Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
"Véletlenül" ellőtt életképek I.

A most következő képek melléktermékek. Melléktermékek abból a szempontból, hogy "csak úgy mellesleg" készítettem őket, miközben valamilyen konkrét céllal jártam a várost. A konkrét cél túlnyomórészt az "elvesztett sínek" nyomainak kutatása volt, ami elég sok gyaloglással jár, közben jó eséllyel lehet ezt-azt látni...

A "Nemzeti Gödör" hűlt helye, ahova a tervezők kultúrális parkot álmodtak. Ennek építési végmunkálatai 2002. márciusának végén már kézzel fogható közelségbe kerültek, ez látható a fentebbi képen (Szenzációhajhász szalagcím: "Rács mögött az Erzsébet tér fái" :-)).

Rögtön a rácsok és a kellemesnek ígérkező park mellett áll az egykori távolsági buszpályaudvar. Azért egykori, mert időközben épült egy új buszpályaudvar is a Népligetnél, ahova kiköltöztették a forgalmat.

Magát a pályaudvari épületet is sokan szívesen elbontották volna, de műemléki védettség előtt áll. Ez a legtöbb embert bosszantja, én perverz módon azt gondolom, hogy ez az érdekes épületcsoport egy letűnt korszak mementója...

A képen látható függőfolyosókat elvileg a távolsági buszok tetejére pakoláshoz használták egykoron, kíváncsi vagyok, mi lesz velük...

És az apropó: itt a BKVT belső-lipótvárosi villamosvonalának bejárása kapcsán jártam egy kedves ismerősömmel...

Kicsit arrébb: egy hallatlanul lepukkant kinézetű Ziu-9-es trolibusz a Báthori utcában. Valószínűleg valami járműreklám lehetett a busz oldalán, melynek eltávolításakor lejött a fényezés is...  Itt egyébként a BVVV egykori Dunapart-Városliget viszonylatai kapcsán kószáltam.

17-es villamos a Margit hídnál levő végállomásán. Éppen a Margit híd budai hídfője környéki villamosvonalak emlékeit kutattam, amikor nem tudtam ellenállni ennek az ICS-nek :)

Amikor pedig a Bem József utcában kerestem ottmaradt felsővezetéktartó kampókat, szintén ICS-ztem kicsit...

A Török utca sarkán is lőttem egy Ganz csuklóst...

Az Erzsébet hídon egykor járt villamosokról NZA és Mr.Cyber társaságában emlékeztem meg, közben kicsit megálltunk, 2-es villamost fotózni.

Már csak azért is, mert a 2-es túlnyomórészt KCSV7-esekkel futó vonal, ez pedig egy "sima" ICS. Érdemes megnézni a szélvédő mögé berakott "busztáblát", ami azt jezli, hogy nem volt kéznél ICS-hez való tábla a vonalon!

Na, ez viszont már tényleg KCSV!

Az 5807-tel is ugyanaznap utaztam, miután lefényképeztük az Apród utcai villamossínek hűlt helyét.

Következő oldal


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra