szerintem nem jó, legalábbis ha nem tudnak máshova elmenni. Szerintem az ember ne utálja azt a helyet, ahol él! Ez a hely ráadásul kibírt már tatárt-törököt, kibírta osztrák helyőrségek és ukrán frontok ágyúit, árvizet és bombázást, hát ezután is lesz valahogy!

Ez volt egy felfedezés, ezután rögtön elhúztunk melegebb nyugatibb tájakra:

Innsbruck

Nem először jártunk Tirol fővárosában, és remélhetőleg nem is utoljára, mert továbbra is klassz hely. Azok a hatalmas hegyek mindenfelé, hajajj! Bár az időjárás és az árak határt szabtak a dőzsölésnek, azért jól éreztük magunkat.

Persze végül "úgy esett", hogy tonnányi villamosos képet készítettem, ezekből később (több) oldal fog készülni. A nem-villamosos képeket pedig - remélhetőleg - Rianna fogja feldolgozni. Az mindenesetre érdekes felfedezés volt, hogy a magyar autópályák _mennyivel_ jobb minőségűek az osztrákoknál. Persze amazok régebbiek, de folyamatosan újítgatják fel őket, szóval rejtély, mitől lettek ilyenek. Ráadásul tele vannak százas sebességkorlátozásokkal, tehát nem lehet kihasználni őket. Persze lehet, hogy ez a cél, hiszen Bécs és Linz közt már ott a nagysebességű vasúti pálya, de az most rajtunk speciel nem sokat tudott volna segíteni.

Utána hazajöttünk, Tolnán-Baranyán (-Salzkammerguton) át:

Életem legkiábrándítóbb augusztus huszadikai tüzijátéka

Igyekeznék nem politizálni, de most kivételesen nem megy. Tudniillik: kérem vissza az augusztus huszadikai rendezvények sokmilliós-milliárdos rendezési költségeiből a rám eső részt!

Dél-Budán ugyanis olyan jól szervezték meg a tüzijáték biztosítását, hogy a nezőket szó szerint nem engedték látótávolba. És sajnos ez nem vicc:

Felül a Szeged étterem és a házasságkötő terem vonalában elbarikádozott Bartók Béla útról nyíló "látvány", alul pedig a hasonló módon lezárt Budafoki úti perspektíva. Az érzés: balról magas ház, semmi rálátás, jobbról ház, semmi rálátás, szemben takarás, közben villanások és durranások, no meg a dühítő érzés, hogy az ember kimarad valamiből, holott csak száz méterre van tőle. Tehát nem a tömeg miatt nem tudtam közelebb menni, hanem a korlátok miatt, amikkel a tök üres Szent Gellért tér el volt kerítve! Nem tudom, ki volt az az észlény, aki ilyen hatékonyan védett meg bennünket a túró tudja mitől, de ez volt életem legsz*rabb augusztus huszadiki tüzijátéka! Persze biztos az építkezések bódéit akarták védeni :-/

Pedig ez a show nekem fontos, a nyár egyfajta lezárásaként szoktam megélni. Ráadásul életem első huszonpár évében szinte minden egyes ilyen tüzijátékot a Gellért térről vagy az alsó Műegyetem rakpartról néztem végig, ahova most nem tudtam lejutni. Kizártak a közösségi élményből! Ilyet mellesleg még nem láttam: megy a tüzijáték, közben az emberek csalódott arccal mennek "elfelé" ... Remélhetőleg az illetékesek azóta már gratuláltak egymásnak, megvolt a kitüntetés, prémium, ami jogosan jár nekik, hiszen Dél-Budán például senkinek sem eshetett pernye a nyakába :-/

Légiparádé helyett villamosvadászat

Mivel augusztus huszadika volt kedvenc UV villamosaim utolsó szolgálati napja is, ezúttal hanyagoltam a vizi- és légiparádét, kedvenc (ez most kivételesen nem cink) energiaitalgyártóm légicirkuszával egyetemben. Illetve pár képet azért tudtam csinálni a számomra egyre agyatlanabbnak és értelmetlenebbnek tűnő száguldozás lánchidi részletéről, de azt is csak miközben a Lánchídnál visszaforduló 19-es és 41-es villamosokat fotóztam:

Kezdetben kimondottan tetszett ez a háromdimenziós Forma-1-utánzat, aztán a minap a kecskeméti repülőnapon megint láttam Besenyei Petit műrepülni, és rájöttem, mennyire behatárolja őt és a többi pilótát is ez a gumiizé-kerülgetősdi. Itt ugyanis minden pilóta ugyanazt igyekszik csinálni, csak lehetőleg gyorsabban, mint a többiek. Komoly fizikai- és idegmunka, valahol veszélyes is talán (bár legfőképp csak előre nem látott események történésekor, mert ezek a pilóták azért nem tegnap kapták meg a szakszójukat), de sehol nincs ahhoz az örömteli játszadozáshoz, ami a nem-kötelező programú műrepülés öröme (legalábbis látványnak - számomra). És ez az, amiben Besenyei talán a legjobb a világon.

Nem mondom, a RedBull által szponzorált régi repülőgépek és kötelékek gyönyörűek, azokat érdemes megnézni, de ez a bólyakerülgetés csak egy mesterségesen túlfeszített rágógumi. Kérem vissza a (magyar) műrepülőket augusztus huszadikán: az anno a szponzorok által cserbenhagyott Aerotrigát, akár a Huszárokat is, álom szinten a "Bukfenc Brigádot" (nem tudom, hogy tényleg ez volt a nevük-e, de volt egy három vagy négy Trénerrel repülő csapat anno, akik olyan bukfenc-kergetőzést csaptak akkor már öregecske gépeikkel, amit azóta se láttam mástól), és kérek sok-sok hengerbucskázást!!!

Amíg ez meg nem történik, nézegessük a lentebb látható logót, amit az egyik mobilvécé oldalán láttam. Fantáziadús, mi? :)

Utó(?)rezgések

Szóval 20-án éjjel, de még inkább 21-én nagyon kora hajnalban elment az utolsó UV villamos is, mi pedig tizenpár órával később indultunk is a Balatonra, elmenekülni a fürdőszobát kényszerűségből (nem igazán volt használható a bojler eddig) átépítő szakik, és az óhatatlanul velük járó zaj és por elől. Sajna melegvizünk még ezen sorok írásakor sincsen, és igazán biztosra senki nem is meri megmondani, mikor lesz. Elvileg már jönnie kellett volna a kéményépítőknek, de kétszer elhalasztották. Aztán ha megvan, jönnie kell a gázosoknak, kéményseprőnek, meg a villanyszerelőknek, és talán magának a Télapónak is, hogy kiadja az üzembehelyezési papírt. Fura, hogy ezek a kisiparosok mennyire nem tepernek a kuncsaftért: mindig késnek, néha napokat is, aztán elfelejtenek ezt-azt hozni, a végén meg pluszköltségek vannak. Nem akarom megsérteni azokat, akik nem ilyenek, de a XXI. században szánalmasnak találom, hogy egy előre megvásárolt kombinált vízmelegítő/cirkókazán felszerelése hetekbe telik! Tudom, ahol gáz van és füst keletkezik, ott nagyon oda kell figyelni, ha az ember nem akar elpatkolni, de ez a "csütörtökön jövök... jaj, bocs, hogy megint telefonálok, szóval szombaton... jaj, elnézést, hogy megint telefonálok, szóval akkor majd hétfőn"-tempó olyan szocialista feeling: IKV, Javszer, Gelka, meg mittudomén. És ugye alig egy éve ugyanezt játszotta velünk a telefonszerelő, az ADSL-es, a kábeltévés - szóval reprezentatívnak érzem a tapasztalatainkat.

Súgok, ha valaki nem értené: azért ez (még?) nem igazán az a vevőközpontú kapitalizmus, amit ígértek nekünk. Na nem mintha a szolgáltatóoldalon bárkinek is érdeke lenne azt megvalósítani...

 

2007.08.24.

Nu, megjártuk Innsbruckot, szétáztam augusztus huszadikán a viharban (ez szerencsére más volt, és hamarabb is jött, mint a tavalyi, igaz, emiatt negyedannyi ember maradt az utcákon kint), plusz elbúcsúztattuk az UV villamosokat, voltunk a Balatonon is, és most megint itt ülök a gép előtt. Amíg össze nem szedem az erőmet a webezéshez, no meg a készített képek rendezéséhez/átméretezéséhez/feltöltéséhez, imhol némi sajtószemle.

Továbbra sincs semmi baj a Margit híddal - csak csendben szétporlik:
"Augusztus huszadika délután, a Red Bull Air Race ideje alatt kisebb betondarabok estek le a Margit hídról. [...] A tűzoltók eltávolították a híd széléről veszélyesen lelógó betonrészeket, hogy a további veszélyt elkerüljék. A híd csak a széléből veszített, a szerkezetét egyáltalán nem érinti a potyogás." / Index /
Azóta megint átnézték. Tudnám, mit néznek rajta, úgyis bárki láthatja, milyen állapotban van a híd. De a híd nem négyes metró, így a jelek szerint elég látszatintézkedéseket tenni, ha baj van vele :(

És érdekes módon (megint) a TotalCar kelt ki egy "gumikerekű-belsőégésűmotoros" visszásság ellen:
"Ugye abban egyetértünk, hogy Budapest és a megyeszékhelyek útjai zsúfoltak, továbbá szinte elviselhetetlen a szmog? A közös igyekezet tárgya az lehetne, hogy színvonalas tömegközlekedéssel, elkerülő utakkal, ezek megléte esetén tiltásokkal korlátozzuk a belvárosi forgalmat. Nos, erre sz*rnak nagy ívben azok, akik a bölcs városatyák városképet védő rendeletét - miszerint óriásplakátnak a történelmi kerületekben semmi helye - mozgó reklámhordozókkal cselezik ki. " / TotalCar.hu /
És tényleg!

 

2007.08.13.

Tegnap voltunk a kecskeméti repülőnapon, és bár átlátszóra áztunk, azért jól éreztük magunkat. Csak megint napokba fog telni, mire kipihenjük a sok ácsorgást - a vizes fűbe ugyanis nem akartunk leülni. Sebaj, lesz elég lehetőségünk punnyadni, mert pár napra elbújunk Riannával úgymond nyaralni, és állítólag sokat fog esni az eső :) Amíg nem írok ide újra, olvassatok sokat, lehetőleg ne weboldalakat, hanem könyveket; a villamosmániások pedig menjenek sokat fotózni, mert ugye jókora változások lesznek a budai villamoshálózaton nemsokára. Fotózzanak helyettem is! :)

 

2007.08.12.

A pénz, mindig csak a pénz :)

Olyan régen "numizmatizáltam", pedig most megint van apropója: kivonják a forgalomból a biztonsági fémcsík nélküli ezreseket. Aki nem figyeli fizetés közben, hogy mi megy át a kezén, annak itt van a sorozat négy főbb változata jobboldalt.

Legfelül az 1998. szeptember elsejével bevezetett verzió látható, ez váltotta le a Bartók Bélásat, mely 15 éven át volt AZ ezresünk (bár igazából tovább is, mert 2002-ig elfogadták). Személy szerint én akkoriban nagyon örültem, hogy végre (megint) van Mátyás királyos pénzünk, de ez az arckép szerény nyomott véleményem szerint elég furára sikerült. Mondhatni csúnyára. Biztosan van oka, hogy miért tértek el a szokásos, profilból ábrázolástól, de így egy nem kimondottan bizalomgerjesztő figurát kaptunk, fura nyakkal. Igaz, a fej beállítása viszont így hasonlított a nyugatabbi pénzeken láthatóra.

2000-ben készült a felülről második bankó, melyen a bal alsó sarokban a sorszámot a "MILLENIUM" feliratra cserélték, a fölötte levő nonfiguratív rozettát pedig egy "MNB" feliratot tartalmazóra. Amúgy a pénz látható jelei alapjában véve maradtak, és ez jó is, mert maga a kék szín nagyon dögös, rajta ezekkel a sárga vagy zöld vagy milyen rajzolatokkal.

Az ezredforduló elmúlt, így a következő években visszajött a sorszám a MILLENIUM felirat helyére, az MNB-rozetta viszont maradt. Persze aki nagyon odafigyel, az észreveszi, hogy az aláírások is változtak a bankókon, hiszen azok mindig a kibocsátáskor hivatalban levő illetékeseké (eleinte a pénzügyminiszter képviselőjéé, a bankelnöké, és egy másik igazgatósági tagé) voltak. Az új ezreseken eleinte szerepeltek az aláírásokhoz tartozó tisztségek (alelnök/elnök/alelnök), aztán eltűntek. Na nem mintha ezek bárkinek is sokat mondanának. Egyébként nem is ezek az igazi hitelesítő jelek, hanem a különböző mikrofeliratok, a víz/UV-jel, és társai. Akinek van nagyítója és UV-lámpája, jól elszórakoztathatja magát ezek keresésével :)

Aztán 2005-ben eljött a nagy váltás, mely keretében biztonsági fémcsíkot tettek a papírba. Ezzel együtt más is változott, például a címer arrébb és lejjebb csúszott, az aláírásoknak pedig kisebb hely maradt. Érdekes, hogy bár a hivatalos kibocsátási dátum 2005-ös, ezek a bankók csak 2006-ban kerültek forgalomba. Azóta már természetesen 2006-is kiadás is van, sőt, tán 2007-es is, nem figyeltem igazán oda.

Namármost szeptember elsejétől a nem-fémszálas ezreseket csak a posták és bankok fogadják el, ráadásul ők is csak beváltásra, szóval akinek van a régiből, az váltsa be vagy költse el és/vagy tegyen félre egyet emlékbe ;) A beváltás határideje egyébként elég nagyvonalú: húsz év.

Aki pedig tényleg kiváncsi arra, hányféle azonosító-hitelesítő elem van az új ezresben, nézze meg ezt az oldalt. Szerintem kifejezetten dögös, bár persze lehet, hogy jobb lett volna, ha a biztonságosabb forintbankjegyek helyett már az eurót (igenis ékezettel írom) vezethettük volna be. Bár míg az euró érmék az országról-országra való különbözőségükkel kimondottan bejönnek, a tökegyforma (unalmas) euró bankók kifejezetten elkedvetlenítőek. Szerintem például ez az új ezres esztétikailag jobb (szebb) náluk. Oké, a húszezres se rossz, de abból inkább az értéke miatt szeretnék sokat bespájzolni :) Az általam valaha használt legbénább kinézetű bankjegyek egyébként szerintem továbbra is a közelmúltbeli holland guldenek maradnak - remélem holland barátaim megbocsátanak eme véleményemért.

A másik kedvenc magyar fizetőeszközömről is írtam már korábban: az ötvenforintos érméről. "Neki" az a különlegessége, hogy állandóan kijönnek speciális hátoldalú változatai. Valószínűleg azért ezt a címletet használják ilyen célra, mert elég nagy, így könnyen lehet ábrákat, feliratokat verni rá. Perpillanat ilyen változataim vannak belőle:

Balról jobbra: az állandónak tekinthető előlap; a "normális" hátlap; az EU-ba való belépés örömére kiadott verzió hátlapja 2004-ből; a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 15. "szülinapjára" megváltoztatott hátlap 2005-ből; a Magyar Vöröskereszt fennállásának 125. évfordulójára, 2006-ban kiadott változat hátsó oldala; az ugyancsak 2006-os kibocsátású, az 1956-os forradalom 50. évfordulójáról megemlékező ötvenes háta; és végül a perpillanat legutóbbi "mutáció": a Róma Szerződés aláírásának 50. évfordulójára emlékeztető. Kíváncsi vagyok, mikor jön ki a következő spec változat :)

 

2007.08.11.

"Harminckét éves lettem én, kinek reklám jön ki könyökén, nagyon-nagyon"

Köszöntöm a Névtelen Harminckétévesek Klubjának jelenlevő tagjait! Ákos vagyok, immár szintén harminckét éves. És gyantaszűz. Nincs randa kék sapkám, ezért nem szólítanak királyfinak bankreklámokban. Nem tervezek négyszáz százalékos téháemre felvenni kölcsönt, pedig a reklámok szerint enélkül élni olyan, mint Rönó nélkül csajozni próbálkozni. Pözsóm sincsen, mert abban megfáznak szegény katicabogarak, azt pedig nem akarom. Továbbá nincs szőke barátnőm, akinek ikerpárja van, és akivel veszekszünk az internetezésért, ahelyett, hogy vennénk egy routert és még egy gépet. Nem hiszek abban sem, hogy csak akkor lehetek f*sza társasági lény, ha mindenféle előkelő (nevű) röviditalokat iszom. A Hubiról nekem nem a vadászat izgalma jut eszembe, hanem az, hogy kiskoromban azt hallottam, az igazi suttyó alkeszok isznak olyat. Nem bírok elájulni az új Suzukitól, így valószínűleg nem lenne jó kerékbilincselő belőlem. Tőlem ugyan az összeset egyből be is olvaszthatnák kanálnak vagy lábosnak - annak legalább lenne értelme, mert enni szeretek. És legalább ennyire nem érdekel, hogy valamelyik újság megírja a sztárok házassági szerződéseit. Sőt, kérgeslelkű bunkó vagyok, és nem sajnálom a majdnem-öngyilkos sztárocskát, ha egy héttel később már az összes kertévét végighaknizta, hogy aztán egy nagyobb tévében juppie-sportokat népszerűsítsen. Okoskártyám sincsen, mert az okosságot a fejemben hordom. És wellness-szállodám se, így nem vagyok rákényszerülve, hogy olyan mosóport használjak, amivel egy mosással minden kijön az abroszból, és ezért rámmosolyog a vendég. A vezetékes vizem természetesen kemény, különösen, ha beteszem a jégkockakészítőbe. De valahogy a víz keménységénél jobban foglalkoztat a vécépapírom keménysége. Ha üdítőital kupakjában, csokipapíron kódszámot találok, nem írok SMS-t a megadott telefonszámra, mert az szerintem hülyeség. A sipítozós hangú nőcinek se telefonálok esténként a tévébe, hogy megmondjam neki, mi a különbség a két fotó közt, pedig mindig nagyon könyörög szegény.

Így végigolvasva szinte hihetetlen, hogy nem unom szét magamat ebben a világban amiért ennyire magamnak való vagyok. De szerencsére nem teszem, mert még sok hozzám hasonló figura van, és így van kivel együtt nem érteni ezt az izét, amit XXI. századnak hívnak. Sziasztok! :)

 

2007.08.10.

Idén megint sikerült kijutnunk a Szigetre. A "sikerült" persze nem a körülményekre, hanem saját lustaságunkra utal. Vagy a fene tudja, hogy lustaság-e, lehet, hogy egyszerűen tényleg beleöregedtünk a munkába :) Mindenesetre az utolsó percben majdnem mégse indultunk el, aztán mégis erőt vettünk magunkon. Egyszerűen ki kellett mennem, mivel Madness koncert volt, és ez a zenekar, bár elvileg olyan stílusban utazik, ami nem áll közel hozzám, az egyik kedvencem. Valamiért azt szokták mondani rájuk, hogy ska-t játszanak, közben csak vicces pop-ot, ska beütésekkel, néhány valóban ska számmal és reaggae feldolgozással.


Egy tipikusan idióta ("nincs sok pénzünk rá, így hát inkább elszórakoztatjuk magunkat") Madness videó. Amúgy a szöveg egy balek betörőről szól, aki megpróbálja megmagyarázni, hogy tulajdonképpen nem is ő volt az, csak a haverja megkérte, hogy várjon a kapunál, "meg különben is". Tipikus Madness életérzés 1981-ből.

Na szerintem ez se az a tipikus ska. A titok szerintem az átlagnál messze tehetségesebb billentyűs, plusz a fúvós szekció, plusz a frontember, és a pót-frontember trombitás. Na meg hogy együtt baromira élvezik a hülyéskedést. És hogy ezek a hangszeres részek élőben milyen kellemesen szálltak a Sziget légterében!

Aki egyébként nem tudja, milyen az a ska/2tone (mondjuk szerintem én se tudom), nos, az ungarische ska így szól (csak saját felelősségre! - nekem nem gyün be). A Madness féle hülyéskedős pedig így (ez viszont nagyon bejön, pedig ez is ilyen kontrázós dolog, csak nem veszik komolyan).


Ez az egyik leghíresebb Madness szám. Amikor hallgatom, mindig az jut eszembe, hogy ebben az együttesben nem szóló-, hanem basszusgitáros akarnék lenni :)

Ez meg még az előbbinél is híresebb volt, de az eredeti klipjét nem találtam meg beágyazhatóan a neten, csak ezt a remake-et, ami egy német film promójának készült. Pedig az eredeti klip se kicsit lökött!

Na mindegy, talán ennyi elég zenei nevelésileg. Biztos sokaknak nem jön be, de én már tizenvalahány éve imádom ezt a bandát, és nagy dologként éltem meg, hogy élőben láthattam őket! Visszatérve a Szigetre, a koncert valami eszeveszett nagyonszuperjó volt. Nem is tudom, mikor éreztem magam koncerten ennyire jól magam. Szerintem évekkel ezelőtt. Pedig esett is közben, illetve a közönség körében is felbukkant a leggyakoribb magyar népcsoport, a hülye bunkók néhány képviselője. Utóbbiak közül volt, aki esernyővel állt a tömegben (aztán szóltak neki, hogy csukja össze, mert mögötte nem látni semmit), mások dohányoztak (úgy lóbálva az égő cigit, mintha nem is lett volna senki a közelben), és persze voltak, akik műanyagflakonokat dobáltak előre.

Egyébként érdekes "felfedezés" volt, hogy a külfüldiek is pont olyan bunkók, mint a hazaiak: a jegyért való sorbanállásnál ők is próbáltak volna előrébbslisszolni az előttük levőknél. Persze az überbunkó gyerekek általában magyarok voltak, biztos a hazai terep is hozzátett az önbizalmukhoz.

Azért az viszont engem, a rockmániást valahol elkeserít, hogy egyre kevesebb a rock. Sőt, az élő hangszeres zene úgy általában. Kezdetben ilyen alter/amatőr metál dolog volt ez a sziget, aztán jöttek az etnó/világzene, a jazz/blues dolgok, és közben egyre több tucctucc is (elnézést kérek, de a potmétereket és a DJ-lemezjátszót/m3-lejátszót nem tekintem hangszernek, bár tudom, hogy van díjdzsé, aki zenésznek tekinti magát). Illetve ha csak tucctucc lett volna: a nagyszínpad közelében konkrétan olyan dummdumm "zene" szólt egy sátorból, ami akár a nagyszínpadi programot is elnyomhatta volna, ha nem tekerik jól fel az ottaniak az erősítőket. Ha engem kétszáz méter távolból is zavart az a mély dübörgés, akkor milyen lehetett közelről? Aki erre vágyik, miért nem megy bányába vájárnak, vagy erőműbe generátorkezelőnek, fülvédő nélkül? Ott még fizetnének is neki az ilyen zajok hallgatásáért! Na mindegy, biztos csak arról van szó, amit már említettem, hogy öreg vagyok, és már nem értem meg a fiatalokat :)

Update: Egész jól megúsztuk a tömegben lóbált égő cigik általi majdnem-megégetéssel. Volt akinek életveszélyesen elrontották a szórakozását. Kicsit kikapcsolódtak a biztonsági őrök, hát remek... :(

 

2007.08.08.

Arccal a vasút felé!

Reggel a Margit hídi dugó miatt lekéstem szokásos vonatomat, és a következő indulásáig a fentebbi jelmondat megvalósításával szórakoztattam magam az egyik padon ülve. Na jó, igazából persze nem az egész vasút felé voltam arccal (mert a hátam mögött is voltak vágányok:), csak egy gyorsvonat egyik személykocsija felé, de így is láthattam az egész MÁV -> MÁV Start átalakulás eredményét:

Aki esetleg nem tudja, mire gondolok: a régi "H-MÁV" felirat helyére igénytelenül felgányolt (felmatricázott?) "H-START" feliratra. Mert más nem változott: a kellemes sarki hideg ellenére a kocsi némely ablakát nem tudták az utasok kinyitni, a vécé látványától pedig egy szemmel láthatóan nem magyarvasút-kompatibilis hölgy elijedt (mondjuk ez nem baj, mivel ugye amíg a vonat az állomáson áll, a mellékhelyiség használata tilos). Közben a szomszéd padcsoporton négy vasúttakarító ült, és beszélgetett. Jól érezték magukat, még a lábukat is feltették a padra (a várakozó utas meg majd üljön ugyanoda később). Aztán kiderült, miért érnek rá: mert ők egy később beérkező vonatra vártak, nekik azt kellett takarítaniuk - az indulása előtt már legalább húsz perccel bent álló gyorsvonat az már "kész" volt. Sajnos nem volt időm végignézni, a beérkező új vonat mennyi munkát adott nekik, de általában majdnem ugyananyi idő alatt érnek végig a vonaton moppal-seprűvel-szemeteszacsival, mintha csak sétálnának.

Mindez csak azért jutott eszembe, mert körülbelül ugyanekkor ünnepélyes keretek között kitakarítottak egy kocsit a Déliben:
"Szerdán a Déli pályaudvaron az újságírók megnézhették, hogy a speciálisan kiépített vágányokon miként mosnak, takarítanak ki egy a vasutasok szerint sem túlzottan modern szerelvényt." / Index /
Nos, szerintem az már réééégen rossz, ha újságíróknak kell mutogatni, hogy létezik olyan, hogy vonatok takarítása. Pláne, ha mondjuk az érintett lap érintett újságírói máskor is találkoztak már vonatokkal, ti. ekkor képesek ilyen jó kis összehasonlító képgalériákat csinálni.

Tudom, hogy a MÁV (-Start) ezer sebből vérzik, de pont ezért örülnék, ha reklámok meg sajtótájékoztatók helyett azt a kevés pénzt is inkább a valós dolgokra fordítanák. A javulást az utasok úgyis csak saját tapasztalat alapján fogják észrevenni, nem újságcikkek alapján. Aki egyébként igazán gyomorforgató képeket akar látni, az - saját felelősségre! - kattintson ide: nézze meg a nagytétényi vasútállomás vécéjét <- figyelem, ez egy elég szókimondó blog, a képek pedig tényleg nem valók gyenge gyomrúaknak! Aki pedig gördülőállományról akar hasonlókat látni, az itt keresgéljen. Na ez a nagy büdös (szó szerint!) valóság, nem az, hogy a Déliben takarítottak egyet.

 

2007.08.07.

Postaplóságok

Mai napomat többé-kevésbé a postán kezdtem. Ráadásul rögtön egy meglepetéssel: a bejáratnál egy gombot kellett megnyomni, hogy kapjunk egy sorszámot. Na nem azért, hogy leülhessünk, és csak akkor kelljen odaállni az ablakhoz, amikor mi vagyunk soron: ugyanúgy tolongani kellett, mint eddig. A cetli arra szolgált, hogy amikor odaérünk az ablakhoz, a postáshölgy beüsse a számítógépbe a számát, és ezzel statisztikázva lett, hogy mennyit kellett várakoznunk. Mert majd javítani akarják a szolgáltatási színvonalat. Először statisztika készül a várakozási időkről, az alapján valaki megszakérti a dolgot, és egy kampanivájd prodzsekt keretében majd javulást fog fakasztani a lambériából Pedig jópénzér' én is megmondtam volna, hogyan javíthatnak a színvonalon: ne csak két ablak legyen nyitva, hanem az összes. Merthogy így a sor az utcáig lógott. Ja: a sorszámadó gép mögött egy kislány ült, ő nyomta meg a gombot, és adta a kezünkbe a cetlit. Mert az emberek maguktól nem nyomtak volna gombot - a gonoszak, mert ezek az elvetemültek nem sorszámcetliért jönnek, hanem levelet feladni, pfujj! Mondjuk azért ez is egy nyomasztó munkakör lehet...

A legszebb persze az volt, amikor egy öregúr összeveszett a sorban egy idős hölggyel, hogy az miért itt állt, és miért nem amott. A hölgy kérte, hogy ne veszekedjenek, mondván "én már idős vagyok, 82 éves, nem tudok vitában védekezni", erre az öregúr bedobta az aduászt: hogy ő meg biza 83 éves! Utána még egy kicsit morgott, amitől úgy elfáradt, hogy le kellett ülnie a terem szélén. Egy kedves fiatal lány mondta is neki, hogy nyugodtan álljon ki a sorból, majd ő beengedi maga elé, ha odaér az ablakhoz. Na, ez a lány bezzeg szép bókokat kapott a bácsitól, hogy "milyen szép a szandálja, meg csak úgy csillog a lába"... Lehet, hogy magával a kelet-európai Dun Juannal találkoztunk?

 

2007.08.06.

Kitekintés

Elolvastam az elmúlt bejegyzéseket, és rájöttem, hogy egy "kicsit" depis az oldal perpillanat. Úgyhogy a saját morgásom helyett keresek nektek desszertként más olvasnivalót is. Konkrétan mások morgását :) A "CopyPaste" c. blogon például újabban elég jókat szoktam nyeríteni, például amikor egyik kedvenc témámról, a reklámokról ír, de nem formai, hanem tartalmi oldal felől közelítve a dolgot:

"Először azt hittem, hogy a kreatívok egyszerűen csak lusták voltak gondolkodni, de aztán rájöttem, hogy valójában mindez egy teljesen tudatos és összehangolt bankakció része, amelynek célja a fogyasztók totális elhülyítése és gombnyomásra működésbe hozható hitelfelvevő zombivá silányítása. Mi mást akarhatna elérni egy bank az újabb és újabb édibédi kisállatos reklámokkal, amelyekhez hasonló filmek már az RTL Klubon is évekkel ezelőtt a délutáni műsorsávba szorultak. Állati bölcs befektetések, nyúlfarknyi hitelek, 101 kiskutyafiók, a láncfűrésszel szétszaggatnivalóan behízelgő képű allatorvos és zsírsertés asszisztense megannyi támadás a jóízlés és az agysejtek ellen, amely mellett egy egészségesen gondolkodó reklámfogasztó nem mehet el szó nélkül." / CopyPaste /

Tessék csak elolvasni. Aztán emigyen lélekben megtisztulva tessék nyomban elolvasni az én alábbi hülyeségeimet is. FIgyelem: az átszokást az önkény bünteti! ;)

How to be a komplett balek

Ha még lehetne röhögni rajta, akkor azt tenném, mert állítólag egészségesebb önmagunk nyomorúságán nevetni, mint a hajunkat tépni. Ugyanis újabb baki derült ki az M4 kapcsán: az építők nem csak nem erőltetik meg magukat, hogy betartsák a határidőket, de a technológián is változtattak, ezek szerint önhatalmúlag (vagy a kivitelezési tervekben nem az volt, amit felénk "kommunikáltak"):
"... az alagútból kitermelt földet a metróépítők a Szent Gellért teret elérve sem vízi úton fogják elszállítani. Ez ugyanis a vállalkozónak "komoly többletköltséggel" és "műszaki kockázattal" járt volna, amit a beruházóra, vagyis közvetetten a fővárosra terhelt volna. A kitermelt földet ezért teherautókkal fogják elszállítani a belvárosból is, nem kevéssel növelve az amúgy is elviselhetetlen forgalmat. " / NOL /
Az eredetileg bereklámozott megoldás az volt, hogy a Szent Gellért tértől kezdve az alagúthajtással kitermelt földet nem viszik ki az Etele térre (mint most teszik, egy keskeny nyomtávú bányavasúttal), hanem felhozzák a felszínre, uszályra rakják, és a Dunán szállítják el. Nos, a jelek szerint most úgy döntöttek, hogy ez túl okos megoldás lenne. Inkább bérelnek sok teherautót, mert azok hangosak és büdösek szépek, és majd azokkal kikocsikáztatják a földet. Ez többek közt azért is jó, mert az alaposan megterhelt teherautók vélhetően jól szét fogják taposni az utakat - azokat is, amiket mostanában újítottak fel. De sebaj, gondolom ugyanezek a cégek majd indulnak az utak kijavítására kiírt pályázatokon is... Vagy az kötbéres meló lesz? Mindenesetre a nagy felismerés végre megvolt:
""Lehetett volna szerencsésebben is" metrószerződést kötni - ismerte el a főpolgármester-helyettes" / ugyanonnan /
Hát ezt se én mondtam :(

Az a baj, hogy ez a blog lassan ilyen négyesmetróramorgó izé lesz, aminek nem örülök, egyrészt mert nem szeretnék monomániás depresszióba zuhanni, másrészt meg amúgy is jó lenne vidámnak lenni, klassz dolgokról, szép Budapestről, fejlődésről írni. De nem lehet, mert a matéria egyre magasabbra hullámzik fel, és senki nem tesz semmit, csak azt bizonygatja, hogy a másik politikai oldal a nagyobb hülye :( Az Oscar-díjak átadásán valami olyasmit mondanak, hogy "The winner is..." ("A győztes pedig..."). Nos, nálunk az aktuális felkonferálás valahogy így hangzik: "And the loser is... Budapest!".

"Skála, skááála, skááála kóóóóp"

Eltűnik gyerekkorom egyik jellegzetes díszlete, az Október 23. úti Skála:
"Kedden nagy csinnadrattával megkezdődik a Budai Skála külső bontása. Belülről gyakorlatilag már szétszedték az épületet, amelynek helyén és környékén a MOM Parkhoz hasonló negyedet tervez a terület új tulajdonosa [...]" / NOL /
Mennyi jártunk ide anyuékkal, amikor suliból hazafele be kellett vásárolni... És hogy utáltam, mert mindig sorok voltak, és sose vettek nekünk elég Macskanyelv csokit :) Pedig utólag nézve a szupermarketje nem volt jelentősen rosszabb, mint egy osztrák áruházé. Oké, a banánt, a "kubai narancsot", és az egyéb déligyümölcsöket részletekben hozták ki, mindig csak egy-egy bevásárlókocsival, hogy csak annak jusson, aki épp ott van, vagy aki haverja valakinek, és oké, hogy ott is ultrás vízzel mosták le a bebüdösödött párizsit, de azért volt miből válogatni. A bútorrészleg is jó volt, ilyen tévés stúdiódíszlet stílusban voltak szobasarkok felépítve, itt egy nagyszobagarnitúra, ott egy ágy, éjjeliszekrénnyel... Kicsit arrébb ezer csillár lógott az álmennyezetről, a sarokban pedig gépek mozgatták a plafonon levő sínrendszerre függesztett szőnyegeket! Csak a ruha- és cipőosztályt utáltam nagyon, mert mindig nehezen találtunk ruhát nekem. Ebben a Skálában (aminek az oldalán még felváltva villogott a Skála és a Coop feliratú neon) ismertük meg a nyugati értelemben vett marketinget, az ilyen-olyan sziper-szuper akciókat, a légkondicionált eladóteret, és persze a "hirdessen nővel!" című okosságot. Volt egy tél, amikor a szomszédos piac emeletéről filmeket vetítettek az áruház oldalára, az emberek meg ott áltak, amikor pedig megéheztek-megszomjaztak, fogyasztottak - bár ez valószínűleg inkább a piac akciója lehetett. Egy időben meg állt a piac felől oldalon az épületnek egy miniatűr mása, talán hotdogot árusítottak benne. Később ezt a bódét a kamaraerdeti ifjásúgi parkban láttam. Ja, mert persze maga az épület is tetszett: olyan volt, mint egy űr-erőd, nagy sarokbástyákkal, és fehér védőfelületekkel a lézerek ellen :) Aztán itt szoktunk rá az első azonnal filmelőhívó-szolgálatra, micsoda csoda volt ez az egy meg két hétre vállalt fotólaboros előhívásokkal szemben!

Na mindegy, ez is elmúlt, meglátjuk, mi lesz helyette.

Országblamázs a köbön

Épp hallom a hiradóban, hogy a jövő évre háromszáznagyonsok milliárdot irányoztak elő a turizmus fejlesztésére EU-pénzből, és ez jó nekünk. Aztán azt is mondták, hogy a fogyasztóvédelmisek ellenőrzéseket tartottak a Balatonnál, és tíz büféből nyolcban találtak valami szabályelleneset. Most pedig ezt olvasom:
"Tömeges ételmérgezés történt a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, Mogyoródon." / Index /
Gyakorlatilag sehol nincs baj, csak ahová jönnek külföldiek. Még.

Aztán majd csak csodálkozunk, ha a románok kitakarítják a nyilvános vécéiket, kiépítik az útjaikat, felépítenek egy csomó szállodát, és onnantól kezdve senki nem hozzánk fog jönni, hanem Erdélybe meg a Partiumba, ahol csodás tájakat láthatnak, rendes áron, átverés nélkül. És mivel autópálya nem vezet arra, fapados repülőtársaságok viszont léteznek, az ilyen turisták át fognak reppenni fölöttünk, és egy fél éjszakát se fognak itt tölteni. A sok okos ügyeskedő büfés meg majd panaszkodhat a tévéhiradónak, hogy ők nem értik, hogy miért nem jönnek már a külföldiek, és miért mondják a magyarok, hogy túl drága nekik ez a hely, inkább elmenve Horvátországba. Hiába, senki nem tud annyit ártani a magyaroknak, mint a magyarok! Nem, nem az ilyen magyarok, meg az olyan magyarok, nem is a nem-magyarok. Mi, magyarok :(

Itt jegyzem meg, Barcelónában járva szembesültem azzal a számomra szomorú, de amúgy mindenképpen beszédes ténnyel, hogy a világhírű Hard Rock Café étteremhálózat következő létesítménye Bukarestben fog nyílni. Nekünk meg majd maradnak a Váci utcában és a Citadellánál jó drágán árult, ráadásul értelemszerűen hamis "Hard Rock Cafe Budapest" trikók (amúgy Made in China).

 

2007.08.05.

Kikapcsolódós hétvégét tartottunk: szombat este elmentünk a John WIlliams filmzenéiből összeválogatott gálakoncetre a Budai Vár Oroszlános Udvarába. Hogy az milyen egy gyönyörű hely! És sötétben a kivilágítása is valami zseniális, tanítani kellene, hogyan lehet a homlokzati díszeket, csipkéket, korlátokat, oszlopokat fénnyel kiemelni! Mondjuk azt azért nem értettem, hogy a Várbusz, amit most már 10-esnek hívnak (nagyon helyesen: a külföldi turistáknak ne kelljen már számukra kiejthetetlen szavakat megjegyezniük!), miért csak a Dísz térig megy el. Régen a Várszínházig el lehetett menni vele. Gyanítom, hogy összefüggésben lehet a Sándor-palota Köztársasági Elnöki Hivatallá átlényegülésével. Tudom, manapság már mások a veszélyek, de ez elég messze áll attól, hogy annak idején Ferenc Jóska bécsi Burghofján át lehetett gyalogolni - ugyanúgy, mint most :) Szerintem Rianna a saját blogjába fog majd klassz leírást rittyenteni a koncertről, ezért én csak annyit írok, hogy imádtam a Birodalmi Indulót (ami tulajdonképpen Darth Vader bevonulója) abban a környezetben! Halivúd, nem halivúd, mese, nem mese, a zenéje komolyzene. És amíg Williams legtöbb témája inkább a Dvoráki játékosságot idézi nekem (esetleg egy kis Csajkovszkijjal), addig ez Wagnernél is Wagnerebb :)

Ma pedig moziba mentünk, megnéztük az Ocen's Thirteen-t. Tipikus nyári haknifilm, de ilyenkor ez kell. Laza, nagggyon gizda, humoros, és gengszteresdi-rablósdi mivolta ellenére emlékeim szerint egyetlen lövés se dörrent benne, és senki sem halt meg. Most amúgy is szórakoztató filmeket van kedvem nézni, az se baj, ha kicsit blődek.

 

2007.08.04.

Rés a pajzson, avagy a metrószexuális alagút, akinek fontos a kinézet

Na, most meg ezt olvasom a leállítandó-nem leállítandó-leállítandó-nem leállítandó fúrópajzsról:
"Jelenleg még deformált az egyes metrópajzs, de visszanyeri a formáját - mondta az InfoRádiónak pénteken a DBR Metró Projekt igazgatóság vezetője. Balogh Árpád hozzátette, hogy a pajzs tesztüzemben halad, és ha le is kell állítani - a rádió korábbi híre szerint újabb tübbingrepesztő habrancslerakódás keletkezett a Bochkor nevű pajzson -, egy-két nap alatt elvégzik a javításokat. " / NOL /
No, akkor valami mégis van? Esetleg, talán, de ez se rossz hír? Amúgy megint tanultam valamit - hogy a töksötét metróalagúton, amit senki se fog látni, lehetnek esztétikai repedések:
"A korábban megrepedt alagúttartó betonszelvényeket leglettelik, mert csak esztétikai repedésekről van szó, statikai és vízzárási problémákat nem okoz." / ugyanonnan /
Én elhiszem, hogy ez így van, de akkor is hülyén hangzik, hogy a föld alatt húsz méterrel ha megreped az alagút, akkor az a szilárdságát nem befolyásolja, csak csúnya. Persze lehet, hogy egy metrószexuális alagutról van szó, aki nagyon ad a kinézetére.

 

2007.08.03.

Villamos a Kormányzati Nyolcadban?

Kihirdették nagy nehezen, hogy kinek a tervei alapján akarnak Kormányzati Akárhanyadot (kevesebb lesz az szerintem, mint Negyed, sőt, nekünk inkább kilenced lesz) építeni a Nyugati vágányai és a Podmaniczky utca közé. A látványrajzokat nézegetve végülis nem olyan rossz a helyzet: nem csak a dülöngélő MÁV-os épületek helyett lenne jobb ez, hanem amúgy is viszonylag pofás, modern, de nem kibírhatatlanul modernkedő valamiket rajzoltak oda. Aztán megakadt a szemem ezen a rajzon, meg ezen. Dehisz' ezek villamossínek a Podmaniczky utcában! Ami persze logikus ötlet, hiszen a jelenlegi Podmaniczky (szegény!) Tervben hiába szerepel a villamos visszaépítése a Vácira és a Bajcsyra, ha a hivatalok a Podmaniczky felőli oldalon lesznek; akkor ugyanis igenis ide kell vinni a kötöttpályás közlekedést. Csak hogy ez eddig semmilyen budapesti tervben nem szerepelt, és nem tudom, a beruházók komolyan oda akarják-e tenni, vagy csak rámásoltak pár villamosképet a tervekre, mert anélkül nyugatabbra ritkán szoktak ilyen közösségi területeket tervezni. Az érdekes persze az, hogy a Váci úti sínek is mintha ott lennének, ugyanakkor nem világos, hol fejeződnének be a Podmaniczky utcai vágányok. A kiindulási pont mindkét esetben a Kiskörút/Bajcsy-Zsilinszky, és ez helyes is. A két vonal viszont teljesen más feladatokat lát el: a Váci úti Angyalföldöt, esetleg Újpestet kötné össze közvetlenül a Belvárossal és a Szabadság hídon át Budával, a Podmaniczky utcai vonal viszont talán "csak" a Kormányzati Nyolcadhoz menne. Bár ezen a rajzon mintha felmenne a vasúti sínekhez, ami azért lenne pikáns, mert a sokfele már működő tram-train (villamos-vonat) rendszer szerint így sok helyre el tudna jutni (például Újpalotára, ahol a vasúti sínről letérve bekanyarodhatna a lakótelepre). Ami azért is jó lenne, mert a tereprendezés keretében a vasúti vágányokat lehet, hogy elvágnák a mai pályaudvari csarnok bejáratánál (vagy nem - ez a jó a budapesti tervekben: annyi van belőlük, mint a rossebb, és egyik bizonytalanabb és "alátámasztottalanabb", mint a másik).

Míg azon gondolkoztam, mennyi esély van arra, hogy a jelenlegi villamosépítési tempó (=nulla) mellett hirtelen rögtön két új vonalszakaszt is építenek, beleakadtam ebbe a cikkbe:
"A kormányzati negyed tömegközlekedési kapcsolatainak fejlesztése keretében összeköthetik a 47-es, 49-es és a 12-es, 14-es villamosok vonalait - mondta az InfoRádiónak a budapesti főépítész. Beleznay Éva közölte: lehetséges, hogy a Bajcsy-Zsilinszky útról a Podmaniczky utcán át a Városligetig halad majd az összevont vonal, de az is elképzelhető, hogy a Nyugati téren át, a Lehel téri végállomásig fut." / inforadio.hu /
Namármost ebben tök jó dolgok vannak leírva, de kicsit zavarosan. Például milyen végállomás lenne a Lehel téren? Hiszen pont azon lenne a hangsúly, hogy megszűnne a végállomás, és a 14-es továbbmehetne a Deák térig (és még tovább - a kapacitáslépcsők szerint átlapolva és betétjáratozva, hogy mondjak valami szakszerűnek hangzót is)! Vagy mi ez az "összevont vonal"? A tuja a Bajcsyról a Podmaniczkyre kanyarodna, kihagyná a Nyugati teret (alig száz méterrel elhúzva mellette), elmenne a Dózsáig, és azon keresztül menne a Lehel utcáig? Valami hasonló mondjuk volt már az ötvenes évek elején...

Szóval valamiért attól félek, hogy nincsenek is igazi tervek, csak vonalakat huzogattak a térképre, és ezért a végén pont ezek fognak kimaradni, miközben elköltenek egy valag pénzt a negyedre. A hivatalnokok majd járnak autóval, a többiek meg felkapaszkodnak a túlterhelt 72-es trolira. Pénz elköltve, usernek nem lett jobb. Persze remélem, hogy tévedek, és lesz valaki, aki beleerőszakolja a rendes kötöttpályás közlekedést a tervekbe. Ha már úgyis urizálunk, és ilyen kormányzati palotákat emelünk, miközben kilóg a hátsónk a gatyából, akkor ne pont ezt spórolják ki belőle, mert ennek lehet, hogy több értelme lenne, mint a program többi részének. És az tuti, hogy nem a villamos lenne a projekt legdrágább része.

További szeletei az igazságnak

A tegnapi hírrel ellentétben ma Demszky Gábor - szokásos fellépésén sajtótájékoztatóján - kijelentette, hogy nem igaz, hogy ismét le kellene állítani az egyik fúrópajzsot. Állítólag valami ilyesmi hangzott el:
"A leghatározottabban cáfolta a főpolgármester az InfoRádió értesülését, miszerint meghibásodás miatt hamarosan ismét leállhat a 4-es metró északi fúrópajzsa. Demszky Gábor szerint a hír bulvárlapok címoldalára való és az "esetleg" kategóriába tartozik." / Hírszerző /
Igaz, ugyanakkor ezt is mondta:
"Nem szolgálhatok rossz hírekkel a metróberuházással összefüggésben" / ugyanonnan /
ami azért furcsa, mert ez is olvasható volt a sajtóban:
"Pénteken a főpolgármester is elmondta azt, amit már hetek óta tudni lehetett: nem készülnek el szeptember 1-jére a Fővám és a Gellért téri metróállomások. Mint arról már korábban hírt adtunk, a Tétényi úti állomás átadása is csúszik és nem lesz kész iskolakezdésre a pesti alsó rakpart sem, ezért óriási dugóra lehet majd számítani a környéken. " / Index /
illetve:
"Demszky elmondása szerint például csütörtök este az állomás építésén mindössze hárman-négyen dolgoztak, jóllehet a Fővám téren egész éjszaka folyhatna a munka. "Rendkívül rossz néven veszem, hogy a Hídépítő késik" – mondta Demszky, majd hozzátette, hogy ennek következményei lehetnek." / Hírszerző /

Szóval ha az, hogy nem készül el időben két, sőt: három állomás, és emiatt szeptembertől a még mindig lezárt rakpart miatt tízezrek fognak szívni minden nap, nem rossz hír, akkor mindent értek. Ez az igazi sikerpropaganda: mindennek örülünk, és kész. Mi nem pofára estünk, hanem így szoktunk leszállni a lóról. Hát a boldogságtól dalolni tudnék! Például valami ósumér siratódalt :-/

A közeljövő villamosos változásai

Már korábban is próbáltam jelezni, hogy a Szabadság híd lezárása után át fog alakulni Dél-Buda villamosközlekedése; mostanra már kezdenek is konkretizálódni az ideiglenes átszervezések. Persze biztosan lesz, akinek kedvezőtlen lesz a változás, de nem szabad elfelejteni, hogy itt nem l'art pour l'art kavarásról van szó, hanem ideiglenesen használhatatlan lesz egy dunai átkelőhely, és a Kiskörút, tehát hacsak valaki nem varázsol síneket az Erzsébet hídra és Rákóczi útra, és/vagy a Nagykörút és a Kálvin tér közé az Üllői útra, akkor egyszerűen nem lehet az eddig meglevő forgalmi irányokat megtartani. A hirtelen szabaddá váló járműkapacitással viszont legalább addig is megpróbálnak valami pluszt adni - amit már rég meg kellett volna tenniük (ti. Észak-Dél-Buda kötöttpályás kapcsolat):

"A Szabadság híd lezárása megváltoztatja majd a dél-budai tömegközlekedést is. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a híd lezárása miatt a kiskörúton ideiglenesen nem közlekednek a 47-es és 49-es villamosok. A 18-as villamos Hűvösvölgy és Savoya park között meghosszabbított útvonalon közlekedik majd. Az 56-os villamos vonala is meghosszabbodik: Hűvösvölgy és Budafok, Városház tér között szállítja az utasokat. A két vonal átveszi a 47-es villamos dél-budai funkcióját. villamosjárat is indul: a 41A villamos a Batthyány tér és Forgalmi utca között jár majd a munkanapokon. Mivel a kiskörúti villamosforgalom megszűnése miatt valószínűleg nőni fog a nagykörúti villamosforgalom, ezért a BKV a 28 Combino helyett 34-et üzemeltet majd augusztus 21-től. A szeptember 3-i iskolakezdés után minden nap 38 szerelvény közlekedik majd a körúton." / origo.hu /

Egyébként pedig ha már villamos, akkor: Ceterum censeo...

 

2007.08.02.

Közállapotok, közlekedés...

Megint erős előítélettel indítom a bejegyzést, miszerint nehezemre esik elhinni, hogy egy szabályos sebességgel közlekedő autó így meg tud pördülni, majd ütközés után atomjaira forgácsolódni, mint ma reggel egy személygépkocsi az alsó rakparton. Talán azért is van ilyen megalapozatlan érzetem, mert tudom, láttam, hogy itt éjjel, hajnalban, meg amikor nincs nagy tömeg, a csőszerű, kicsit emelkedő út egyfajta gyorsulási pálya érzetet ad, ami sokakat erőteljes gázadásra sarkall. Utasként jött már rám frász itt, amikor valaki ezerrel átszáguldott itt, és a Döbrentei térre vezető felhajtó buckáján szinte elemelkedtünk egy pillanatra az asztaltról, mint a San Francisco-i filmek üldözési jelenteiben. Csakhogy itt a Duna (és egy csatornabeömlő, alias Ördögárok) közelsége miatt gyakran van páralecsapódás, ami miatt leéréskor az úttest csúszhat :( Részvétem a halottak hozzátartozóinak, és elnézést kérek, ha tévedtem, és szerencsétlen emberek szabályosan hajtottak!

Ez a hír viszont, miszerint:
"Felsővezeték-tartó oszlopnak ütközött egy teherautó az Árpád-hídon, a sofőrt, aki a balesetben súlyosan megsérült, a tűzoltók szabadították ki az összeroncsolódott vezetőfülkéből. " / Index /
felidegesített. Főleg azért, mert az Árpád hídon az 1-es villamos felsővezeték-tartó oszlopai nem az út szélén, hanem a vágányok között vannak, ahol már régen rossz, ha teherautó halad. Hogy kerül az oda? Mennyivel mehetett a teherauós, ha odáig beszállt? Mondjuk ex-óbudaiként saját tapasztalat, hogy állandóan beszállnak oda az autósok. Mennek 100 km/h felett, elvesztik az uralmat a kocsi fölött, ráfutnak a villamospályát határoló izére, és már be is repültek a sínre. Az 1-es villamos sokezer utasa meg szív, mert valaki úgy akart gyorsan menni, hogy nem voltak meg a képességei hozzá. Nem lehetne valami másfél méter magas acélfalat odatenni, hogy ha az _autós_baleset miatt az autók nem tudnak haladni, legalább a tömegközlekedés haladhasson?!

Persze a mai napon nem csak balesetek miatt nem lehetett közlekedni: a Forma-1 nevű profi pénzcsináló jelenség - amit valamiért sokan sportnak neveznek -, a budapesti városvezetéssel egyetértésben megszüntette Közép-Buda közlekedését, ugyanis parasztvakítást látványos tömegrendezvényt tartottak a Lánchíd környékén. És bár az Index tudosítója szerint nem volt nagy fennakadás, Riannának két kollégája is telefonált, hogy nézze már meg az interneten, mi történt, miért nincs közlekedés. Egyikük a fél órás utat kettő és fél alatt tette meg. Nincs is értelmesebb annál, mint amikor a lezárt Kiskörút, a kettévágott pesti rakpart, és a csatornaépítés (vagy mi) miatt járhatatlan Budafoki út mellé még a Fő utcát és környékét is ellehetetlenítik. Részemről baromira örülök, hogy ma szabadnapom volt, és itthon punnyadtam.

Még Besenyei Peti repülőbemutatójára se mentem el, pedig őt azért nagyon csípem. Annak viszont rettentesen örülök, hogy végül elvetették ezt a marhaságot, hogy az Alagútból szálljon fel gépével. Pétert személyesen (sajnos) nem ismerem, de már a nyolcvanas évek óta figyelem, tehát nem akkor találkoztam először a nevével, amikor az RTL Klub benyomta a Fábry show-ba két senki celebrity közé, és nem akkor láttam először a levegőben, amikor Palik Lacika, vagy valami másik hozzáértő hülyeségeket mondott a Parlament előtti műrepülése közben. Így aztán tudom, hogy ő az, aki képes centiméteres pontossággal kiszámítani, mikor hol legyen, és képes fokra pontosan úgy állítani a gép szárnyait, ahogy abban a pillanatban kell. De ez akkor is istenkísértés volt. Persze én alapból aggódós típus vagyok, ezért megnyugodtam, amikor Daka Olga - aki ugyancsak nagyon valaki a repülésben -, szintén butaságnak tartotta az egészet.

További aktuális katasztrófák híreink

Egyébként csendes napunk volt. Ugyan Sopronban tíz lövéssel kellett megállítani egy vezetőt, aki amikor mondták neki, hogy megbüntetik azért, mert öv nélkül vezetett, ámokfutásba kezdett, dehát előfordul az ilyesmi. Mint hogy az is, hogy a négyes metró egyik, nemrégiben tübingrepedések miatt leállított, majd azóta újraindított fúrópajzsát vélhetően megint le kell állítani, mert továbbra is repeszti a betonelemeket. Szerintem ez lesz a világ első metrója, aminek az átadásán a főnökök nem lent az alagútban fognak utazni, hanem fent, mert tisztában lesznek az elvégeztetett munka minőségével. Legalábbis ez most már kezd túlmenni az apró hiba kategórián. Nem kéne az egészet picit leállítani, felülvizsgálandó a használt technológiát, majd csak akkor újraindítani, amikor már teljesen ki tudták küszöbölni a repedéseket? Boros Lajos és Bochkor Gábor helyében - róluk vannak a fúrópajzsok elnevezve - pedig kérelmezném, hogy keressenek más nevet a gépeknek. Javaslatom a Beavis és Butthead.

Ehhez képest viszont kiderült, hogy a hivatalok szerint a budapesti közlekedés biztonságára a legnagyobb veszélyt azok a közlekedési lámpák jelentik, amelyeken a telisárgának szemeket és mosolygó szájat rajzoltak, azaz amelyekből "smiley"-t csináltak. Pedig a legtöbb ember, akit láttam, amikor észrevették ezeket a mosolygós gömböcöket, elmosolyodott, kicsit kevésbé feszült lett. Elképzelhető, hogy egészségileg jobbat tett nekik az a pár pillanat, mint egy vagon C-vitamin, vagy egy fizetett szabadnap! Erre ezt is el kell venni tőlük. A kidöntött korlátok, a lekopott zebrák, a rossz helyre kitett, vagy értelmét vesztett táblák, azok jók, azokkal nincs baj. A Dunába omladozó Várbazárral, Margit híddal, a teligrafitizett aluljárókkal, az összetört utasváró bódékkal, a karcolások miatt alig átlátható buszablakokkal sincs. Ez a smiley bezzeg skandalum, bár nem károsítja a berendezés működését, nem akadályozza a jelzéskép értelmezését.

Szóval most már nem csak buta, hanem humortalan városban is élünk.

 

2007.07.31.

MásValaki Problémája?

A Stefánia-Thököly sarkon egy busznyi ember (köztük én és Almár Ákos is, újabb munka utáni UV-zásra indulva) szemtanúja volt, hogy egy igen előkelő márkájú, a Stefániáról a Thökölyre kis ívben kanyarodó autós majdnem elütött egy, a Thökölyn a Stefániával párhuzamosan átkelni kívánó biciklist. Ez ugye első körben mondhatni egyértelmű helyzet. DE: a biciklista a sima, tehát nem bicikliátkelőhelyes zebrán nem tolta kétkerekűjét, hanem hosszában tekert rajta. Ráadásul a Stefánia másik oldalán ott van a bicikliút, de ő mégsem ott ment, nem is az úttest szélén haladt, hanem a járdán. Tudom, azt a bicikliutat sokan szidják, de akkor sem lehet megoldás az, hogy a járdán tekernek! Szerintem ez sajnos egy tipikus 1:1-es helyzet volt, amiből persze a biciklista jött volna ki rosszabbul, hiszen esélye sem lett volna a böszme autóval szemben egy ütközés esetén. De félek, hogy a majdnem-balesetből egyik sem tanult: az autós valószínűleg úgy ment tovább, hogy "k*cs*g biciklista", a biciklista pedig úgy, hogy "bunkó autós". Pedig mindkettő hibázott, és bár patikamérlegen nem akarom kimérni, hogy ki tévedett nagyobbat, az lenne a jó, ha mindkettő tanulna az esetből és változtatna a szokásain. Mert ebben a városban egyszerűen hazugság azt mondani, hogy CSAK az autósok, CSAK a biciklisták vagy CSAK a gyalogosok közlekednek szabálytalanul - ahogy azt az egyes modalitások fórumain általában olvasni lehet a "mindig a másik a hibás" szemlélet jegyében. Itt mindenkinek jobban oda kellene figyelnie a másikra, és nem csak mutogatnia, hogy "én azért közlekedem szabálytalanul, mert a másik is szabálytalan velem szemben" :( Hangulatkeltésként persze ideírhatom még Almár Ákos megállapítását, amit azután tett, hogy még ugyanezen a napon majdnem elcsapott a zebrán egy másik biciklista: "ááá, az nem biciklista volt, hanem kerekesgyalogos!", de mindegy. Egyelőre többször ütöttek el majdnem biciklivel, mint autóval, és ez talán jobb is így, az én kis törékeny egészségem szempontjából.

Nem más

Azért még egy példa aznapról (nem az utolsó, mert láttunk még egy szintén márkás autót, mely forgalom elől kőbábukkal elzárt járdáról úgy bírt legurulni, hogy közben szépen meghúzta a saját oldalát): a Kálvin téren a metróépítés miatt csak egy két, de inkább másfél sávos sikán vezet át a Kiskörút két vége között. Itt a rászorulók mehetnek csak át: BKV, mentő, rendőr, taxi, ilyesmi. Nos, a menetrend szerinti villamospótló busz ment velünk át, ahogy kell neki, egyszercsak meg kell állnia, mert jön szembe egy sima személyautó. Nem, nem tolatott vissza elnézést kérve, hanem előbb nem mozdult, aztán ordibált egy sort, majd felhajtott a járdára, és ott került ki minket. Ő ugyan nem tér ki egy közfeladatot ellátó jármű elől! Állítólag ez elég gyakori dolog, de a jelek szerint senkit nem zavar. Demagógia, vagy sem: az illetékesek nem utaznak villamospótló busszal. És akkor ez így már rögtön "MVP" lett, ami az örökemlékű Douglas Adams világképében annyit jelent: "MásValaki Problémája".

Sajnos ebben a városban minden MVP.

 

2007.07.30.

Spam, vírusok, satöbbi

Remélem mostanában már mindenki odafigyel a mailjeire. Annyi .pdf kiterjesztésű melléklet jön, hogy csak na, de megnézni a tartalmukat egészségtelen/felesleges. Ugye az alap "királyság" ebben az, hogy míg a sima szöveget, a HTML-et, és most legtöbbször már a levelekben levő képeket is átnézik a filterek, hogy nem spammek-e véletlenül, a .pdf fájllal nem cselekszik meg ugyanezt, ergo a reklámüzenet átjön. Igaz, több helyet foglal a diszken, több sávszélességbe kerül a letöltése, dehát a spammerek már csak ilyen kedves emberek, akik magasról tesznek arra, hogy az ilyen túlterheléseikkel lassan működésképtelenné teszik azt a technikai rendszert, amiből élnek :-/ Mi több, újabban Excel fájlokban is küldik a hülye reklámjaikat, pedig azt - "remek" lehetőségeinek köszönhetően - eddig inkább vírusok terjesztésére használták. Persze az az ember is khm... furcsa, aki megnyitja egy olyan mail mellékletét, melynek feladóját nem ismeri, a fejléce zavaros, a szövege pedig értelmetlen, vagy nincs is.

Persze vannak ravaszabb, aktuális titkokkal kecsegtető kártevők is: "ha ide elmész/ha engem megnyitsz, elmondom neked az új Harry Potter rész végét/letöltheted az új Simpsons mozit". Ez pontosan az a mechanizmus, amivel azok a cukrosbácsik operáltak, akikkel kiskorunkban rémisztgettek bennünket szüleink. Könyörgöm, ne menjünk el ismeretlen linkkel, ne fogadjunk el cukorkát ismeretlen mailtől!!! Ugyanez ajánlott a divatos chat programoknál is: ott is jöhet automatizált üzenet, amiben valami fertőző helyre küldenek bennünket. Aztán hogy a kapott fertőzés mire használja fel az így rabul ejtett gépünket, az már csak szerencse kérdése. Tessék odafigyelni erre - és biza a gyerekeket, fiatalokat is fel kell erre készíteni, mint minket anno a cukrosbácsik elkerülésére!

Persze másfajta undorító alakok is léteznek a cybervilágban: nemrég lecsúszott Brazíliában a reptér betonjáról egy gép, megölve közel kétszáz embert. Na, kedves filantróp gengsztereink egyből elkezdtek maileket küldözgetni azzal, hogy aki ide kattint, az többet megtud a balesetről. Közben csak simán megfertőzték a katasztrófa-happy kíváncsiskodó gépét. És vannak esetek, amikor mások szerencsétlensége és szenvedése útján konkrétan pénzt is csalogatnak ki hasonló gazfickók. Éppen ezért óvakodjunk az ilyen, és ehhez hasonló mailektől! Ha nem dőlne be annyi buta ember az ilyen szövegeknek, már rég nem próbálkoznának ezekkel a trükkökkel a tiszteletreméltó gazemberek, és mindannyian nyugodtabban élhetnénk!

Csak ismételni tudom magam: felejtsük el, hogy a számítógép játékszer, amit bárki kezelhet, vagy egy olyan passzív munkaeszköz, mint egy csavarhúzó, vagy egy írógép! Tessék odafigyelni a fura ajánlatokra, gyanús ajánlkozásokra, mert ahogy a régi UseNet-es mondás tartja, "nincs olyan, hogy ingyen reggeli". Mindennek megvan az ára, és az interneten ez néha túl magas is lehet!

Egyébként a számítógépes kártevés palettája egyre szélesedik. Mostanában megint van olyan vírus, mely nem töröl, "csupán" elkódol bizonyos - értekesnek, fontosnak, személyesnek ítélt - doksikat a gépen. A jogos tulaj így nem fér hozzájuk, csak ha váltságdíjat fizet a kártevő írójának, aki ezért cserében visszaállítja az érintett dokumentumokat. Kedves, nem?

Persze ezek itt elmúlt esetek, némelyik több hetes, tehát látszólag eső után köpenyeg, hogy most írok róluk. Ugyanakkor tuti, hogy hasonló rosszaságok lesznek a jövőben is, és aki a fentebbi sorok üzenetét megérti, az majd azok ellen is védettebb lesz.

 

2007.07.29.

Budapest, Budapest, te csodás - mindent átjár a szétrohadás...

Sétáltunk egyet a pesti éjszakában Riannával. Sajnos újabban ritkán volt időm, erőm, lehetőségem erre, pedig hiányzik. Az esti-éjszakai Budapest ugyanis teljesen más, mint a nappali. Persze ez is folyamatosan alakul, hiszen már most sem az, mint 5-6 éve volt, és pláne nem az, ami 14-15 éve, amikor először kezdtem el csatangolni a Tévémaci adásideje után. A régi élményekről legszívesebben könyvet írnék, de itt most inkább az aktuálisakból idéznék fel néhányat.

Például az este tíz utáni élet fogalma még mindig elég relatív. Oké, talán nem vasárnap este a legjobb mintavételezési alkalom, ugyanakkor turistaszezonban a vasárnap is csak egy ugyanolyan munkaszüneti nap, ami után egy másik jön: a diákoknak és turistáknak. A helyiek által látogatott kocsmák talán ugyanúgy kiürülnek, mint Kölnben az Altstadt vasárnap este, de azért nem kellene mindennek leállnia. Például számomra meglepő volt, hogy a Váci utcai Burger King tízkor bezárt - miközben a környék televolt fiatalokkal, akik a legfőbb fogyasztói ennek a fajta kajának. A Régiposta utcai McDonald's már okosabb volt: éjfélig nyitva tartott, így az éhesebb fiatalok mind oda tódultak, nem kis számban. Mi több, tízperces sorok voltak a pénztáraknál, ami eléggé értelmezhetetlenné teszi a "gyorsétterem" kifejezést. Pénztár még lett is volna, de pénztáros nem. Hát, fura szemlélet, hogy úgy spórolnak, hogy a vevőnek legyen rosszabb, de mivel más kajálási lehetőség nem volt a közelben, a vevő inkább tényleg várt. Mert hát nem mindenki akar/tud bárokba, night clubokba, vagy baromi sznob előkelő éttermekbe menni. Vagyha meg is tehetné, lehet, hogy nem akar zeneszóra megsüketülni, vagy esetleg csak kicsit éhes, és nem akar rögtön homárt enni thermidor módra, krokettel és fűszeres sajtmártással, Provence-i szervírozással, mogyoróhagymával, padlizsánnal, szarvasgombás pâtéval körítve és brandyvel locsolva, tojásrántottával (és spam-mel). Érdekes, hogy míg a Nagykörúton nem tudunk két kutyagumit átlépni anélkül, hogy bele ne botoljunk egy éjjel-nappali dőnerkebab-árusba, beljebb már sokkal inkább a "fizess vagy halj éhen" stílus a jellemző.

És mégvalamit sikerült a mérhetetlenül előrelátó, szociálisan és költségesen érzékeny, az emberek szükségleteit és igényeit mindig szem előtt tartó városvezetésnek eltüntetnie: a nyilvános vécéket és nyilvános kutakat. Végülis, ha nagy a meleg, felállítunk vízcsomagoló gépeket, az is üzlet valakinek, pisilni meg bármelyik kapualjban lehet, nem...?! Szomjas vagy? Vásárolj az éjjelnappaliban jó drágán, vagy ülj be egy presszóba! Pisilned kell? Úgy kell neked, hát miért ittál? Menj be szépen valami kajáldába, fogyassz, aztán menjél el az ottani retyóra! Meg is van oldva minden, nem? Mindeközben persze száz-kétszáz méterenként mindenfelé ott árválkodik egy-egy nyilvános vécé. Földalatti létesítmény, óvóhelyből kialakított, aluljárós, bódés, zöldvillamosos. Illetve az "árválkodik" nem jó szó, mert majdnem mindegyiknek van gazdája: a csövesek. De ugyanők alszanak a pesti-Dunakorzóról az alsó rakpartól induló hajókhoz vezető lejárók lépcsői mellett is. Meg a Március 15 tér padjain. Ahol ugye köztudottan nem jár senki, tehát nem is zavarhatnak senkit, nem?

Szerintem nincs még egy hely a világon, ahol a város legelőkelőbb, legpanorámásabb, legdrágább helyein héderelnek háborítatlanul a csövesek! Tudom, lélektelen szemét alak vagyok, aki méltó arra, hogy ő is erre a sorsra jusson, mert a Jóisten majd megbünteti embertelensége miatt, de az, hogy valakinek rossz, hogy valaki alkoholista, hogy valaki maga alá vizel, szerintem még nem elég ok arra, hogy jó embernek tartsam, sajnálni kezdjem, és a legfrekventáltabb területeket ingyen neki adjam! Persze ez egy ilyen emberszerető város: a részegen anyázó barmot (a héten láttam egy ilyet, kifejezetten ijesztő volt, pedig nem voltam egyedül) védeni kell, például nem szabad közbenső karfákat tenni a köztéri padokra, mert akkor nem tudnak végigfeküdni rajtuk, pedig az nekik alkotmányos joguk. Én meg majd a/ üljek bele abba, amit maguk után hagytak b/ ne üljek le, mert én adófizető állampolgár vagyok, akit nem kell védeni, és akinek nincsenek emberi jogai. Félreértés ne essék: nem en bloc a hajléktalanokkal van bajom, ők segítségre szorulnak, és ezt a segítséget sokszor keresik is. Az ő nagy részük ha tud, szállást keres, munkát keres, próbálja nem elhagyni magát. Persze van átfedés a két halmaz között, és szerintem a csövesek közti "hatalmi csoportosulások" is megakadályozhatják, hogy valaki ki tudjon törni ebből a közegből... A baj azokkal van, akik nem akarnak mást, csak a napi pia-adagot, aztán majd lesz valami. Akik büdösek, akik húgy- és sz*rszagúan terpeszkednek félájultan a buszokon, akik elég ijesztő kinézettel kéregetnek minden forgalmasabb helyen, miközben szerencsétlen szakadt kutyáik ott punnyadnak mellettük, rövid pórázon. És akikkel nem szabad foglalkoznunk, mert akkor vagy csúnyákat gondolunk róluk, ami nem politically correct, mert liberális város vagyunk, vagy pont belegondolunk, mit lehetne tenni velük, de azt nem lehet, mert az melós dolog, pénzbe kerül, nem üzlet. Hajléktalanok talrp aálíltásából nem épül fel Közép-Európa legnagyobb plázája, abból nem lehet metrót avatni, stb. Úgyhogy inkább igyekszünk nem észrevenni őket, és ha valaki szóváteszi, hogy nem örül, hogy a kisgyerekei ilyen alakokat kénytelenek kerülgetni a játszótéren, arra gyorsan rásütjük, hogy az illető kirekesztő. Tudom, lehetne még TBC-járvánnyal és tetvekkel is sokkoln - sajnos az sem lenne a valóságtól teljesen elrugaszkodott -, de nem akarok ilyet tenni. Én csak szeretném, ha valaki érdemben megpróbálna tenni valamit annak érdekében, hogy a Világörökség részét képző dunai panoráma felé tartva ne kelljen befognom az orrom. És hogy ne kelljen szégyellnem magam, amiért egy olyan városban élek, ahol akkora szociális különbségek vannak, mint Rio de Janeiróban. Gyerekkorunk nevelő irodalmai elrettentő példákat mutattak be a szlömökről, a hajléktalanokról, az utcai bűnözésről, a mi leendő gyerekeink mindezt könyv nélkül is láthatják, és még csak beszélni se lehet róla. Nem olimpiaügyi lobbimozgalom kell ide, hanem hajléktalanság és utcai bűnözés elleni minisztérium!

Szóval orrfacsaró élményeink voltak. De igazságtalan lenne csak a csöveseket hibáztatni: egy vélhetően igen drága hajóétterem hajóhídja mellett álló, szemmel láthatóan jó ideje nem ürített konténerkukának például olyan szaga volt, hogy majd' kifordult a belem tőle. Érdekes ez a magyar high society: bemennek egy drága helyre még akkor is, ha ehhez egy ilyen penetra mellett kell elmenniük. És ha jönnek kifele, finomabbnál finomabb étkekkel a gyomorban, mi a biztosíték, hogy azok nem jönnek fel rögtön?

Szóval valószínűleg csak arról van szó, hogy igénytelen városlakóknak igénytelen városvezetés dukál.

Update: Ennek ellentmond azonban egy felmérés, melynek során a helybelieket kérdezték meg európai nagyvárosokban, hogy mennyire szeretnek ott élni, ahol élnek:
"Hetvenöt európai város közül hatvanegyedik helyezésével Budapest az utolsók között szerepel a lakók elégedettségi mutatói alapján [...] a Budapesten élők leginkább a köztisztasággal, a tömegközlekedéssel és a zajterheléssel elégedetlenek. A magyar fővárost a felmérés szerint jócskán megelőzte a harmincnyolcadik helyen álló Miskolc, de előrébb végzett többek között Kolozsvár, Kassa, Prága, Zágráb, Ljubljana, Tallinn és Riga is." / Index /
Ezek szerint nem vagyok egyedül az aggályaimmal. A kérdés már "csak" az, hogy akar-e a jelenség ellen tenni valaki. Nem sajtótájékoztatóval, nem fotósok kísérte különleges bejárással, nem egy újabb Túlsokapénzünk Dobjukhátkiazablakon Programmal, hanem tettekkel.

 

2007.07.28.

Barcelona régi villamosainak (azóta már vannak újak is, de róluk majd később lesz szó) utolsó hírmondói a turisztikai céllal közlekedtetett kék villamosok - no meg az az egy piros, amivel utaznunk sikerült:


Barcelona - a "Kék villamos"

 

2007.07.27.

Jegyezzünk egy jóízűt:


Kéregjegyek 4.
Németország(ok)

Amúgy pedig...

Ceterum censeo...

 

2007.07.25.

Megint előkerült egy jó adag eltévedt tanyalakó (legalábbis az, aki szerint egy nagyváros csendes, szerintem keveri a nagyváros és a tanya fogalmát) Budapesten:
"Néhány hete az a szóbeszéd kezdett el terjedni néhány dél-budai kerületben, hogy azért nőtt meg felettük a repülőforgalom, mert a repülésirányítók a gazdagabb budai kerületek nyomására odaterelték a légifolyosókat."  / Index /
A sok csendre vágyó embernek nem tűnt fel, hogy egy nagyvárosban élnek? Ne mondja nekem senki, hogy a mai repülőgéphajtóművek (amelyek legalább egy nagyságrenddel halkabbak a húsz évvel ezelőttieknél) mellett a légiforgalom az, ami tényleg zavaró? Itt élnek a nagyfaluban, legyen minden a közelben, legyen magas életszínvonal, legyen munka, vélhetően legyen fapados repülőjárat a kedvenc nyaralóhelyre, de az ezzel járó terhek már nem kellenek, mi? Ha ez megvan, akkor meg tiltsák be a tűzoltók és mentők szirénáit is, nem? A "gazdagabb budai" c. diszkriminációt meg kikérem magamnak - talán ők még mindig "Vörös Csepel" és társai, vagy mi? Mindenki megőrült itt? :(

A repülők fel- és leszállási útvonalát inkább tervezzék szakemberek, mint főépítészek és polgármesterek, mert a fizika szabályait nem lehet pártvonalon és napirend előtti felszólalásokkal megkerülni. Az utóbbiban jeleskedő illetékesek pedig inkább tiltassák be a direkt sejtfalrepesztő hangot adó "sport" kipufogókat, az éjszaka is üveghangon-egykeréken motorozó zajbajnokokat, a "tucctucc" zenepótlékaikkal az egész utcát megörvendeztető ültetettfutóműves-szpojleres-fóliásablakos street racereket, stb. Mert ezek azok a zajok, amik csak úgy l'art pour l'art jelleggel vannak, amik okai nélkül nagyon jól elvagyunk. Míg ha mondjuk a légiforgalmat lehetetlenítjük el, azzal maximum Szlovákia vagy Románia gazdasági pozícióit erősítjük, a saját hátrányunkra. Aki pedig ezzel nem tud együttélni, az költözzön el, mondjuk Tornanádaskára, ami gyönyörű hely, és valószínűleg csendes is. Persze a Tesco kicsit messzebb van, meg lehet, hogy munkát is nehezebb ott találni, de oda biztos nem fogják a gaz budai kerületek elterelni a repcsiket.

 

2007.07.24.

No, a klímaallergiám eljutott odáig, hogy lebetegedtem: hőemelkedés, torokfájás, köhögés, bedugult orr. Konkrétan a melóhelyi klímával is lehet valami, mert amikor bementem a szobába, perceken át köhögtem, akkor is, ha előtte semmi gond nem volt. Orvos ismerős szerint kerüljem az orvosokat, de most ennek ellenére kidőltem a sorból. Szerintem a klíma miatt száraz levegő kikészítette a hörgőimet, aztán valami baci vagy vírus könnyen meg tudott fertőzni (bent ugyanis más nem betegedett meg, de más ismerőseim között vannak hasonló tüntetesek). Pedig nálunk odabent rendszeresen tisztítják a szűrőket meg egyebeket a kondiban - de mi lesz, ha minden buszon, villamoson és vonaton lesz ilyen? Mert azt látjuk, hogy a BKV és a MÁV még az alapvető takarítást (=felsöprést, szemét összeszedését) se képes megoldani, akkor vajon tényleg előírás szerint végig fognak mindent csinálni a kondis járműveken? Vagy inkább majd százasával halnak meg az emberek légiósbetegségben?

Mindenesetre az orvosi rendelés is tanulságos volt: fél hétre mondták, hogy menjek, de mikor odaértem, még volt beteg, akit fél ötre hívtak oda. Természetesen volt paciens, aki a tömeg láttán elkezdett ilyenolyankormányozni meg horvátágikázni, de aztán másik paciensek felhívták a figyelmét, hogy ez speciel előttük is ugyanígy ment. És tényleg, a másfél évtized alatt, amióta ide "járok", mindig ez volt. Ez egyaránt rossz betegnek és orvosnak is - akkor mi ez a nagy bizalmatlanság azzal szemben, ha valaki ezen változtatni akar? Szerintem ennél rosszabb ez már nem lehet, pedig én aztán tényleg pesszimista alkat vagyok, pláne ha politikusokról van szó :(

Más:

Hétvégi programajánlat:

Születésnapi partival ünnepli fennállásának tizenötödik évfordulóját szombaton a BKV Zrt. szentendrei múzeuma, a Városi Tömegközlekedési Múzeum.

 

2007.07.22.

Üröm az ürömben, avagy az éjszakai fotózás nehézségei

Elment az utolsó UV villamos a 41-es viszonylaton. Én is elmentem, fotózni. Aztán meg a kedvem ment el: az ilyen eseményeken való fotózástól.

Egy-egy villamosos esemény az ilyen érdeklődésűeket alaposan összegyűjti. Most is legalább 50-60 ember volt ott éjfélig, hogy a klasszikus budapesti tuja utolsó szereplését figyelemmel kísérje - már hogy ezen a vonalon az utolsót. És ez baromira klassz dolog, hogy egyes emberek, főleg fiatalok (és köztük néhány hölgy is!) képesek egy nyári vasárnap estét ilyesmire áldozni. Persze sokan fotóztak is - ami sajnos nem keveseknél azt jelentette, hogy nyomták a gombot a gépükön, mint süket a csengőt. A társaságban való fotózás ugyanis kompromisszumokkal jár, de erről sokan nem tudnak. Tudniillik ilyenkor tekintettel vagyunk másokra: "normál" utasokra, a közlekedés egyéb résztvevőire - és a többi fotósra. Persze természetes, hogy a nagy izgalomban néha nem vesszük észre, hogy belógunk az úttestre, vagy a másik fotós képkivágásába, esetleg elálljuk az utat a járdán egy pár másodpercre. Az embernek nincs a háta közepén szeme, ezért megtörténik az ilyesmi.

De hogy valakik ne vegyék észre, hogy vagy húsz fényképezőgép/kamera útjában állnak, miközben éppen művészi önmegvalósítanak, az már szerény nyomott véleményem szerint arcátlanság! Nem akarok elitkedni, meg eljátszani "az én képeim már megjelentek újságokban, én vagyok a szuper ász, félre az utamból" jampecot, de a hosszú estén nem egyszer megtörtént, hogy többen nem tudtuk a látványt rendesen megörökíteni, mert valaki belegyalogolt a képbe, és ottmaradt, néha egy percen túl is vacakolva. És nem mindig csak a kép szélén, mint a lentebbi, baloldali képen, mert volt, hogy valaki pont a fő objektum, az öreg tuja orra elé állt be (ez a kép amúgy alul van exponálva; nem is tettem volna be, ha nem állnának a képben ketten - volt még vagy húsz ilyen kép, de azokat letöröltem, csak itt jutott eszembe, hogy ez maradjon, tanulságként).

Ember a kéééépbeeeen!A kocsi orra túl világos, a többi sötét

A három-négy méterről fotózókat (van egy becenevük is, nem én találtam ki: antizoom-bajnokok) már csak azért se szoktuk érteni, mert túl közelről egyrészt torz a kép (hordó-, párna- és ki tudja még milyen torzítás), másrészt nem is látszik a környezet. Ha meg nem látszik a környezetből semmi, akkor mi értelme van, hogy pont ott és akkor fotóz? Miért nem csinálja bárhol, bármikor? Persze ha csak a viszonylattáblát akarja befogni, akkor érthető (?), de akkor meg előtte nézzen körül, nem zavar-e valakit. Ha csak pár másodpercig tart, amit csinál, annyit mindig várunk, de ha nagyon elhúzza, akkor meglehet, hogy mi egyetlen képet se tudunk csinálni, mert a villamos nem áll a végtelenségig egy helyben, és egyszercsak egyszercsak elindul. Akkor meg lőttek az esti képünknek, amihez legalább egy másodpercnyi expozíciós idő kell (ha nem extrémkedünk - de én speciel nem szeretem a magas ISO érték miatt zajos (szemcsés) képeket)!

Aztán ott van a másik hallatlanul zavaró dolog: amikor valaki belevakuzik az éjszakába. Egy átlagos vaku ugyanis nem tud egy villamos méretű objektumot lefedni. A kocsi orra valószínűleg túl fényes lesz, a többi meg eltűnik. A viszonylag élvezhető minőségű éjszakai fotózáshoz állvány kell, hogy a hosszú exponálás alatt stabil maradjon a gép (kézben tartva bemozdul, amitől elmosódik a kép). Viszont hiába exponálnak sokáig az állványosok, ha közben bele-belevillognak az állvány nélküliek: ilyenkor ugyanis a vaku fénye általában valami természetellenes fénnyel tükröződik az objektum valamely részén, a többitől ezzel még inkább elütve. A jobboldali fotó így kicsiben jónak néz ki, de nagyban nézve talán sejthető, hogy mire gondolok. Ennél persze sokkal rosszabb bevillanások is voltak, de azokat töröltem. (Ebben az esetben is sajnálom a törlést, hiszen azok jobban illusztrálták volna, milyen a mások vakuzása miatt rosszul sikerült kép!)

Namármost értem én, nem telik mindenkinek állványra és/vagy normális fényképezőgépre, amivel már érdemes sötétben fotózni. És most lehet, hogy egyesek szerint bunkó leszek, de kimondom: akkor az illető ne akarjon fotózni ilyen alkalmakkor! Ha ugyanis nyomja a vakut, akkor neki lesz pár sz*r képe, nekünk viszont nem lesz semmilyen. Vagy szintén sz*r lesz, pedig lehetett volna jó is. Vagy az nem számít, csak az, hogy neki legyen akármilyen képe? Dögöljön meg a szomszéd tehene is?

Kérem, próbáljunk meg tekintettel lenni egymásra! (Egyébként néha állvány ÉS vaku nélkül is lehet egész jókat fotózni!)  Előre is köszönöm, szerintem sok fotós nevében!

 

2007.07.21.

Minden jó, hajó a vége

Eme ultrabéna címmel egy újabbkeletű felismerésemet akartam felvezetni: hogy Budapest szárazföldi fekvése ellenére hajózásban is eléggé ott van. A hajók alig észrevehetően ott vannak életünkben: kisgyerekként egy-egy kirándulás képében a Petőfi gőzössel, vagy útban a Margit-szigetre valamelyik törpenevű (Hapci, Kuka, stb) átkelővel. Vagy egy romantikus Duna-parti beszélgetés közben, amikor az ember kicsit elbambul, és hirtelen azt veszi észre, hogy a lány helyett egy ideje az éppen kikötni készülő kabinost, vagy a rengeteg bárkát vontató motorost bámulja :) Konkrétan most azt észleltem magamon, hogy ülök a 19-esen, a világ egyik legklasszabb (és egyik legzötyögősebb) villamosvonalán, de nem azt figyelem, hogy a megolvadt bitumenen hogyan pörög ki a tuja kereke, hanem hogy de jól néz ki a szárnyashajó, amint magasra emelt orral hagy le bennünket. Meg azt, hogy nem az alsó rakparton vonuló hosztesszcsajokat nézem, hanem hogy mögöttük milyen jól néz ki az egykor Kassa, ma Debrecen névre hallgató Duna/tengerjáró, mely utóbbi funkciója miatt magasabb növésű, mint folyami társai:

A másik képen látható Gróf Széchényinek még nem néztem utána, hogy kicsoda-micsoda, de ő is új feltűnés errefelé. Sajnos kis kedvencem épp nem volt a környéken, cserében viszont a TotalCar-ban volt róla egy elég lelkes cikk:

Zuhatagi Tigris - A Sopron vontatóhajó

Amúgy a "Tigris" becenevet mindig is butuskának tartottam, hiszen milyen tigris az, amelyik málhásállatként dolgozik az embernek, pláne zuhatagon :) Viszont a hajó minden aspektusból hatalmas élmény, imádom - érdemes a cikket elolvasni!

 

2007.07.20.

A jedi a reklám után visszatér :)

Nem bírok elszakadni a reklámoktól. Ma láttam egy édességet, amire ez volt ráírva: "eredeti recept - most még több ezzel meg azzal". Ha több van benne, mint korábban, akkor mitől eredeti? Ez az eredetes dolog, a "minél régebbi, annál jobb"-elmélet nagyon benne van a mi kis lelkecskénkben, legalábbis a reklámszakemberek szerint. Mert hát a valóságban azért az új dolgokat szeretjük (kivéve Túró Rudiból és Sportszeletből, mert abból az eredeti a jó, de olyan már nincsen, mert az eredeti recepteket feltétlenül meg kellett szakértenie a gyártók új tulajainak).

De vannak más reklámközhelyek is. Például hogy valaminek a frissességét, fiatalos mivoltát nem lehet mással érzékeltetni, csak azzal, ha a képben van pár ember, akik szinkronban capoeiráznak. Egyformán rúgdossák a levegőt az izmos legények tea-, és szélessávú mobil internet hirdetésben. Mintha ez olyan baromi közelálló lenne a magyar lelkivilághoz. Mert ugye a magyar ember sokmindent (és néha sokmindenkit) rúg, de a levegőt nem - azt csak a hivatásos magyar focisták szokták, labda helyett.

És persze továbbra is divatos az a fajta reklám, amiben az egyik szereplő megszivatja a másikat, hogy csakis az övé legyen a reklámozott termék. Anno már írtam itt a blogban arról, amelyikben a jófej motoros a szakadékba hátráltatja a magukat fotóztatni akaró fiatalokat, csak hogy megkaparintsa azok chips-ét; most valami jegesteáért megy a darwini túlélőharc. Házak tetején ugrálnak a divatos szereplők, ilyen módon egyszerre harcolva a gravitációval és a bérházak viharvert tetőszerkezetét összetartó gondviseléssel... aztán az egyik majdnem győz, de a másik kikapja a kezéből a teát, amitől a hoppon maradt fickóból hirtelen jégtömb lesz. A nyertes fickó a szlogennel harmonizálva relaxál, közben jófej módon még a lábát is felteszi barátja jégbe fagyott alakjára. De most komolyan, sorozatgyilkos pszichopaták csinálják ezeket a reklámokat, vagy mi? Mi lesz a jövő szlogenje? "Öl, öl, fogyaszt, elpusztít, eltipor, megvásárol, fogyaszt, öl, gyilkol, pusztít"?! Csak én érzem ezekhez képest felüdítőnek azt az autóreklámot, amiben a klímától megfázott katicabogarak tüsszögésétől ugrál a parkoló kocsi? Bár én a fiatal tulajok helyében megnézetném azokat a lengéscsillapítókat :)

 

2007.07.19.

Hírek a béka alól

Szerettem volna legalább pár napot kibírni mérgelődés nélkül, de a mai híreket olvasva ez igen nehezen menne, és nem a nagy meleg miatt. Kezdjük ezzel:
"Az InfoRádió úgy értesült, hogy a fúrópajzsok nem tökéletesek, sőt az egyiket leállították és vizsgálják [...] Az InfoRádió értesülése szerint a csúszás oka részben az, hogy a fúrópajzs kialakítása nem sikerült tökéletesen kör alakúra, ezért repedések keletkeznek az alagutat kitámasztó betongyűrű-elemeken, az úgynevezett tübingeken." / inforadio.hu /
Még az első megállót se érték el, de az már biztos, hogy nem sikerül időre kifúrni az alagutat - de "cserében" legalább rossz minőségben fúrják. Most viccelődjek azzal, hogy inkább biciklizni fogok majd, mint ott metrózni? Komolyan érdekelne, hogy a hiba valóban ez-e, vagy valahol az újságírók láncolatán súlyosbodott a valósnál súlyosabbra a hír. Csak mert a tübing gyakorlatilag maga az alagút: az a kerek izé, ami a földet visszatartja attól, hogy az az alagútban levő ember fejére hulljon. Így ha az már kezdetben is repedt, az nem kimondottan ok az ünneplésre, és nem is holmi bagatell apró csúszás, hanem alapvető műszaki hiányosság.

De nem ez volt az egyetlen remek hír ma:
"[...] a főváros többé nem rendel olyan tömegközlekedési eszközt, amely nincs fölszerelve légkondicionáló berendezéssel - jelentette ki Demszky Gábor. Hozzátette: a hannoveri villamosok beszerzéséről hamarosan szavazni fog a fővárosi közgyűlés, de "majd akkor én ezeket az érveket használni fogom, hogy ne vegyünk hannoveri villamost."" / FigyelőNet /
Komolyan mondom, ez a nap...szúrása! Demszky kezdettől fogva utálta a hannoveri villamosokat:
"A hannoveri villamosok első darabjainak beszerzésekor Demszky ellenszegült egy ideig Vajda Pál akkori szocialista főpolgármesternek, végül a Fidesz és az MSZP szavazta meg fél évtizeddel ezelőtt a használt szerelvények megvásárlását." / Index /
így aztán a város gyakorlatilag - hogy-hogy-nem - öt év alatt sem volt képes megteremteni a feltételeit normális használatuknak (magasperonok rámpával, hogy szintben lehessen felszállni rájuk, mint a metróra + rendes pályák, hogy ne hússzal menjenek, ha már egyszer 60-80 km/h sebességre építették őket; pedig ilyen módon az 1-es vonalra téve őket nagyon klassz kis gyorsvillamost lehetett volna csinálni belőle, majdnem úgy, ahogy a nyolcvanas évek elején ígérték). De nem, ő nem ezt mondja, hanem elbüszkélkedik vele, hogy ő csak minket akar megvédeni a nagy melegtől. Akkor viszont eddig miért ment a hülyítés, hogy nem kell klíma, meg nem lehet klíma? És most hirtelen miért lett annyira sürgős, hogy a középtávú átmeneti megoldásnak szánt hannoveri villamosok is pont emiatt nem jöhetnek  - miközben még idén is jött a BKV-hoz egy adag klíma nélkül troli?

Egyébként a szakmailag tájékozottabbak mondták, hogy nem is maga a légkondi az, ami bonyolulttá teszi az utólagos beszerelést, hanem a készülék áramellátását biztosító berendezések. És a "gazdaságosságában" meg tényleg az a jó, hogy a klíma mondjuk három hónapot lesz aktívan használva a tujákon, de tizenkettőn át kell karbantartani, szervizelni, tisztítani, plusz cipelni (nő a kocsi tengelynyomása, nagyobb erők hatnak a kocsiszekrényre). De mindegy, hiszen az előbb már megmondtam, hogy a négyes metró alagútjainak minősége miatt úgyis biciklivel (esetleg kocsival - vagy helikopterrel) fogok járni, emiatt aztán mirelitte üzemmódú villamosra se kell majd felszállnom. Végülis csak a negyven Combinót meg a százmittudoménhány Volvót kell elkerülnöm, a többi ezersokszáz járművön marad a klímanélküliség :-/

Más.

Egy kis nagy... villamos:


Éjszakai Combino-futás

 

2007.07.18.

Kicsit meleg van

Itt a viszonylagosan hűvös ("csak" 31 fok van este 11 körül) szobában most egy pillanatra félreteszem egyéb irányú gondolataimat (például hogy mennyi gyönyörű nő él ebben a városban, ami ilyenkor, a lenge ruhák idején elég nehezen nem észrevehető), és mély megrendüléssel gondolok azokra, akik ezekben a napokban is kénytelenek a szabadban dolgozni. El nem tudom képzelni, hogyan bírják! És még a szellők sem hoznak felüdülést, mint egyébként: nem hűsítenek, hanem inkább olyanok, mintha a csutkára felkapcsolt hajszárítóba néznék közelről :O

Ne kapcsoljon el, az agybaj után folytatjuk!

Voltaképp nem tudom, van-e olyan ismerősöm, aki lelke mélyén ne úgy gondolkozna a témáról, mint annak idején Hofi Géza, amikor azt mondta, hogy "kikérem magamnak, hogy negyedóránként elém hoznak egy menstruáló k*rvát!". Kemény szavak, de sajnos a reklámok se gyengék!

Ott van például az az arckrém, ami a következő szöveggel hízelgi be magát a bizalmunkba: "Fiatal még a ráncokhoz? Nézze meg közelebbről!". Ha valaki nem tudná dekódolni, a lényeg az, hogy aki még annyira fiatal, hogy nem is ráncos (például a képeken látható tizenvalahány éves bakfisok, akik persze csak a reklámozott kígyóolajtól lettek ilyen üdék), az is vegyen a vackukból, és kenje magát, mert különben csúnya lesz. Miért nem emberiség elleni bűntett egészséges embereket ilyesmivel riogatni? Pláne hasznoszerzési célból!

Vagy ott van a magas, hosszúhajú jányka, aki az egyik spotban még joghurttal gyógyítja a beleit, jólesőt kanalazva a tejtermékből, aztán egy másikban, más frizurával már azon dühöng, hogy mennyire utálja a herpeszt. Hát miért nem mostad el a barátnőd kiskanalát, mielőtt joghurtot ettél vele? :))

Aztán az undormányos "te is gyantaszűz vagy még?"-szöveg (egyébként igen, gyantaszűz vagyok - és, mi közöd hozzá?:) mellé felsorakozott egy tamponreklám, amelyből megtudjuk, hogy a reklámozott termék ideális a "kezdő menstruálóknak". Lehet, hogy csak én értettem félre - vagy elképzelhető, hogy vannak profi menstruálók is? Vajon ők csak a pénzért csinálják?

Aztán ott vannak a tesztoszteronon és akciófilmeken hízlalt fogorvosok és borotvatervező mérnökök. Értem én, hogy az első ilyen reklám még valószínűleg egyfajta paródia akart lenni, de szerintem mire mások elkezdték másolni a patentet, addigra ez  már elfelejtődött, és hótt komolyan veszik, hogy aki borotválkozik, az közben úgy érzi magát, mintha vadászgépet vezetne. Ha valakinek nem rémlik, mire gondolok: mutatnak féltucat fehér köpenyes embert (politikai korrektségből általában nő és távol-keleti is van köztük), amint egy hatalmas számítógépteremben ülve háromdimenziós fogsorokat és arcbőr-textúrákat forgatnak, azt sugallva, hogy a terméket ugyanazok a szuperkoponyák tervezték, akik az űrsiklót és Halálcsillagot. A legszánalmasabb, a paródia paródiájának a paródiájába hajló spot az, amelyikben helikopterrel érkezik egy ilyen übertudós, elővesz egy izzó, vélhetően radióaktív löttyöt tartalmazó üveget, beteszi egy részecskegyorsítóra hajazó izébe, valaki más a másik oldalon egy más színben izzó löttyel csinálja ugyanezt, és amikor a két löttyből kiinduló bizerga körbespunnyulódik az izében, akkor egy robbanással létrejön a világ legcsodálatosabb többször használatos eldobható borotvapengéje. Bakker, hát ki akar egy olyan pengével borotválkozni, ami izzó löttyökből van összerakva?!

Személyes (anti)kedvencem perpillanat egy kutyakaja-reklám, amit valószínűleg a kutyák érzékeit megcélozva készítettek el, de valamiért mégis nekünk, szén alapú humanoid lényeknek adnak le: látjuk a kutyát, amint lassított felvételen izgul fel a kaja illatától. Gőzfelhők szállnak, nyál csattog. Aztán szintén lassított felvételen, lehetetlen szögből fényképezve látjuk, amint az eb nyalogatja a tányérját. Visszhangzó kutyaugatások jönnek a semmiből, és közben halljuk a bezabált kutya nyálcsattogását is. Nos, én elhiszem, hogy egy jól fejlett kutya ettől izgalmi állapotba kerül, de nekem például az étvágyam is elmegy tőle. A kiscica, akinek a fejére hó esik a kertben giccses, de legalább aranyos, és mi másnak kellene egy házikedvences reklámban lennie egy házikedvencnek? Tudom, attól még a valóságban szürcsögnek, meg csámcsognak, de nem ezért szeretjük őket...

Talán ideje lenne, ha a fejükhöz kapnának a reklámügynökséges ún. "kreatívok", és brainstormingok meg meetingek helyett elmennének inkább valódi embereket látni, mert szerintem már fogalmuk sincsen, miként kell rájuk hatni. Mondjuk nézzék meg kiskorom néhány reklámját, kezdve a "nem megmondtam, hogy bontottcsirkét hozzál?!"-lal, a "Casco-t akarok kötni, Casco-t akarok kötni!"-ig bezárolag. Azok is blődlik voltak, de legalább aranyosak, nem ilyen embertől elrugaszkodott agyatlanságok.

Ja, és mielőtt elfelejtem: Ceterum censeo...

 

2007.07.17.

Kórhoz vagy korhoz köthető az állandó elégedetlenség?

A minap olvastam valahol, hogy az a tünet, amikor valaki nem tudja elfogadni a világ haladásának irányát, az öregekre jellemző, akik már nem tudnak lépést tartani a fiatalabbak szokásaival, és ezen persze elgondolkoztam (már amennyire a kánikula engedte, hisz nincs hűtőtoronyra kötve az agyvizem). Koravén lennék, amikor nem értem meg, miért kell a tucctucc-"zenét" úgy hallgatni az mp3-lejátszóban, hogy a busz másik sarkában ülve is jól hallom? A vénülés jele lenne, hogy nem tudom elfogadni, hogy sok gyerek azzal demonstrálja bátorságát, hogy védtelen tárgyakat rongál meg, vagy hogy kutyaként otthagyja a névjegyét minden második lépésnél? Aztán persze rájöttem, hogy az idősebekkel is épp elég bajom van :) a saját tájékozatlanságáért és ügyetlenségéért másokat hibáztató részegektől kezdve a legközelebbi ülőhely felé a lábamon átsprintelő "kedves, antipatikus" idős hölgyekig. Az extrémebb esetekről nem is beszélve (Bár ezen a videón inkább csak sejthető, hogy kikről van szó, Zugló vasútállomáson én is láttam már egy idős nénit, amint a rögtön a feljárólépcső mellett álló egyik beton virágtartón ült. Először azt hittem, hogy rosszul van, aztán láttam, hogy a szoknyája fel van húzva, a harisnyanadrágja le, és... Na de beszéljünk inkább másról.).

Valószínűleg inkább egy másik közhelyes tünet az oka annak, hogy állandóan morgok és elégedetlenkedem, ti. az, amelyiknél a fiatalabb generáció úgy érzi, hogy az idősebbek elszívják előlük a levegőt és a lehetőségeket. Elég csak a hobbimra gondolni: a város képét alakító tervezőirodák vezető posztjain ugyanazok az emberek ülnek, akik anno eltüntették a Rákóczi útról a villamost, vagy akik a volt Duna Intercontinental épületét odatervezték, ahol van - és mivel ezek az események 30-40 éve történtek, szerintem aligha lehet meglepő, hogy a város csak egy dologban változott, amióta már nem Sarlós elvtárs a Fővárosi Tanács VB elnöke: hogy azóta még lassabb lett az ügyvitel, mert több kiskirályon kell egy-egy döntésnek végigmennie...

 

2007.07.16.

Tanuljunk meg örülni az apró dolgoknak!

"Budapest világváros - közölte meglepetésre Demszky Gábor főpolgármester a ceremónia elején" - írják az Indexen, a (sokadik nekifutásra) tavaly őszre beígért, de csak most elkészült ferihegyi vasúti megállóhely átadásán. Ennél nagyobb poént én se tudnék kitalálni; én inkább szép csendben üzembehelyezném az egészet, nem pedig csinnadrattáznék, ha már egyszer nem sikerült időre megcsinálni azt, ami a nagyívű eredeti (2001-es) ötletből 2007-re megvalósult. Egyátalán minek kell ilyen hőségben átadóünnepségeket tartani?

Ja, persze még most sincs igazán kész, hiszen a hangfogó fal nem készült el, a környékbeliek igen nagy örömére. És egy ilyen beruházást nálunk még ünnepelnek! Mondjuk az nem baj, hogy a korábbi ötlettel ellentétben nem a Keletiből indulnak az itt megálló vonatok, mert ott ma konkrétan spontán felsővezetékbeszüntetés történt :-/

 

2007.07.13.

Jött a metró, és elvitt mindent?

Amíg mindenki csak a bulvárhíreken csámcsogott mostanában, ez az írás valószínűleg csak igen kevesekhez jutott el:
"Egyelőre úgy néz ki, a 4-es metró mellett csupán egy közlekedésfejlesztési nagyprojekttel készült a főváros az uniós források megszerzésére, és még ez - az 1-es és 3-as villamosok fejlesztése is - óriási kritikát kapott: 44 milliárdból csupán 2 km-errel bővítik a hálózatot." / Index /
Megpróbálom kibontani és megcsócsálni:

Tehát vagyunk mi, gatyából kilógó fenékkel, és erősen foghíjas tömegközlekedési infrastuktúrával.

Van az EU, aki pénzt adna arra, hogy ne legyenek ilyen lerobbant funkcionalitású régiók az EU-ban, mint Budapest. Mindezt ráadásul nem úgy, hogy fizet nekünk, hogy kilépjünk :) hanem úgy, hogy felemel egy magasabb színvonalra bennünket.

Ezekre a pénzekre pályázni kell. Ha az EU-nak tetszik, amivel pályázunk, a beruházások nagy részét kifizeti helyettünk.

Mi azonban nem igazán készültünk tervekkel, csak a négyes metróval, abban a reményben, hogy az EU majd kifizeti nekünk.

Ők azonban csak egy részét akarják kifizetni. A maradék pénzre (adott mennyiségű zsé elosztásáról lenne szó) más ötletekkel lehetne pályázni.

Mi viszont, mivel mással nem nagyon készültünk, gyakorlatilag nem tudunk mást felmutatni, csak pár kilométernyi villamoshosszabbítást, a pénz nagy részét a fenntartás elhanyagolása miatt szétment pályák rendbehozására költeni akarván, plusz egy - magas peron mellett - eleve esélyegyenlőségre tervezett járműtípus, a hannoveri villamosok alacsonypadlósítására.

Ha most nem kapunk pénzt, nem baj, majd a következő körben kaphatunk - de akkor már kevesebbet fognak ajánlani, mert addigra már kikerülünk a támogatandó újonc kategóriából.

Mindeközben javítanivaló bőven lenne a városban, és erről még a politka is tud, hiszen időről-időre belengetett néhány gumicsontot (14-es és 47-es összekötése Bajcsyn, elővárosi vasutak) csalinak, de azok aztán valahogy mindig megmaradtak a "nem most, majd inkább a következő 15 éves tervben" szinten.

Ettől még persze megépülhet a négyes metró, de nagyrészt hitelből, amit viszont vissza kell fizetni. Ha viszont azt fizetjük vissza, még kevesebb pénzünk lesz más fejlesztésekre.

A legszebb egyébként az, ahogy az SZDSZ-es Lakos Imre (amúgy XI. kerületi illetőségű politikus) is rácsodálkozik, hogy az ún. nagyprojekt keretében csak a Budafoki útig vinnék el az 1-es villamost. Nem, nem az Eteléig, ahogy tizenvalahány éve tervezték, de még csak nem is a Fehérváriig, ahol legalább át lehetne szállni a Fehérvári úti villamosokra:
"Minek jön át a Budafoki útig? Minek? Mihez kapcsolódik a Budafoki úton? (...) A teljes lágymányosi iparvidék átépült és nincs tömegközlekedése. 40 milliárdért kocsiszínt építünk, meg csiszolgatjuk a vonalat és közben aminek vannak engedélye a hídon nem jön. Nem tudom elfogadni egyszerűen, hogy még csak a gondolat csírája se legyen meg a dologba, hogy mit akarunk kezdeni. Egyébként költsünk el több 10 milliárd forintot olyanra, aminek semmi látszata, mert a végén az lesz, hogy a Budafoki úton megáll a villamos és nézelődik. Nem értem az egészet." / az Index idéz a jegyzőkönyvből /
Persze lehet, hogy ő úgy érti, hogy ha csak idáig lehet elhozni, akkor ne is hozzák semeddig? Nem tudom. De azt látom, hogy a Budafoki út teljesen átalakulóban van, a gyárak helyén irodaházak és lakóparkok emelkednek, a Kopaszi-gáttól kezdve Albertfalva aljáig pedig még további lehetséges fejlesztési területek is vannak, ehhez képest itt egy kurta-furcsa villamos jönne át pár busz (3, 103) mellé, azt jóccakát. Tehát még azon a környéken, ahol konkrétan építenének, se lehetne érezni annak hatását. Másutt meg nem is építenének, annak hatását gondolom mindenki el tudja képzelni.

Csak gratulálni tudok magunknak, hogy sikerült ilyen helyzetbe ügyeskedni magunkat! :(

 

2007.07.12.

Times they are a-changin'

A délutánjaim újabban bősz villamosfotózással telnek, a blogírás rovására. Ennek azért érzem szükségét, mert a nyár hátralévő részében elég nagy változások lesznek a villamosközlekedésben. Jövő héten elkezdik visszaépíteni a metróépítés miatt feltúrt Fehérvári utat, emiatt a 41-es, 47-es és 18A villamosok csak a külső végállomás és Albertfalva kitérő között járnak. Aztán amikor helyreállt a kapcsolat, a 41-es vonal UV-it gyorsan lecserélik Ganz csuklósokra. Ez azt jelenti, hogy a július 23-tól elvileg a Batthyány térig visszahosszabbodó 41-esen már nem UV-k fognak közlekedni - azaz kedvenc villamosvonalamról valószínűleg végleg eltűnnek kedvenc villamosaim. Átmeneti öröm az ürömben, hogy a Kálvin térig "visszahosszabodó" 47-esre előreláthatóan a szokásos, háromkocsis UV szerelvények térnek vissza. Persze csak addig, amíg le nem zárják a Szabadság hidat - amit augusztus 21-re terveznek. Ekkor innen is eltűnnek az UV-k, azaz nincsen többé UV-s viszonylat a városban.

Mindezt azért is írom le, mert néhányan kérték, hogy a blogon keresztül értesítsem őket a várható változásokról. Garanciát persze nem tudok adni arra, hogy tényleg minden így (és a megjelölt időpontban) fog történni, de már hetek óta ez a verzió látszik valószínűnek.

De az augusztus 20. utáni időszak se lesz egyszerű: hogy Dél-Budának maradjon metrókapcsolata, illetve hogy néhány évtized elteltével ismét megpróbálkozzanak a Prágában a mai napig is sikerrel használt ún. átmérős viszonylatokkal, összekötik a 18-as illetve 47-es villamosokat az 56-ossal. Utóbbi "szupervonalat" 8-asnak tervezik hívni (bár ez még nem 100%), és természetesen Tátrák fognak közlekedni rajta. Bár félek tőle, hogy az esetleges kelletlen megvalósítással, nem megfelelő utastájékoztatással és szervezetlenséggel el fogják vacakolni. Néhányan már most morognak, hogy a Moszkva téren ezentúl nem fogja üres villamos várni őket, de ez csak részben igaz, hiszen egyrészt az 56-osok csúcsidőben most is ritkán tudnak szabad ülőhelyet felmutatni, ha az ember a felszállóhelyre való befutáskor nincs résen, másrészt a 18-as utasainak nagy része itt eddig is leszállt, tehát lesz felszabaduló ülőhely - hacsak ezentúl nem olyan emberek fognak Hűvösvölgybe utazni, akik eddig nem tették :) Kiegészítésként az 59-es sem a Moszkva téren fog végállomásozni, hanem a Szent János kórháznál, a 118-as sűrítőjárat pedig megszűnik. Én nagyon drukkolok annak, hogy ez a felállás működjön, mert az igazi utasbarát tömegközlekedésnek fontos része lehet a minél kevesebb átszállással járó utazások lehetősége (lásd átszállás nélkül Pasarétről a Móriczra, vagy Hűvösvölgyből a Délibe, stb). Pluszban kicsit kevésbé lesz dzsumbuj a Moszkva tér. Csak a lámpahangolásokra és a sínekre beálló autósokra kellene a szokásosnál jobban odafigyelni, hogy ne legyenek nagy egyenlőtlenségek a követésben!

A kavarás oka egyébként részben kényszerű: a Batthyányira nem akartak a 41-es, és a - vélhetően a 49-est is pótló - 19-es mellé még két viszonylatot betenni. Mondjuk az én szívem akkor örült volna igazán, ha alternatív útvonalként a 18-as mondjuk a 61-es vonalán megy át a Móricz és a Moszkva között, további megállókat bevonva az átszállásmentes É-D tengelybe, de mivel ezt a vágánykapcsolatot már sokadszorra "felejtik el" visszaépíteni, egyelőre ennek is örülni kell. És ez még nem a változások vége: a főváros tényleges illetékesei (értsd: nem a négyesmetró fan club) szeretné, ha reggelente Budafokról lenne közvetlen kapcsolat a Nagykörútra. Ez azt jelenti, hogy néhány 4-es nem a Skálától indulna, hanem Budafokról, a Skálánál kanyarodva rá az eredeti útvonalra. Ez azért jó ötlet, mert budafokiaknak, albertfalvaiaknak átszállás nélkül biztosítana eljutást a pesti belvárosba - természetesen a megfelelő vágánykapcsolatok hiánya (már megint!) miatt ez csak a reggeli csúcsban megoldható.

Az már szinte csak hab a tortán, hogy az 56+47 járatra szükséges plusz Tátrákat Pestről hoznák át, ahol emiatt a 28-asra Ganz csuklósok kerülnének. Illetve hogy ősztől, némi vágányrendberakás után hétvégénként Combino járna az 1-esen (azért csak hétvégén, mert akkor van elég kocsi erre a célra, hiszen olyankor kevesebb van kint a Nagykörúton).

Szóval aki ezeken a vonalakon a mostani állapotot akarja még kiélvezni/lefotózni, hajrá! Csak vigyen magával sapkát és naptejet, mert állítólag rettentő kánikulák jönnek megint.

 

2007.07.11.

Vérestrikó 4.0

És megint dőzsöltünk egy sort, ezúttal a "Bruce Willis megmenti a világot" c. sorozat legfrissebb részét néztük meg. Ez is egy szokásos nyári, kicsitvicces-nagyonrobbantós film, extra adag gizdasággal, de tetszett. Ennek a kopasz gyereknek valahogy jól áll ez a műfaj. Inkább csináljon még öt ilyet, mint egyetlen Shaespeare-feldolgozást ;)

 

Mun-kááát szűűűn-tess!

"A Mozdonyvezetők Szakszervezete sztrájkot hirdet július 23-án reggel 6 és 8 óra között, mert azonnali intézkedéseket akar kikényszeríteni a vasúti üzembiztonság javítása érdekében. A szakszervezet erről szerdai küldöttgyűlésén döntött." / mfor.hu /
Az üzembiztonság itt azt jelenti, hogy szerintük a magánvasutaknál nem tartják be a szabályokat, és ezt ők nem hagyhatják. Úgyhogy nem melóznak két órát, hogy addig csak a magánvasutak közlekedjenek (mert gondolom ott nem lesz sztrájk (tehervonatokról beszélünk amúgy, mert magánvasút személyt perpillanat nem nagyon szállít itthon))... vagy izé... mi van? Mondjuk nekem úgy tűnik, hogy a közelmúlt balesetei és eseményei (például ez, ez, ez, ez, ez meg ez; az ilyen gixerekről nem is beszélve) nem a magánvasutaknál történtek, de ez persze részben demagógia, mert az államvasút (ez is milyen szó már) nagyságrenddel több vonatot továbbít, így több esemény is történhet velük. De az is igaz, hogy a magánvasutaknál vélhetően jobban kell hajtani, hogy versenyképesek maradjanak ezek a kis cégek a szocializmusból ittfelejtett mamuttal szemben. Ezt viszont a jelek szerint nem lehet, mert a szakszervezet nem engedi. Konkrétan:
"[...] ha addig a gazdasági minisztérium nem kezdi meg az érdemi tárgyalásokat a szakszervezetekkel a vasút biztonságos üzemeltetéséről [...]" / mfor.hu /
Tudom, nem vagyok vasutas, úgyhogy nem értek hozzá, de számomra rejtély, hogy a biztonságról miért pont egy szakszervezettel kellene a minisztériumnak egyeztetnie. Mert én azért remélem, hogy a szabályokat nem egy már definíció szerint részlehajló érdekképviselet fogja kitalálni és betartatni, hanem egy szakmai szervezet, mondjuk valami hatóság keretein belül. Mindenesetre amíg ez eldől, a szakszervezet a nemes ügyért való hősies harcban jól kibabrál a reggeli vonattal munkába menni akaró emberekkel huszonharmadikán. Mert ha még többen utálják meg végleg a vasutat, akkor nyilván még több mozdonyvezetőre lesz szükség a jövőben, nem? Nem-e? Csak én vagyok úgy, hogy semmi értelmet nem bírok a fentebb leírtakban találni? Eleve, ha valahol veszély van, akkor nem a veszélyt okozó feljelentése az első lépés, amit vizsgálat követ, ami után a hatóság intézkedik? Milyen reflex az, hogy a veszély puszta bemondása után rögtön izmozni kezd egy szakszervezet, pláne úgy, hogy az ügyben nem résztvevők utazását teszi bizonytalanná? És arról sem hallottak, hogy a vasút nem az azt működtető emberek kényelemérzetéért és a státuszuk, munkakörülményeik változatlanul hagyásáért van, hanem az utasokért? Talán nem véletlen, hogy internetes fórumokban sok vasutas és vasútközeli ember se érti ezt a sztrájkot...

 

Két kilométer Combino

Ha minden jól megy, a péntek 13-áról (na, ezt is jól időzítették:) szombatra virradó éjszakán a BKV rekordot próbál felállítani a Nagykörúton. Össze akarják az összes Combinót kapcsolni, így létrehozva egy, a Jászaitól az Oktogonig tartó szerelvényt. Mozogni persze nem fognak tudni, egyrészt műszaki okok miatt, másrészt mert szerintem ilyenre sehol nem adnának engedélyt. De azért remélhetőleg jó kis PR-heppening lesz:
"A nagykörúti villamosflotta az érdeklődő publikum gyönyörűségére alkot falanxot július 13-án, üzemzárás után. A helyszín: a Jászai Mari tér és a Dob utca közötti nagykörútszakasz. A negyven jármű együttes hossza 2160 méter, a járműszerelvény súlya 2480 tonna lesz! Sajnos a gigantikus hernyó nem lendülhet mozgásba, hiszen az egyes járművek egyszerre generálódó áramfelvételét nem bírná el a szakaszt tápláló alállomás." / Indóház /

Ja, és mielőtt elfelejtem: Ceterum censeo...!

 

2007.07.10.

"CC-cc" - avagy miért tanul meg egy 12-13 éves gyerek angolul :)

Újabban úrizálunk ezerrel: egy héten belül másodszor is moziba mentünk! A múltkor a valóságosnak renderelt rajzfilmfigurát, Shreket néztük meg (a harmadikat), ma pedig a rajzfilmfigurákból valóságba renderelt Transformer-eket. Mindkettő tipikus nyári mozi, de nekem utóbbi jobban tetszett. Utána kicsit nosztalgiáztam, hiszen nem hittem volna, hogy ez a gyerekjáték-franchise (ez azt jelenti, hogy előbb megtervezik a szereplők bábuit, aztán rajzfilmsorozatot csinálnak belőle, hogy a gyerekek arra rászokva meg akarják venni azokat a bábukat) ilyen öregen ;) be fog jönni, ennek pedig történelme van.

Eszembe jutott egy november végi vagy decemberi eleji szombat a prehistórikus időkből (konkrétan 1987-ből): a tévéhiradóban (akkor még nem volt olyan sok belőlük, mint most) Moldoványi Ákos bejelentette, hogy Gazdagréten már Sky Channel-t néznek a dolgozók, mire fel - helyi érintettségünk okán - ezerrel tekergetni kezdtük az Orion Viking televíziókészülék hangológombját. Pár perc múlva az Emergency c. tűzoltós sorozatot láttuk, amiből max. anyu érthetett valamit, mert neki volt nyelvvizsgája. Mi csak örültünk, hogy ilyet is láthatunk, és duplán utáltuk, hogy oroszt kell a suliban tanulnunk, és nem angolt. Az aznapi műsorból legjobban a reklámok tetszettek, pár jelmondatot ma is fújunk, pl. "Cleaner it can't be", illetve a YOKO márkájú szórakoztatóelektronikai cikkeket reklámozó energikus nagymami is rémlik. Egy órával később megtekintettük életünk első pankráció (wrestling) közvetítését, és megállapítottuk, hogy ekkora marhaságot még sose láttunk, pedig akkor már túlvoltunk jópár országgyűlési ülés közvetítésen :) Nagyjából orrvérzésig tévéztünk, aztán másnap reggel öcsémmel korán reggel felkeltünk, hogy lássuk, mi csoda van az immár nyugatiasított viziódobozban. Nos, reggel hétig főleg monoszkóp volt :) Aztán nyakunkba ömlött a Fun Factory című gyerekműsor. Leginkább az Inspector Gadget-re (amiből pár éve egy elég béna valódi-filmet csináltak egyébként) emlékszem, ez valódi kedvencünk lett, nagyjából ezen és az I dream of Jeannie-n tanultunk meg angolul. De volt ott még valami a Fun Factory végén, egy ilyen robotos izé. Aztán hétköznap további gyerekműsorokat is felfedeztünk, ott megint volt Inspector Gadget, meg voltak ezek a robotok is, de valami más kiadásban. A hétvégi verzióban az űrben voltak, itt viszont a földön éltek.

Leszögezem, a mai napig jobban szeretem a magyar rajzfilmeket, humoruk, bájuk, valódi írók által megalkotott történeteik miatt, de akkor ez a robotos-lézeres-lövöldözős dolog nagyon tökösnek tűnt. Kicsit olyan csillagokháborújás dolog volt, de ezt csak mi ismertük a suliban, mert másutt még nem nagyon volt műholdas tévé, így ők csak Nils Holgersont meg Pumuklit nézhettek, amikor mi a DJ Kat Show-ban mindenféle merchandise-alapú modern cuccot. Naszóval 12-13 éves koromban (medveanyám, hogy ez már majd' húsz éve volt!) a Transformers nagyon tetszett, csak apu fanyalgott mindig. Aztán később rájöttem, hogy ez tényleg elég ergya, meg hát... Aztán most mégis itt voltak ezek a Transformerek, és nekem bejött a film. Olyan nyári vicces-lövöldözős film, dögösen fényképezett harci szekerekkel és nem sok életbölcsességgel - de vicces-lövöldözős filmnek (dögösen fényképezett harci szekerekkel és nem sok életbölcsességgel) azért bejött. Kár, hogy az a "CöCö-cöcö"-hangeffekt, ami a rajzfilmben a robotok átváltozását kísérte - és ami a látszólag totál értelmetlen napi blogcímet ihlette -, a filmben nem nagyon hallatszódott. Viszont a fő jófej robotnak, Optimus Prime-nak ugyanaz volt a hangja, mint a rajzfilmben, és ez jó volt, mert végülis ennek a hangnak a megértése volt az egyik elérendő dolog, ami elindított afelé, hogy megtanuljak angolul. Még hogy a lövöldözős rajzfilmek nem nevelő hatásúak! :)

Na mindegy, kis műanyag robotfigurákat azért nem kezdek gyűjteni. Inkább tartalékolom a pénzt mozijegyre, mert nemsokára még egy rajzfilm-filmet is bemutatnak, kivételesen erdeti rajzfilm formátumban: The Simpsons Movie. Doh!

 

2007.07.07.

Perlaki Attila barátom írta, hogy a múltkori, "Urbánus népszokások" című szösszenetemet folytatni kellene. Persze hogy kellene, de ki kinek van energiája rá? Azért megpróbálom:

Urbánus népszokások 2.
Budapesti abszurd

Kétszínűség

Nem, nem a viselkedésbeli kétszínűségről lesz szó, bár sajnos az sem áll távol a fővárostól... Hanem arról a népszokásról, hogy a nagyobb középületeket nem egyszerre újítják fel, hanem olyan űrrakétásan: a második rész csak az első lépcső (vagy párkány... esetleg stukkó) leválása után kerül sorra. Pedig senki nem fogja nekem megmagyarázni, hogy több menetben építkezni olcsóbb! Miért nem lehet mindent egyszerre megcsinálni, és utána mással foglalkozni?

Kezdetben inkább a bérházakra volt jellemző a sokszínűség: maga az épület omladozott, barna vakolattal, de jött a földszinti üzlethelyiség bérlője, és a saját portálja körül kifestett. Mondjuk világoskékkel, mert az jól megy a barnához. És szigorúan nem az egész homlokzatot; csak a saját kirakatai körül, az első emelet/magasföldszint aljáig. A kerületi tanács önkormányzóság és a lakók meg tán még örültek is neki, mert nem az ő pénzükből kellett erre költeni, és ha valaki nem emelte feljebb a tekintetét, akkor úgy nézett ki, mintha felújítás lett volna.

Ilyen bérkaszárnyát ma is tömegével találhatunk, sokkal súlyosabb vizuális csapás viszont az, amikor valamilyen fontosabb, közhasznúnak tekinthető, vagy legalábbis látványos helyen levő épület újul meg ilyen technológiával. A legszebb példa a baloldali fotón látható Keleti pályaudvar. Persze itt nem csak festésről van szó: a középső csarnokot rendesen megcsinálták, szobrokkal, ablakokkal, órával, tetőszerkezettel, ezzel ellentétben a bal- és jobboldali részeken ugyanaz a salétrom ül, ami már gyerekkoromban is ott volt, a tető meg helyenként be van rogyva. Végülis kit zavar, hogy Európa egyik legszebb, eredeti formájában megmaradt pályaudvari épülete így néz ki Budapest egyik legforgalmasabb közterén? Engem biztosan, az illetékeseket a jelek szerint viszont nem.

Újabb példa a jobboldali képen látható Műegyetem. Valamiért itt is csak az aulának és díszteremnek helyet adó középső hajó újult meg, a két oldalszárny meg sötétlik úgy, ahogy addig. Szerintem az eset különös pikantériája, hogy ebben az épületben építő- és építészmérnököket is képeznek. Szép kis példát látnak nap mint nap!

Tudom ám a valószínűsíthető okot: a MÁV-nak és az oktatási intézménynek nincs elég pénze a teljes renováláshoz. A szégyen inkább az, hogy a fővárosi önkormányzat nem kap észbe, és nem segít be. Végülis az ő összképét rontják az ilyen "szőke kaóla" típusú megoldások :( Ha más oka van, akkor is szégyen az egész, egyszerűen nem szabadna két hétnél tovább ilyen felemás állapotokat fennmaradni hagyni!

Egyenesség

Hát nem megint félreérthető címet sikerült adnom a bekezdésnek? Hogy mik vannak!

Amióta rendszeresen fotózom a város utcáit, tudom, hogy két dologgal nem lehet mifelénk találkozni: vízszintes és függőleges viszonyítási vonalakkal. A fal erre ferdül, az oszlopok arra, a lámpaoszlopok amarra. Ez persze sehol nem olyan látványos, mint a Margit hídon, ahol az oszlopok tavaly közismerten majdnem lefeküdtek aludni. Kiékelték őket akkor, szerintem nem megnyugtató eredménnyel. Sebaj, elmúlt a választás veszély, most már biztos így marad a felújításig - ami ki tudja, mikor lesz. Állítólag nem veszélyes az átkelő állapota, de a korlátot azért szintén odavasalták a járda alaplemezéhez. Igaz, így meg elbotlásveszélyes ott sétálni, na de hát ki is akarna pont itt sétálni, a Duna-parti panorámában és a Várban gyönyörködve? Tessék inkább a láb elé nézni!

Mondjuk a villamossíneknél is sokszor jellemző az egyenesség hiánya, aztán csodálkozunk, ha a magyar embernek a villamosról egy dülöngélő roncs jut eszébe, nem pedig ugyanaz, mint egy genfi tömegközlekedőnek.

A jobboldali kép amúgy a 41-es villamos külső szakaszán készült, amihez utoljára körülbelül akkor nyúltak, amikor a törökbálinti HÉV-ből budaörsi villamost csináltak. Külön "vicces", hogy itt egy egyenes szakaszt látunk, melyen görbék a sínek, de Budafok elágazás után van egy erős görbület (konkrétan egy kanyar), ami szinte egyenes sínekből van összebarkácsolva. Már megint a dolgok elosztásánál nem stimmelt valami?

Persze amíg nem szakad le egy híd, nem dől ki egy oszlop, nem siklik ki egy villamos - tehát nem írnak az újságok a problémákról -, addig senki nem foglalkozik a témával. Vagy maximum lózungok szintjén. Nem kéne lassan betiltani az ilyen-olyan nevű felújítási/városfejlesztési programok kitalálását? .

Disclaimer: Az itt látható esetek természetesen a képzelet szüleményei, a képek pedig bonyolult számítógépes modellezéssel készültek, ugyanazokban a műhelyekben, ahol a Csillagok háborúja trükkfelvételei. A valósággal való bárminemű hasonlatosság csakis a véletlen műve lehet. Ha esetleg mégsem, azon viszont nem nekem kell(ene) elgondolkodnom :-/

 

Ja, mielőtt elfelejtem: Ceterum censeo...

 

2007.07.02.

MÁV Restart Zrt.

Új vasúti személyszállítónk van. Illetve kicsit sem új, csak a neve. Meg a logója, a munkatársak trikója, a jegyek és pecsétek, a fejléces papírok, a feliratok a kocsikon, az igazolványok, stb, stb... Amikor még egyetlen vonat sem indult el az új név alatt, nekünk valószínűleg már akkor is sokba volt ez a váltás :)

De ha már jegyekről esett szó, ezt az új oldalt elfelejtettem belinkelni a minap:
Jegyek: Kéregjegyek 3.
Ausztria, Svájc és Hollandia jegyei, kiegészítve egy kis ezzel-azzal.

 

2007.07.01.

Egy hét megint kimaradt a blogból. Szerencsére nem különösebben rossz dolgok miatt, egyszerűen csak amikor épp nem volt dolgom, akkor ismét fotózgatni próbáltam. Nem kimondottan sok sikerrel, mert a múltkor megénekelt "lazavezetékes felhők" totál lehetetlenné tették ezt. És most már tanúim is vannak arra, hogy ez így működik: sok tíz percen át izzadok a napon, várom a téma érkezését, kiszáradok, napszúrást kapok. Aztán hirtelen elmegy a nap, ebből tudom, hogy jön a kiszemelt villamos vagy vonat. És amint elmegy, megint megjön a verőfény. Szóval megint van egy rakás szürke/szórt fényes/sz*r fotóm. Meg némi egészséges lebarnultságom :)

A négyes számú vágóhíd, avagy ez annyira abszurd, hogy Vonnegut is megirigyelné

Na nem mintha egyéb kedvenc témáim terén bármi változás történt volna... A négyes metróról például mostanában annyi furcsaságot lehet olvasni, hogy lassan kijelenthetjük, nem uborkaszezon van, hanem négyesmetrószezon. Az egyik nap például ezt látjuk:
"Feketemunkásokat foglalkoztattak a négyes metró Kálvin téri építésénél" / radio.hu /
Máskor pedig:
"Lassíthatja a négyes metró Kálvin téri állomásának építését,hogy statikai problémák vannak a téren álló református templommal. A csaknem 200 éves épületnek lényegében nincs alapja, ezért műgyantával próbálják megerősíteni. Azt azonban nem tudni, hogy ez mibe kerül és honnan lesz rá pénz." / radio.hu /
Biztos, hogy csak a templomnak nincs alapja, ha ez csak most derül ki, és nem tudják, miből oldják meg az így felmerült problémát? Erre rímelne ez is:
"[...] a Kelenföldi pályaudvaron most kezdik az állomás szerkezetépítéséhez a kiviteli tervek készítését, [...]" / radio.hu /

Persze a megoldás is megvan már:
"A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén azt mondta: az építkezés során felmerült nehézségek miatt már "magamhoz kérettem Franciaország budapesti nagykövetét"" / NOL /
Miért nem lepődöm meg azon, hogy minden gondról valaki más tehet? Mondjuk érdekes fordulat, hogy kivételesen nem az ellenzék a hibás, hanem a franciák :)

Ceterum censeo...

Egyébként az a véleményem, hogy ezt a villamost meg kell menteni:

Előzmények: 2007 május-június


Ezen az oldalon minden (C) Varga Ákos Endre, kivéve, ami nem (=másképp van jelölve). A belinkelt oldalakon található tartalomért felelősséget nem vállalok.