A Márnemmoszkva tér átépítése (5)

Előző oldal

Síkban megtörő villamoslátomások: balra egy 1000-es lenyomata a betonban, jobbra egy Combino. Előbbi nagyon kedves gesztus a tervezőktől, bár nem értem, miért lett pöttyös, és miért "látszik át" a fala, láthatóvá téve az üléseket. Persze tudom, ez művészet, nem villamos :)

Látványosak ezek a háromvágányos részek! A közvélekedéssel ellentétben azt gondolom, hogy ekkora forgalom mellett szükség van tartalék sínpárokra. Ha belegondolok, hogy tizenéve még olyan tervek voltak, hogy a 4/6-osnak nem lesz vágánykapcsolata a fasor és a Déli felé..!

Ezen a videón jól látszanak az ideiglenes és végleges megállók.

Alakul, alakul...

Persze nem csak sínekből áll a világ: balra a december 20-i, jobbra a február 13-i állapot a tér közepén.

Itt még a 18-as viszonylatot láthatjuk visszafordulni a Vérmező utca alatt, ami azért érdekes, mert januárban megindult a budai fonódó, és ez a szám eltűnt (magát a fonódó vágányrendszerét egyébként már december 23-án átadták).

Balra: beugró tartalék vagy más vonalról átcsoportosítás a 17-esen, ami egyébként CAF-okkal és Tatrákkal járt. Jobbra: nem vagyok biztos abban, hogy jó ötlet volt betonfalat emelni a vágányok közé itt, mert az emberek ugyanúgy erre akarnak átjutni, mint azelőtt, csak közben végig a vágányokon kerülik ki a zöldterületet :-/

Esti típuskavalkád - még egy tanuló hannoveri is tiszteletét tette!

Esti hangulatképek, állvány híján a korlátokra lerakott géppel készítve.

A megállók random elrendezésű spotlámpái a csillagos eget idézik :)

Látszik, hogy nem ezekre a helyekre lettek a megállók tervezve, az utasok össze-vissza mentek, amerre tudtak. A jobb alsó képen látható sok vágánykapcsolatot egészen elragadónak tartom, tiszta Svájc :)

Márciusi pillanatok, egyre magasabb készültségi fokú burkolatokkal.

Éjszakai próbák a 4/6-os végállomásán

A 4/6-os végállomása jelzőberendezést kapott, amit be kellett szabályozni. Április egy éjszakáján ehhez sorakozott fel egy-egy TW6000-es, ...

... Tatra és hógép a menetrend szerinti Combinók és a csatolt Ganz mellé.

Sőt, volt rövid és hosszú CAF is.

Igazából ezek a fotók nem sokat adnak vissza a próba ki- és bejárások hangulatából, de nincs szívem nem idetenni őket... olyan "kisgyerek a csokoládéboltban" este volt ez nekem :)

Következő oldal


Vissza az oldal tetejére   Vissza a tartalomjegyzékhez