2010/11 tele

2010 nyara a legcsapadékosabb volt hamsteremlékezet óta: minden héten volt egy-két olyan zápor/zivatar, amiből normálisan egy évben maximum egy szokott lenni. Aztán jött valami értelmezhetetlen ősz, és ha jól emlékszem, novemberben már volt olyan, hogy hó vigyorgott rám reggel az utcára lépve. Ezek után a tél se hazudtolta meg magát: sokszor havazott, és a hó gyakran meg is maradt. Ugyan olyan komoly mennyiség egyszerre nem esett, mint tavaly kétszer is, de azért összességében szerintem valahogy így kell egy télnek kinéznie!

A BKV villamosüzeme programmal készült Mikulásra: több öreg jószág is várta azokat a mániákusokat érdeklődőket, akik a napsütéses, de azért hideg napot Kamaraerdőben töltötték.

Sánta Klaus Mukikra cserélte a rénszarvasokat :)

Milyen könnyen hozzászoktunk az öreg vasak rendszeres felbukkanásához, pedig a rendszerváltástól kezdve tizenvalahány éven át csak akkor jöttek ki az utcára, ha valami fontos ember úgy döntött, hogy valamit meg akar ünnepelni :-/

Fehér áldás szerte a XI. kerületben: balra a Fehérvári, jobbra a Villányi út.

A Csörsz utca-Márvány utcai hupli Tátrákkal.

f

Ha már arra jártam, felkanyarodtam az 59-esre is. Sajnos a havazás ekkor alábbhagyott egy ideig, ahogy az lenni szokott. Amikor meg villamos jött, hol busz, hol autó belement a képbe, úgyhogy igazán nem tudtam önmegvalósítani magam :)

fdsf

Ahogy már írtam: hó gyakran esett, de nem igazán sok, inkább csak porcukor jelleggel. Persze úgy is tekinthetjük, hogy ez a mennyiség a fotósoknak már jó volt, a járművezetőknek pedig még.

Hegymászó-völgykúszó villamosok. Értelmes kommentet nem nagyon tudok ezekhez a képekhez írni, egyszerűen csak tetszik, hogy ilyet is lehet látni kis városkánkban.

Csak utólag, a képeket nézegetve jöttem rá, hogy végre sikerült képeket csinálnom a (jó)pár éve Ganz-Transelektro/BKV összefogással korszerűsített T5C5K villamosok nagyjavításon átesett példányairól, a T5C5K2-ről is - baloldalt például egy ilyet láthatunk. A jobboldali képen pedig egy korszerűsítetlen cse'szlovák műremeket.

A T5C5K vs. T5C5K2 felismerést az ablaktörlőkarok száma alapján végeztem: ami kétkaros, az K, ami egykaros, az K2. Namármost az viszont eddig fel se tűnt, hogy felújítatlan Tatrából is van egykaros ablaktörlőjű, lásd jobboldalt. Na nem mintha valaha is túl sok időt töltöttem volna az ilyen részletek megfigyelésével!

Pár perc téli idill a sínek mentén (még nem HD felbontásban).

fsdfsgfdg

És ismét a Moszkva téren vagyunk. A baloldali képen a tekergőző sínek tetszenek, a jobboldalin meg az, ahogy a Combino orrán megmaradt a hó.

Ismét megpróbálkozhatunk a T5C5K versus T5C5K2 összehasonlítással. Egyébként úgy látom, hogy a Moszkva tér politikusok által sokszor megígért rendberakásából megint nem lesz semmi, a képek láttán viszont lenne egy áthidaló javaslatom: fújjuk le pár centi vastagon valami fehér habbal az egészet! Jól is néz ki, meg a zajokat is csillapítja :)

Voltaképp tök jó mostanában budapesti villamosmániásnak lenni: vannak rendszeres nyári nosztalgiamenetek, őszi villamosnap, villamos-Mikulás, Karácsonyi UV, és utóbbi még egy-egy különleges kirándulást is tesz néha, például Kamaraerdőbe.

A feldíszített UV belseje csak a díszvilágítás fényében (balra), és üzemszerű állapotban (jobbra).

További fotómegállások az egykori törökbálinti HÉV vonalán. Klassz kirándulás volt, ezúton is köszönet a szervezőknek!


Vissza az oldal tetejére   Vissza a tartalomjegyzékhez