Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Visszafogott havazások: a 2007/08-as tél

Mit mondjak, ez a tél nem volt az a  kimondott szibériai típus, legalábbis ami a havat illeti: csak pár alkalommal esett, és legtöbbször másnapra már alig maradt belőle valami. Én azért megpróbáltam a fehér csodát minél többször sárga, piros és szürke csodák kíséretében megörökíteni.

Először az 56-os villamos mentén próbálkoztam...

... majd a fogaskerekűn. Utóbbi azért hálásabb, mert mivel gyorsabban emelkedik a pálya, jobban kijön, hogy fentebb (baloldalt) fehérebb minden, mint lejjebb (jobboldalt).

Az ideális hely a Svábhegy környéke volt, de mire eljutottam ide, addigra lement a nap, ami leginkább abban nyilvánult meg, hogy még nehezebb volt kézből (állvány nélkül) fotózni, pláne mozgó objektumokat. A jobboldali képen éppen ezért csaltam, és álló objektumot fotóztam :)

Szilveszter környékén úgy tűnt, hogy az időjárás utánaolvasott valami könyvben, milyennek illene ilyenkor lennie, úgyhogy végre két milliméternél több hó hullott.

A fene se érti miért, de a budai rakparti villamosvonalnak irtózatosan jól áll a hó. Ezt persze már korábban felfedeztem (sőt, még korábban), de most megállapíthattam, hogy a fehérség még az ICS-ket is elviselhetőbbé teszi.

Baloldalt egy további kép a Bem rakpartról, jobboldalt pedig a rákospalotai Pozsony utca, már olvadozó hóval.

Ha nem is sokkal többet, de egy éjszakát biztosan kint voltak a Hómukik, melyek közül a szépilonait sikerült elcsípnem.

Mivel a hóseprők leginkább csak éjszaka dolgoznak, legtöbben talán még nem is látták, hogyan szórja szét a fehérséget egy ilyen munkavillamos. Ezen próbáltam segíteni a fentebbi videócskával. Jó volt, de legközelebb azért kicsit távolabb állok tőle :O

A végére két kép a valószínűleg legmagasabban fekvő villamosvégállomásról, Farkasrétről.

Remélem a következő tél kicsit tél-szerűbb lesz, és lesz alkalmam a többi hóseprőt munkában látni, mert valahol ciki, hogy csak ilyen kevés havas képet tudok mutatni :)


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra