Hamster's Madarsko Televizija Praha 2000.02.
"Mit mondanak a reklámfilmek szereplői a valóságban?"

[stúdió]
-Musorismertetésünk következik, kukkolóknak. A mai érdekességek tizenöt óra harminc perckor kezdődnek, amikor az időjárást jelentő Tarka Szilvia keblei egy nagyobb kiterjedésű front körberajzolásakor ki fognak kandikálni a dekoltázsából, és fél másodpercre láthatóvá válik a bal mellbimbó. Ezt követően egy unalmas krimi következik, melynek negyvenharmadik percében a kép hátterében át fog szaladni egy félmeztelen nő. A húsz órakor kezdődő nagyfilm két ágyjelenete húsz óra tizenöt és huszonegy óra harminc perckor várható, közben javasoljuk, hogy kapcsoljanak át a TV13-ra, ahol ugyanekkor egy sokkal inkább lényegre törő pornófilmet láthatnak.
[riport]
-Mai műsorunkban szeretnénk bemutatni Krahovács Elemért, aki mindannyiunk kedvenc írója lehetne, ha... De ezt mondja el inkább ő!
-A fejem tele van jobbnál jobb ötletekkel, a legvadabb kalandokkal, megható jelenetekkel, olyan emberi sorsokkal, melyek a legkérgesebb szívűeket is könnyekre fakasztanák. Azt hiszem már tucatnyi bestseller fűződne a nevemhez, ha nem lenne írásallergiám!
-Írásallergia?
-Igen. Amint papír és toll közelébe kerülök, vagy hozzáérnék egy írógép, esetleg számítógép billenyűzetéhez, az ihlet azonnal tovaszáll. Soha egy sort sem sikerült még megörökítenem a fejemben levő történetekből...
[múzeum]
-...és itt látható az időszámításunk szerinti kétszáztizenkettőből származó római térkép, melyből világosan látszik, hogy a Pannóniát elfoglaló hódítók előre ismerték a jelenkori magyar úthálózatot. A térkép mellett talált leírások alapján II. Május Cézár parancsba adta építészeinek, hogy kifejezetten a huszadik-huszonegyedik századi autópályahálózat nyomvonalára építsék városaikat, így lehetetlenné téve azt, hogy új pályákat építsünk. Ennek az ördögi tervnek köszönhető, hogy bárhová is tűzzük ki az útvonalat, az építkezést mindig lelassítja a földmunkálatok megkezdésekor felszínre kerülő romok feltárása...
[személyzeti osztály]
-És milyen papírokkal tudja alátámasztani, hogy alkalmas az állás betöltésére?
-Tessék, itt a diplomám.
-Sajnálom, ezt a diplomát Ön esti egyetemen szerezte, ezzel nem vállalhat nappali munkát!
-Na de...
-Itt van az apró betűs résznél: "ez a diploma csak esti munkavégzésre jogosít"!
[stúdió]
-Tisztelt professzor úr, miben rejlik az Ön fogyókúrás módszerének lényege?
-Tanult kollégám, Einstein szerint minden relatív, így a mi kövérségünk is! A kétszáz kilós ember csak a vékonybélűekhez képest túlsúlyos, egy négyszáz kilós sumo-birkózó mellett kifejezetten légiesnek tűnik. Ezen a vonalon elindulva jutottam arra következtetésre, hogy ha felhízlaljuk ismerőseinket, akkor senki se fog utána kövérnek nevezni...
[könyvkiadó]
-Itt áll mellettem a hatalmas botrányba keveredett Magából Mindent Kiadó vezérigazgatója, akit arról kérdezek, hogy miért nem készültek el a Könyvnapra ígért köteteikkel?
-A nyomda hibája az egész, a papír beszerzésekor ugyanis nem ügyeltek arra, hogy a kelet-európai elvárásoknak megfelelő íveket vegyenek, ennek köszönhetően a lapokon nem látszanak rendesen az ékezetes betűk.
-Ennyi?
-Nem, a 2000. év problémájára se voltak tekintettel: az összes sci-fi, amit erre a papírra nyomtunk, az 1900-as években játszódik...
[stúdió]
-Most pedig bemutatjuk eheti werkfilmünket, melynek címe: "Mit mondanak a reklámok szereplői a valóságban a narrátor hangja alatt?".
[bankreklám]
-Jó napot kívánok, sok pénzt szeretnék!
-Természetesen, itt van a kezemben ez a papír, erre fel van írva, hogy hogyan valósíthatja meg álmait!
-Hű, ez jól néz ki, bár egy másodperc alatt még a fejlécet se tudtam elolvasni, de biztosan igaza van, akkor megyek is!
-Viszonlátásra, az épület előtt már várja is az új Porsche-ja, amivel hazamehet az új házához!
[kozmetikumreklám]
-Nézd, édesem, milyen sima az arcbőröm!
-Hű, de klassz, akkor most vágyakozva megfogom a meztelen fenekedet, jó?
-Persze, de előbb nézzünk bele elragadtatva abba a kamerába!
[természetfilm]
-A trópusok szörnyű veszedelmeket rejtenek, vérengző vadállatokat, melyek csak távoli rokonságban állnak nálunk is megtalálható fajtársaikkal. Itt van például a hústacskó, melyről még képet se tudunk mutatni, mert kamerástól leharapta operatőrünk kezét! Vagy a vérpinty, mely a testsúlya háromszorosának megfelelő mennyiségű emberhúst fogyaszt naponta! Nem szabad elfeledkeznünk a húsmaró mérgesgilisztáról se, mely a földön fekvő alvó embert szokta megtámadni, és pár percen belül teljesen felfalni!
[műsorismertetés]
-Mai nagyfilmünk egy lángoló repülőgépen rekedt kisfiúról szól, akit a kiskutyája által riasztott delfin ment meg egy cirmos cica segítségével. Utána gyomormosás. Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!
 
 

(C) Varga Ákos Endre, 2000. 06. 19. All rights reserved.

Lábjegyzet: Az egyik jelenetben arról írok, hogy nem láthatóak a magyar ékezetek a rossz papíron, nos, a HTML engem is megtréfált az oldal elkészítésekor, ugyanis a hosszú ő és ű betűk a konvertálgatás közben egyszercsak eltűntek, o-k és u-k maradtak helyette. Vigyáznom kell, mit írok le :O[Előző rész][Vissza a Madarsko Televizija Praha címoldalára][Következő rész]