Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Háttérképek a 2Á műhelyből (Baracsy és Varga Ákos)

Baracsy Ákos barátommal ha nem is rendszeresen, de épp elég gyakran eljárunk villamosokat és megszüntetett vonalakat fotózni. Ez nagyjából abból áll, hogy én kitalálom a témát, ő hozza a jó kis digitális kameráját, és fényképez, aztán eszébe jut valami, és elkezd művészkedni, amíg nem jön a következő téma :) Egyik-másik ilyen kép kimondottan adja magát, hogy háttér legyen Windows desktopunkon. (Már akinek olyan van, de UNIX és Macintosh alatt is lehet használni:) Ha a kis képekre kattintasz, bejön az 1024x768-as méretű eredeti kép, ezeket elég egyszerűen háttérképpé lehet tenni!

A budafoki és kelenföldi UV-kat fényképeztük természetes közegükben a Gellért téren, este, hogy látványosabb legyen. Kitaláltuk, hogy másszunk fel a sziklakápolnához, és onnan is kattogtassunk. Kis játék a záridővel, elég jól néz ki az autóforgalom...

A kelleténél tovább tartó exponálás mozgó tárgyaknál az én vesszőparipám volt, de a másik Ákosnak is hamar megtetszett. A fentebbi művön az cáfolódik meg, hogy az UV villamosok lassúak lennének: olyan gyorsak, hogy alig lehet látni őket ;-)

Ez itt a 41-es villamos kamarerdei végállomása a sötét éjszakában. Kíííísérteties, nem?

Ez a 47-es villamos meg éppen két lézerkardot húz maga után Budafok elágazásnál...

Az említett vonal vágányai olyan szépen csillogtak az éjszakában, hogy egyszreűen meg kellett örökíteni őket! A kép jobb szélén az a kékes fény tényleg ilyen idétlen színű neontól származik, nem színtorzulásról van szó...

Az albertfalvai vasúti felüljáró kicsit kopottabb, de azért még mindig hangulatos...

Ez talán a leglátványosabb kép: a 41-es villamos éppen átlépi a hiperűrsebességet!!


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra