Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 9.

Néha már nem is tudom, hogy mikor  'elvesztett sínezek', illetve mikor fotózgatok csak úgy vaktában mindenfélét...

Március 8-án például az "Utazás" kiállításra mentünk barátnőmmel. Mivel villamos nem visz oda, buszon ülni meg nem szeretünk, kocsival mentünk, és a Pongrác úttól gyalogoltunk. Ez az útvonal amúgy is jelentős átmenő forgalommal rendelkezik Kőbánya felé, ezt még megtetézte a kiállításra igyekvők tömege, így szép lépésben haladós sor alakult ki.

Persze járhatna ide a 29-es villamos, de nem jár, pedig ahogy az a képen is látszik, a tömegközlekedők nagy része a mai napig a tuja útvonalát használja gyalogosan, ahogy a 37-es Pongrác úti megállójától átbaktat egy nem kimondottan gyalogosforgalomra tervezett vasúti felüljárón.

Persze akadnak, akik az ún. "EXPO-busz" szolgáltatását veszik igénybe. Ezen a két képen például az látszik, hogy a BKV jobb tömörítő, mint a ZIP, az ARJ, vagy a RAR: fog ennyi embert...

... és felzsúfolja egy ilyen buszra, mely már eleve félig televan.

A villamos hurokvágánya pedig csendben elrohad...

Ugorjunk: nem tömegközlekedés, de ki kellett próbálnom, hogy tudok-e bemozdulásmentes képet csinálni kézben tartott fényképezőgéppel naplementekor. Az eredmény: Rákóczi úti alkony a kocsiból nézve. Egész hangulatos, nem?

Persze egy kis villamost is kellett lőnöm, hiszen bár kiskorom óta elég gyakran látom így az Astóriánál a kiskörúti villamosokat, még sose láttam ilyen képet róluk...

Három nappal később már megint a MÁV-telepnél jártam, UV-t fényképezni, hiszen azt csipogták a madarak, hogy ezen a héten lehet utoljára ilyen járműveket a 62-es vonalon látni. Ez persze nem így volt, de akkor még nem lehetett tudni.

Ez ugyan nem 62-es, de egy kellemes tavaszi életkép. Kár ezekért a mókás régi villamosokért...

Közben hátul már gyülekeznek a Banánok, hogy átvegyék az uralmat...

... de a mokány öregek még tartják magukat!

És ha már Zugló: a Róna utcában új felsővezetéktartó oszlopok emelkedtek.

Sajnos nem a villamos...

... hanem a troli számára, de sebaj! Az egyébként meglepett, hogy ilyen régi jellegű rácsos oszlopokat építettek be, és nem valami korszerűbbet!

Folytatás...


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra