2012: nosztalgia tavasztól-őszig V.
A 125 éves budapesti villamos ünneplése

Előző oldal

Vegyes ez+az

Újabb "best of" jellegű videó a nyár nosztalgiameneteiről.

Két pillanatkép a Belgrád rakpartról.

Baloldalt: a rendszeres nosztalgiaüzem kezdete a "B" viszonylat (Kamaraerdő - Hűvösvölgy) elindulása volt, erről is megemlékeztek idén. Jobbra: a Bengáli Újpesten.

Az újpesti-rákospalotai Bengális-611-es menetek a legforróbb napok egyikén zajlottak, mégis sokan kimentünk megnézni.

Balra: idén is járt a Dallamos Villamos. Jobbra: augusztus huszadikán az UV-k forgalomból kivonásának emlékére ismét járt egy UV a 47-esen. Sajnos a megőrzött pótkocsiknak nincsenek papírjai, így hiányoztak a szerelvényből. Nagyon.

Egyéb: Osztrák-magyar lapátkerekes Budapesten


Itt van az ősz, itt van újra


Őszre már bevallom, kicsit belefáradtam a sok jóba, és a villamosos rendezvények helyett sokszor direkt más programot választottam...

Nyílt nap Kelenföldön

A Kulturális Örökség Hétvégéjén a BKV és a VTTE eddig jellemzően a ferencvárosi kocsiszínt mutatta be az érdeklődőknek, de 2012-ben váltottak, és Kelenföld lett a helyszín.

Korán reggel (szombaton a délelőtt nekem még hajnalnak számít:) megpróbáltam elcsípni a más kocsiszínekből Kelenföld felé tartó különlegesebb járműveket, de csak a Bengálit kaptam el. Ő viszont kicsit meg is állt nekem a híd tetején, hisz a csúcson kell abbahagyni.

A remiz előtt állt a Miskolci Városi Közlekedési Zrt nosztalgia Ikarus 31-ese. Eredetileg menni is akartam vele (a XI. kerületben körözött), de akkora volt a tömeg, hogy inkább hagytam. Szerencsére néhányszor utaztam már ezzel a masinával, nem maradtam le semmiről.

Balra: jelen volt a BKV Ikarus 180-asa is, amit utoljára 2007-ben, Tatán láttam a saját erejéből mozogni. Sajnos utasokat most se szállított (anno a tatai oldtimer busztalálkozón igen, de múltkor a Mexikói úton nem; tavaly a városban több helyen is ki volt állítva, akkor sem, ahogy még korábban a Villamosnapokon és az Andrássy úti Autómentes Napokon sem). Jobbra: járműsorakozó a remiz udvarán. Hozzá kell tegyem, hogy hosszabb ideig kellett várni, hogy ennyire kevesen legyenek a járművek előtt és körül, voltak érdeklődők bőven :)

Az Ikarusok mozgás közben, villamosos terepasztal, és mutatóba' pár valódi villamos is.

A ráhordó járatok a Bartókon és a Bem rakparton. Egyszerűen szépek.

Egyéb: Régi magyar villamosos képek, külföldi fotósoktól

Azóta volt egy rakás további rendezvény is: villamosnap Kamaraerdőben, csillagtúra a Széll Kálmán térről elindulva (=minden irányba másik régi tuja megy), éjszakai látogatás Szentendrén, dízeles HÉV-menet Csömör felé, nyílt nap a trolitelepen, csatolt KCSV-s Mavite különmenet, UV az 56-oson. Ezekről mind lemaradtam, de azért remélem, így is volt elég nézegetnivaló az oldalon (és koszönöm, nem kérek képeket a felsorolt rendezvényekről:).

És még nincs vége az évnek..!


Vissza az oldal tetejére   Vissza a tartalomjegyzékhez