Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Néhány rövid videó

Nem, kérem senki ne számítson szédítő minőségű filmecskékre itt: a digitális fényképezőgépem maximum fél percnyi történést tud rögzíteni, amin aztán némi tömörítéssel és vágással tovább rövidítettem, hogy ne legyenek túl nagyok a fájlok. Viszont szerintem ezek a videók elég érdekesek ahhoz, hogy más is lássa őket :-)

Megjegyzés: Mivel a weboldalamhoz tartozó tárhely lassan betelik, a kis videócskákat megpróbáltam külső helyen (youtube.com) elhelyezni. Emiatt a kezdőképek és a videólejátszó appletek letöltődése lassabb lehet, mint az oldalaimon található képeké - kicsit várni kell, ha a helyükön üresség van. Ha megjelenik a "play" jel, akkor egy kattintás aktiválja a lejásztót, még egy elindítja a videót. Egyébként kérem, senki se írjon olyanokat, hogy "el tudnám-e küldeni ezt vagy azt a videócskát levélben, mert nem tudom lementeni diszkre" - sajnos nincs időm ilyennel foglalkozni (=kikeresni az eredetit, letömöríteni értelmes nagyságúra, feldarabolni, és úgy elküldeni mailben).


Még egy UV-s videócska: kedvenc villamostípusom éppen a pesterzsébeti Jókai Mór utcán rohan végig - az 52-es villamos egyik utolsó UV-s fordáján. Szerintem irtó hangulatos, ahogy az utca szélén futó vágányokon elsivít a villamos, miközben hullámzó árnyéka rávetül a házak falára. Persze lehet, hogy az ott lakók másképp élték meg ezt az élményt nap mint nap :)

További képek az UV-k utolsó dél-pesti napjáról


2003 nyarán egy nordhauseni kis Combino (alias "Bambino") vendégeskedett az ausztriai Gmunden egyetlen, rövidke villamosvonalán. Ezen a (néma) videócskán az alacsonypadlós tuja éppen elindul a belváros felé a pályaudvarról.

További képek a Combino gmundeni látogatásáról


Két UV-s videó, a típusnak a 42-es és 52-es viszonylatról való kivonásának emlékére. Hangjuk is van, bár nem éppen minőségi.

52-es villamos kanyarodik be a Nagysándor József utcából a Vörösmarty utcába.

Az egyik utolsó UV-s 42-es villamos bekanyarodik az Ady Endre útról a Tulipán utcába, jó lassan, hogy jól tudjuk videózni :) A világos téglalap a kocsi fenekén egy búcsúztató cetli, amit villamosbarátok tettek oda, a figyelmet felhívandó, hogy ez az utolsó napja a típusnak - de szerintem elég hülyén nézett ki, mintha sérült lenne, vagy erre is rákaptak volna a freestyler matricázók...


Néha felmerül a kérdés internetes fórumokon, hogy annak idején hogyan fordították meg a líra áramszedőkett a végállomásokon - az ilyen áramszedők ugyanis csak menetiránynak megfelelően voltak használhatóak, kockázatos lett volna előre-hátra menni velük.

Az egyik fordítási megoldást láthatjuk a fentebbi videón: a kalauz lehúzza, majd oldalra rántja az áramszedőt, melyet így a felsővezeték által való akadályoztatás nélkül visz át a másik irányba.

Mifelénk ezzel ellentétben a felsővezeték alatt húzták át a másik irányba. Ehhez persze az kellett, hogy legyen egy olyan rész a madzagban, ami nem túl feszes. A végállomásokon amiatt aztán direkt ilyenre építették azt - legalábbis régen, manapság a legtöbb helyen kínszenvedés áterőltetni a másik irányba az ilyen régifajta szedőt.


Két Muki halad át az 1-es és 17-es villamosvonalat összekötő "dozátorvágányon" a Vörösvári út-Bécsi út torkolatában. Amikor ez a filmecske készült, a 17-es vonalra jövő villamosok még a másik, a térség északi csücskében található összeköttetést használták, ezért emez koszos volt, és rozsdás. A szennyezett vágányoknak pedig megvan az a tulajdonsága, hogy az áram visszavezetés nehézkesen megy rajtuk - ilyenkor jókora szikrák (ívek) jönnek létre a sín és a kerekek közt.


A Thököly úti vágányzat még használható volt, de sem a 44-es, sem a 67-es villamos nem közlekedett rajtuk, amikor egy különmenet erre haladt át. Az eredmény itt is szikrák képében nyilvánult meg - az autósok igyekeztek is távolságot tartani a mennykövet szóró sárga jószágtól :)


A hóseprő-villamos működésének demonstrálása. Itt sajnos már nemrég takarított vágányzatról kotorja oldalra a havat, ezért nem láthatunk nagy fergeteget, de azért így is látványos!


Egy Tatra (PCC) akcelerátor működés közben, egy szegedi kiállítás demonstrációjaként.


A Fiumei út és a Salgótarjáni utca torkolatában található az egykori 29Y viszonylat kanyarodó vágánya. A filmecskén a tábla mögött közeledő ICS segédvezetékkel állítja ennek váltóját, aminek az eredménye egy hatalmas fröccsenés a sínvályúban összegyűlt víznek köszönhetően.


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra