Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 9., B. oldal

Előző oldal

Ahogy már említettem, a - később hamisnak bizonyult - pletyka szerint március 14-én adtak ki utoljára UV-t a 62-es vonalra, így hát egy egész délutánt rááldoztam a környék alapos körbefényképezésére.

Mókás, hogy mennyire dimbes-dombos ez a környék, ez először akkor derült ki számomra, amikor itt tanultam autót vezetni. Ezeken a képeken is látszik a Nagy Lajos király útja emelkedése.

Az UV-k küszöbön álló eltűnése nem csak engem sarkallt heveny fényképezgetésre, itt két másik villamosbarátot is látni...

De nem csak UV-ból van a világ: a Kőrösi Csoma sétány és a Korponai utca villamosos emlékeinek felkutatása után a 37-es vonalat céloztam meg. Itt éppen a 1349-es egyedi ajtónyitású ICS kanyarodik az Őrház megálló felé.

Itt pedig 1360 távolodik tőlünk, "A" végét mutatva nekünk.

És ugorgyunk: a 37-es külső végállomásánál vagyunk. Itt aztán megint bőven vannak elvesztett sínek!

Ismét 1360, egy szinte idilli nyugalmat árasztó képen. A környék nem teljesen ilyen, pár perccel a fotó készítése előtt kergetett meg két kóbor kutya... :I

Persze nem feledkeztem el arról, hogy a 62-es vonal miatt vágtam neki a városnak: visszamentem, hogy fényképezzek pár Kerepesi utat keresztező UV-t. Érdekes, hogy bár az UV-k évtizedek óta járnak már errefelé, ilyen képet még csak kevesebb, mint fél éve lehet készíteni!

UV a Mázsa téri végállomás visszafogójában.

Megy a vonat, megy a vonat... A 62-es és 3-as vonalak forgalmát rendszeresen feltartják a Zugló kocsiszínbe kiálló menetek, szerencsére már tervezik a kereszteződés átépítését, bár félelmeim szerint ez a Thököly út villamostalanításával fog járni!

Állvány továbbra se volt nálam, így kénytelen voltam kézben tartott kamerával fotózni, természetesen különféle segédeszközöket igénybe véve: itt például egy oszlophoz támasztottam a kézfejemet a fényképezőgéppel.

Itt a sínre tettem a masinát...

... itt...

... és itt pedig egy másik oszlopnak feszítettem neki.

UV belső képből sose elég, ezért két ilyennel zárom az oldalt: UV utastér üresen, és...

... UV-k egymás közt.


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra