Madarsko Televizija 2000 Turbo
The original since 1993

[riportműsor]
-Hát, tudják, elsőre biztosan kellemesen hangzik, de nekem egy pillanat nyugtom sincs, mióta ez a gondom van!
-Nyugodjon meg, és mondja el, pontosan mi is a problémája!
-Hát... Tudják, egyedül élek, amióta az eszem tudom, legalábbis utólag úgy érzem, hogy akkor jött meg az eszem, amikor hazaköltöztem az élettársamtól... Szóval akkor esett meg először!
-Micsoda?
-Nyugovóra tértem, egymagam, az üres lakásban. Aztán reggel, amikor felébredtem, egy huszonkét éves bölcsészlány feküdt mellettem!
-És ez akkora gond lenne?
-Hát ugye, először azt gondoltam, hogy biztos sokat ittam előző este, és filmszakadás volt, de nem, ő se értette, hogyan került oda! Másnap megismétlődött az eset: elmegyek magamban aludni, reggelre egy tizenkilenc éves fotómodellel ébredtem! Harmadnap már kulcsra zártam az ajtót, leellenőriztem, senki más nem volt a házban, reggel mégis egy harmincöt éves ruhabolti eladónő hortyogott mellettem! Azóta nincs magánéletem, minden nap más nő mellett ébredek! Félelemtől görcsöl a gyomrom, mielőtt aludni térek, hogy mi következhet, és mindig, amikor kinyitom a szemem, ott fekszik mellettem egy újabb némber! Ezt nem lehet kibírni!
[stúdió]
-Szeretettel köszöntöm a Madarsko Televizija Praha első kétezredik évi adásnapján! Örülünk, hogy az új évezredben is velünk tartanak, és...
[hírolvasó]
-A Petőfi Csarnok vezetősége ezúton értesíti a jegytulajdonosokat, hogy a "Koncert a toleranciáért" elnevezésű rendezvény elmarad, mert az azt szervező Egyetlen Alternatíva Egyesület tagjai nem hajlandóak egy színpadra lépni a Mások Ligájának küldöttségével.
[stúdió]
-... amint azt eredetileg meghirdettük, az első tíz néző közt értékes nyereményeket szerettünk volna kisorsolni, de mivel a stáb már hazahordta azokat, a legnézettebb bemondók belső szerveit osztjuk szét inkább.
[a főszerkesztő irodája]
-E hír kapcsán szeretnénk elmondani, hogy a műsort idáig készítő Madarsko Televizija Praha Alapítvány jogutód nélkül megszűnt, az adó működtetését ezentúl a Madarkso Televizija Praha Önhasznú Társaság végzi.
[stúdió]
-Most következő programunk következne, de szomorúan kell megosztanom Önökkel a hírt, hogy ezt a műsorszámot halálos közúti baleset érte tíz perccel ezelőtt, így a rá szánt öt másodpercben inkább Beethoven IX. szinfóniájának ötödik hangját fogjuk sugározni.
[állatkereskedés]
-Milyen szerencse, hogy annak az ötödik hangja igazából szünet, nem? Ez ám a műsorszervezés!
[egy ügyvédi iroda]
-A rendkívül népszerű Fekálika együttes ezúton értesít mindenkit, hogy szerzői jogi pert indít a Madarsko Televizija Praha-t üzemeltető cég ellen, amiért jogdíj fizetése nélkül felhasználta az iménti csendet, mely több számuknak is fontos része.
[a főszerkesztő irodája]
-A műsorból eddig másfél percet készítő Madarkso Televizija Praha Önhasznú Alapítvány meg nem nevezett okok miatt beszüntette tevékenységét, munkáját az új befektetők által most alapított Radamsko Televizija Praha Egyesület veszi át.
[érdekes műsorok szerkesztősége]
-Az év első szenzációja a Bújtatott Reklámok Nemzetközi Olimpiájának első helyezettje, egy, az 1929-es gazdasági válság óta egy dunyha mélyén rejtegetett óvszerreklám. Most pedig kapcsoljuk a Satöbbiz aukciós irodát!
[kikiáltás]
-Ezennel megkezdjük a cellulózgyártás betiltása miatt csődbe ment Rajzfilmgyár ingóságainak csődbiztos által felügyelt árverését! Az első tétel egy kalapács, mellyel a közismert egér-figura az 1955-ös évadtól kezdve minden egyes rész végén agyonverte rendkívül sikeres kandúr-kollégáját!
[egy másik stúdió]
-Miből gondoljátok, hogy sikeresek lehettek a már jelenleg is üzemelő több tucat kereskedelmi rádió által telített piacon?
-Azért, mert mi egy teljesen új aspektusból közelítettük meg a témát! Mit is szeret a rádióhallgató? A jó zenét! Mi az, amit még ennél is jobban szeret? Még több jó zenét! Mi úgy gondoltuk, hogy új módszerrel próbálunk kedveskedni nekik: míg más adón egyszerre csak egy jó szám megy, addig a miénken egyszerre kettő is! Ha elképzelésünk beválik, nemsokára megindítjuk kettes csatornánkat, ahol egyszerre akár három-négy számot is adunk!
[gazdasági műsor]
-A Crash Course Consulting Ltd ezúton szeretné kifejezni értetlenségét üzletfeleik elégedetlenségével kapcsolatban. Mint azt a cég jelenleg ismeretlen helyen tartózkodó igazgatója elmondta, ők elszámolási kötelezettségüknek minden szempontból eleget tettek...
[megint másik stúdió]
-... és itt látható a Filmgyár dramaturgiai részlegének múzeális értékű konfliktusgeneráló gépe, mely néhány papírfecniből áll, amelyekre különböző igéket és neveket írtak. A tulajdonképpeni bonyodalmat a véletlen sorrendben kihúzott fecnik egymás után helyezésével állítják össze. Bár a módszer kőkorszakinak tűnhet, e gép ikertestvérét évek óta sikerrel használja a Brazilo Kokonat szappan- és operagyár.
-És ez a terem itt micsoda?
-Ebben a csarnokban hívják elő a negatívokat. A pozitív jellemű hősök a szomszéd épületben materializálódnak.
[beszélgetés]
-Jelen levő nőtársaimmal együtt sok szeretettel köszöntöm a "Ma este miért nem?" című műsor nézőit! Mielőtt belevágnánk mai témánkba, fel szeretném olvasni múlt heti versenyünk nyertes pályázatát: "Drágám, igazság szerint én is majd elolvadok a szenvedélytől, de úgy érzem, egész életemben vádolnám magamat, ha nem járnék a végére, mi történik, ha nem vezetem le az ilyen irányú feszültségeket veled!"...
[stúdió]
-Most pedig Leslie atya fog igét hirdetni.
[templom]
-Megkímélt állapotban levő létigémet eladnám, vagy birtokos jelzőkre cserélném!

(C) Varga Ákos Endre, 2000. Június 15.

[Előző rész][Vissza a Madarsko Televizija Praha címoldalára][Következő rész]