Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 27/2.

Előző oldal

Karácsony előtt NZA-val elmentünk képeslapot fotózni, azaz ...

... villamosokat a sötétségben.

A 2005/06-os tél nem szűkölködött hóban, így volt lehetőségem válogatni, hogy melyik vonalon akarok behavazott tujákat fotózni. Egy hideg februári reggelen...

... a 17-es került sorra...

... majd egy kicsit az 1-es. Sajnos ezek a havak nem maradtak túl sokáig...

... sokszor másnapra elolvadtak. A 24-esre vezényelt Csufit (amúgy a 30A-n szokott lenni) azért még némi hó kíséretében tudtam lefotózni az Orczy téren.

Két UV a Fehérvári úton...

... aztán gyorsan ugorjunk át Ferencváros kocsiszínhez, ahova ha az ember odaáll bármelyik reggel, sok jól fotózható be-...

... és kiállást láthat.

Na meg persze Mukit! Ami ezen a képen érdekes, hogy a kis "mozdonyka" egy viszonylag ritkán használt vágányra hajt rá a kocsiszín hátsó csarnokához vezető "csibészvágányról"...

... mely amúgy egy parkolón át a pályafenntartás telephelyére vezet. Ha minden igaz, nemsokára itt fogják levenni a vasúti kocsikról a leendő nagykörúti alacsonypadlósokat, tehát ezen a vágányon érik el a villamoshálózatot az új generációs tuják.

Kis kitérő: T5C5K a Margit körúton.

És most néhány trolifotó: március folyamán a 80-as viszonylat végállomását az eddigi, ...

... kanyargós...

... végállomási útvonalról...

... azaz a Lóvásár...

... és Mosonyi utcából, illetve...

... a Fiumei útról át fogják helyezni a pályaudvar mellé, ezért az utolsó napokban megörökítettem a kerengést NZA-nak.

Önarckép a menetrend tükrében :)

Ha már itt jártam, a Festetics utcában is csináltam egy képet. Azt hiszem, elég jól érzékelteti, hogy milyen hely is ez: szürke, barátságtalan. Remélem, megérjük, hogy a 24-es végállomását inkább berakják innen a pályaudvar elé!

Az oldal végén két "Hamster weather" kép következik. Aki lemaradt: egy külföldi levlistán tűnt fel egyeseknek, hogy milyen sok esős villamosos képem van, ezért kitalálták, hogy ahova én megyek, ott azonnal elkezd esni, és ezt a jelenséget nevezték el "Hamster weather"-nek.

Egyébként amikor ezt az oldalt írom, március tizenharmadika van, és esik kint a hó. Miért pont az időjárás ne játszana bolondot?

(majd valamikor) folytatom...


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra