Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Visszafogott havazások: a 2007/08-as tél

Mit mondjak, ez a tél nem volt az a  kimondott szibériai típus, legalábbis ami a havat illeti: csak pár alkalommal esett, és legtöbbször másnapra már alig maradt belőle valami. Én azért megpróbáltam a fehér csodát minél többször sárga, piros és szürke csodák kíséretében megörökíteni.

Először az 56-os villamos mentén próbálkoztam...

... majd a fogaskerekűn. Utóbbi azért hálásabb, mert mivel gyorsabban emelkedik a pálya, jobban kijön, hogy fentebb (baloldalt) fehérebb minden, mint lejjebb (jobboldalt).

Az ideális hely a Svábhegy környéke volt, de mire eljutottam ide, addigra lement a nap, ami leginkább abban nyilvánult meg, hogy még nehezebb volt kézből (állvány nélkül) fotózni, pláne mozgó objektumokat. A jobboldali képen éppen ezért csaltam, és álló objektumot fotóztam :)

Szilveszter környékén úgy tűnt, hogy az időjárás utánaolvasott valami könyvben, milyennek illene ilyenkor lennie, úgyhogy végre két milliméternél több hó hullott.

A fene se érti miért, de a budai rakparti villamosvonalnak irtózatosan jól áll a hó. Ezt persze már korábban felfedeztem (sőt, még korábban), de most megállapíthattam, hogy a fehérség még az ICS-ket is elviselhetőbbé teszi.

Baloldalt egy további kép a Bem rakpartról, jobboldalt pedig a rákospalotai Pozsony utca, már olvadozó hóval.

Ha nem is sokkal többet, de egy éjszakát biztosan kint voltak a Hómukik, melyek közül a szépilonait sikerült elcsípnem.

Mivel a hóseprők leginkább csak éjszaka dolgoznak, legtöbben talán még nem is látták, hogyan szórja szét a fehérséget egy ilyen munkavillamos. Ezen próbáltam segíteni a fentebbi videócskával. Jó volt, de legközelebb azért kicsit távolabb állok tőle :O

A végére két kép a valószínűleg legmagasabban fekvő villamosvégállomásról, Farkasrétről.

Remélem a következő tél kicsit tél-szerűbb lesz, és lesz alkalmam a többi hóseprőt munkában látni, mert valahol ciki, hogy csak ilyen kevés havas képet tudok mutatni :)


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra