Hamster's Madarsko Televizija Praha 2003.1.
"Csak most: a Család Régi Barátja Kft. közleményével!!!"

[reklám]
-Akarsz nyerni egy vadonatúj luxusjachtot? Igen? Akkor miért nem egy nagyobb kereskedelmi tévét nézel? Mi egy kis alternatív csatorna vagyunk, nem fussa ilyen nagyszabású nyereményekre!
[műsorajánló]
-Riporterünk előző adásában bemutatta nekünk a nagy amerikai sztárok magyar segítőit. Most bemutatjuk a nagy amerikai sztárok magyar segítőinek amerikai segítőit! Itt lesz velünk Steve, akinél John Horváth - David Hasselhof kertésze - a zöldséget szokta venni, valamint felesége, Hillary, aki egyszer már adott el cipőt Steve Kováchnak, aki Britney Spears lakásának riasztóját szerelte! Az ő és barátaik jóvoltából hallhatunk pár meglepő és tréfás történetet arról, hogy milyen színű alsónadrágot hord Glenn Szabó, aki tavaly újrafestette Mariah Carey garázsát, illetve hogy szereti-e a sült babot Irwin Varga, aki Frank Sinatra privát úszómedencéjét tisztította 1969 nyarán. Ne hagyja ki!
[hiradó]
-Pusztítás! Olasz vadászok engedély nélkül lőttek ki kétezer zöld gyíkot a Tapolcai medencében. A vadőrök elfogták, majd egy kis tanakodás után inkább továbbengedték őket, mert hát nekik köszönhetjük a pizzát. A Környezetvédelmi Minisztérium sajtószóvivője délután kameránk elé állt, hogy válaszoljon kérdéseinkre, de válaszait nem hallhatják, mert elfelejtettük bedugni a mikrofont.
[másik kameraállásból ugyanaz a hiradós]
-Erre a kameraváltásra azért volt szükség, hogy lássák, nekünk több kamerára is telik. De most mindjárt visszakapcsolunk az előzőre, mert ezt el fogják vinni, kell a következő műsorhoz.
[megint az előző kameraállás]
-Mai stúdióvendégünk Paszternák Dezső, aki valamiért mindig előnyben részesül. Üdvözlöm!
-Üdvözlöm!
-Maga tényleg mindig előnyben részesül?
-Igen.
-Azaz például előreengedik az ajtónál, vagy szebb húst kap a hentesnél, mint mások?
-Igen. De a legérdekesebb, hogy mindig felvezető rendőrmotorosok kísérnek utamon. Ez különösen azért kellemetlen, mert nekem nincs autóm, és így gyalog járok, a járdán.
-És ez mindig így volt?
-Igen.
-A rendszerváltás előtt is?
-Igen.
-És van ötlete, hogy miért?
-Nincs.
-Köszönjük. Most, hogy ennek a rejtélynek is a végére jártunk, inkább megpróbálkozunk valami más műsorral.
[reklám]
-Görényi Kata vagyok. Szép, fiatal, vonzó és gazdag. Mivel pénzből sose elég, úgy döntöttem, vállalkozásba kezdek. Fizessen nekem, és én cserébe magára fogok gondolni legközelebb, amikor szeretkezem a barátommal. Ez ugyan főleg nekem lesz jó, de azért kicsit magának is. Szerintem megéri!
[kibeszélősó]
-Én ezt már nem bírom tovább! Először a mosóporomból ugrott ki egy zöld róka, és magyarázott a lipószómákról valamit, most pedig a fürdőszobámban jelent meg egy rajzolt dzsinn, amikor kinyitottam a hipósflakont!
-Értem. És most halljuk a másik oldalt, jöjjenek a rajzfilmfigurák!
-Nem értjük, mi a gondja az embereknek azzal, hogy rajzolt figurák takarítják ki a lakásukat! Hálásnak kellene lenniük! Tudják, milyen nehezen gyógyul a rajzolt ekcémám, amit attól a súrolószertől kaptam? Rajzolt dzsinn kollégámnak pedig már kihullott a haja a sok vegyszergőztől!
-További érvek?
-Á, mindegy!
-Szerintem is.
-De még van tíz perc hátra a műsoridőből! Ez így nem megy! Nyúljanak be a székeik alá, ott találnak egy-egy harci szekercét, aztán hajrá!
[promó]
-Holnapi adásunkban megismerkedhetnek az emberrel, aki kitalálta a kenyérben levő levegőbuborékokat. Ezzel a találmányával a világ minden részén vagyonokat kereshetett volna, de ő megmaradt szegény sorban élő önkéntes véradónak. Milliók hálásak neki, mégis tanácsi lakásban él. Holnap, itt, illetve akkor már ott, mert addigra visszahozzák a másik kameránkat is!
[társadalmi célú hírverés]
-A Család Régi Barátja Kft. igazgatója elutasítja a vádakat, miszerint a fővárossal eső- és napbeállók szállításáról kötött szerződésüket nem kielégítően teljesítették volna.
[filmbevágás]
-Nem igaz, hogy törvénytelen úton jutottunk a szerződéshez, mi tulajdonképpen csak a Mi Kutyánk Kölyke Tröszt alvállalkozói vagyunk, akik azzal a feltétellel kapták meg a munkát, hogy az anyagot az Urambátyám Rt-től rendeljük meg. Mindezen túl az általunk szállított utcabútorok tökéletes minőségűek, ezt az Uncsitesóm Apjáé Intézet vizsgálatai is igazolták!
-De hiszem maga közönséges nejlonzacskókat szállított le esőbeállóként!
-Maga nem ért ehhez! Különben sem számít, hiszen a Bármit Aláírok Ügyosztály átvette!
[hiradó]
-Valamennyire hasonló előző bevágásunkhoz következő hírünk is. Mint ismeretes, a közelmúltban újították fel a Déli Összekötő Vasúti hidat. Vonat sajnos technikai okok miatt nem mehet át a tegnap átadott átkelőn, autó, illetve gyalogos szintén nem, de a kivitelező cég szerint rosszindulatú politikai ellenpropaganda az ezzel kapcsolatos botrány szítása. Különben sem értik, hogy az emberek miért nem repülővel utaznak inkább!
 

(C) Varga Ákos Endre, 2003. 06. 11. All rights reserved.[Előző rész][Vissza a Madarsko Televizija Praha címoldalára][Következő rész]