Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 17. V. oldal

Előző oldal

Ez itt kérem a ferencvárosi Dunapart, ahol valami Milleniumi (ebben az országban minden milleniumi, pedig az már rég elmúlt) Akármi néven épül ez+az. A kép közepén látható részen főleg lakóházak. A Boráros téri Duna-ház felől nézve lehet, hogy egész jól fog kinézni a dolog, kicsit tengerparti szállodasorosan.

Remélhetőleg a környék közösségi közlekedése is fellendül az építkezések miatt! A csepeli HÉV a Nemzeti Színház miatt már mindenképpen fellendült...

... amikor a megállójába befutott az első, színházlátógatókat szállító MÁV vonat.

És csak jön...

... és csak jön.

A kiszállás csak a kijelölt kocsikon keresztül történhetett, mivel a peron nem volt elég hosszú egy ilyen nagyvasúti szerelvénynek. Ráadásul a felsővezetéket is áramtalanítani kellett, így ez az alapvetően jó ötlet fennakadást okozott a csepeli HÉV forgalmában.

Mivel az M44-hez nincs vezérlőkocsi (vagy mert így biztonságosabb volt: nem kell gyökkettővel tolatni, és ha az egyik mozdony lepukkan, akkor is el tudják vonszolni?), a vonat mindkét végén volt egy-egy mozdony... elég furcsa látvány volt.

MXA a MÁV vonat mellett. Ez a vasút+helyiérdekű együttműködés egyelőre még nem tör a "karlsruhei modell" babérjaira, de azért majdnem olyan szexis ;-)

Tizennéhány perc elteltével a vonat elindult vissza Soroksár irányába, hamar elhagyva a HÉV síneket. A háttérben a Milleniumi Városközpont építkezése látható.

Végezetül egy kép az 1-es Lágymányosi hídhoz címzett végállomásáról, ahol a vonal egy csonkavágányban végződik, ahelyett, hogy átmenne Budára. Persze nem a villamos buta, hanem a politikusok, akik nem engedik, hogy átmenjen. Ez egy ilyen város: nem szabad túl gyorsan haladni a fejlesztéssel, mert még jó lenne nekünk.

Néhány hónap múlva folytatódik, itt...


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra