Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
"Véletlenül" ellőtt életképek II.

Előző oldal

Na, ezt a 17-est az előzőektől eltérően nem eltűnt vágányok nyomait kutatva láttam (pedig vannak itt azok is), hanem moziból étterembe menet :)

Szintén útközben a pizzéria irányába.

Lásd fentebb.

Szóljatok, ha unjátok :) Valahogy ebből a szögből egészen más a Vörösvári út képe, a régebbi időkre emlékeztet, amikor itt volt az út közepe, nem?

Mikor ezeket a sorokat írom, a Róna utcában már üzemel a 82-es troli meghosszabbított útvonala, de amikor NZA-val arrajártunk, még csak a felsővezetéket szerelték...

... és egy "82 TROLIBUSZ" feliratú (abszolút nem troli-, hanem dízel)busz járt alatta.

Mit mondjak, elég abszurd!

Természetesen aznap se 82-es trolielőpótlóbuszt fényképezni indultunk el, hanem a szentendrei városi közlekedési múzeumban jártunk, közben mintegy véletlenül megörökítve a HÉV sínhegesztő vonatát is; csak utána még maradt némi szabad időnk...

Vessünk még egy pillantást a fából vaskarikára, és induljunk tovább!

Mr. Cyberrel az Üllői úti villamosok hűlt helyét fényképeztük (illetve tulajdonképpen én fényképeztem, és én hoztam a régi fényképeket is, de nem akarom, hogy megsértődjön;)), amikor úgy döntöttem, hogy megörökítem a frissiben megnyílt távolsági buszpályaudvart a Népligetnél.

Ez a 3-ason közlekedő "Banán" is ekkor került lencsevégre...

... akárcsak ez a túlélő 1000-es villamos. Egyébként ez a beállítás valahogy olyan láger-hangulatot sugall. Szegény tuja!

És a mai utolsó "apropó": hazafele mentem volna munkából, amikor a Thököly úti régi (átmeneti; 1993-ig jártak ide a villamosok) végállomáson az 1-es leszállíttatta az utasokat, mondván, hogy pótlóbusszal mehetünk tovább. Amint leszálltunk, a pótlóbusz vezetője már terelt is vissza mindenkit, mondván, hogy most szóltak neki rádión, hogy mehet tovább a villamos. Ahogy a fotón látható, ez elég nehezen értelmezhető információ volt: van aki már visszafele száll a Tátrába, miközben mások még másznának át a korláton a buszhoz...


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra