Életképek 52: negyedik oldal

Előző oldal

Nosztalgia buszok

Október vége felé rendhagyó koncertre mentünk Ferihegy 1-re, ami nem várt módon heveny buszfotózást váltott ki belőlem:

A 49-es villamoson ugyanis aznap este valamiért több busz is járt a Ganz csuklósok, illetve az 1956-os emlékjárat mellett. Én csak ezt a tényt akartam megörökíteni, aztán buszmán ismerőseim mondták, hogy a  képen látható kocsi önmagában is egyfajta nosztalgia: a BPI-007 az Ikarus 412-esek eredeti festését ugyanis utólag kapta vissza, mint múzeumi megőrzésre kijelölt példány. Mivel a 412-esekre gyakorlatilag immunis vagyok, nekem fel se tűnt, hogy a sorozat nagy részét már kidobták vagy új -  és még újabb - színre festve felújították. És ez még nem volt a fotózgatás vége, hiszen nem véletlenül álltam abban a megállóban:

Carl Orff Carmina Buranáját nem nehéz szeretni, ha pedig az előadás helyszíne az eredeti funkcióját egy ideje elvesztett Ferihegy 1, akkor duplán érdekes a dolog. A szóban forgó koncert szervezői azonban még ennél is tovább mentek: aki időben jelentkezett, nosztalgia járművel érkezhetett az öreg terminálhoz!

Az Air Tours-os Ikarus 250-es is klassz volt, de most mégis a Farost választottam közlekedési eszközül. Azért persze a másikra is kattintottam egyet :)

Bár hazafelé kicsit beázott a busz (mocskosul esett az eső egész este), azért hangulatos volt az út vele!

Fényvillamos-szezon

És eljött a karácsonyi időszak, amikor mindenki boltokban tölti szabadidejét - a hardcore villamosmániásokat leszámítva, mert ők a sínek mentén dekkolnak a fagyban, hogy elcsípjék az immár nyolcadik éve közlekedő Fényvillamost.

Hogy oda ne fagyjak a kinézett fotóhelyhez, igyekeztem minden mást is fotózni, többek közt KCSV-t a 4-esen (jobbra).

Egyszer csak látom, hogy a Fonodó ténylegesen fonódó szakaszának elején egy CAF áll, és nem mozdul. Gyorsan felvettem valami fotós pozíciót, ami a bőség zavarát jelentette, hiszen minden szögből valami szép volt a háttérben. Kisvártatva aztán még mindig nem mozdult a CAF, úgyhogy lementem hozzá, ekkor láttam a leállás okát: a jelek szerint valamiért mindkét irányból egyszerre haladtak be a fonódásra, azaz vele szembe is elindult egy másik villamos. Közel egyátalán nem voltak egymáshoz, de ilyenkor gondolom helyszínelés van, meg minden. Emiatt persze ugrott a Fénytuja következő menete, úgyhogy inkább hazamentem.

Egy másik estén szintén a városban töltöttem az estét, ...

... két Fényvillamos-felbukkanás közt. Valószínűleg öregszem, mert már nem viselem olyan jól a fagyoskodást, mint régen :-/

Amikor legutóbb a 19-esen fotóztam a Fényvillamost, még nem volt Fonódó, ...

... ami teremtett pár új fotólehetőséget.

És az Erzsébet híd alatt fejezzük be ezt az oldalt. Biztos meglepő, de a Fényvillamosról nincs videóm, mert teljesen összezavarják a kamerát az apró LED-ek, úgyhogy lelki nyugalmam megőrzése érdekében meg se próbáltam mozgóképen megörökíteni...

Így tehát itt a vége, fuss el véle! Folytatás ilyen tempóban körülbelül jövőre :)


Vissza az oldal tetejére   Vissza a tartalomjegyzékhez