Hamster's Madarsko Televizija Praha 2003.2.
"Sztárbűnözők, extrémsportolók, valamint a mosogatás szentsége"

[műsorvezető]
-Kedves nézőink! Hogy versenyezni tudjunk a kereskedelmi rádióadók - melyek felolvassák, hogy hol találhatók trafipaxok az országutak mentén - népszerűségével, mi most beolvassuk, hogy hol lehet büntetlenül  lopni és csalni! Kezdjük Budapesttel: a Rákóczi téri metróállomásra elfelejtettek BKV-ellenőröket küldeni, annak ellenére, hogy fokozott jegyellenőrzés van a városban mindenütt. Budaörsön a Kökörcsin úti fafeldolgozótelepen este betegség miatt nem lesz éjjeliőr - akinek gömbfára vagy funérlapra van szüksége, most menjen! Kankócsörögön az orvosi rendelőben balról a második kukában egy köteg biankó orvosi igazolás található, pecséttel és aláírással, táppénzcsaló nézőink már indulhatnak is érte, Balatonberettyentyén pedig az új IOSAR abécét érdemes felkeresni, itt ugyanis ÁFA nélkül lehet híradástechnikai termékeket venni, illetve a dohányárukon sincsen zárjegy.
Reméljük eme új szolgáltatásunkkal sok felső középosztálybeli, vagy még annál is jómódúbb polgártársunknak tudtunk abban segíteni, hogy még jómódúbbak legyenek, vagy legalább zavartalanul tudjanak másokat veszélyeztetni!
[hírolvasó]
-Előző műsorunkért az ORTT kedvéért elnézést kérünk, de reméljük, hogy azért legközelebb is velünk tartanak! Most pedig híreket olvasunk fel. A Balaton-felvidéki Mucságapásztori polgármestere tiltakozott a város fölött áthaladó nemzetközi repülőjáratok miatt. Mint elmondta, tőlük senki sem kért engedélyt az átrepülésekre, melyekhez csak akkor járulnak hozzá, ha az említett járatok megállnak a háromezer lakosú településen, bekötve őket Európa, illetve Távol-Kelet vérkeringésébe.
[természetgyógyász műsor]
-Előző adásunkban beszámoltunk az alternatív gyógyászat több ezer éves tapasztalatokon alapuló módszereiről, most pedig az alternatív alternatív gyógyászatról szeretnénk néhány szót ejteni. Ennek lényege a modern orvostudomány vívmányainak újszerű felhasználása. Ilyen például a kopaszodó fejbőr aszpirinnal való bedörzsölése, illetve a Faringoseptből főzött tea, mely a termékenységet növeli. Fejfájás ellen pedig behabart magnetorezonancia-készülékből készített főzeléket javasolnánk, melybe egy frissen szabadult rablógyilkos néhány hajszálát kell belefőzni.
[egy híres riporter]
-Mai műsorunkban egy olyan afrikai törzset látogatunk meg, mely olyan ügyesen bújkált a civilizált világ elől, hogy sokáig saját maguk se tudtak magukról. Ők a béeshák, akik a háztartási munkák istenének szolgálóinak vallják magukat. A tavaly megtalált népcsoport furcsa szokásairól Bantub'wana Károly mesél nekünk, aki szokatlan nevét annak köszönheti, hogy annak idején a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát.
-Nos, igen, nálunk a lehető legnagyobb tisztesség, ha valaki vacsorát készíthet. A fiatal gyerekek fél kezüket odaadnák, hogy legalább a krumplipucolásban résztvehessenek - egyébként sokuknak tényleg a fél kezébe kerül az, ha megengedik ezt, hiszen a primitív, tompa késekkel sok a baleset. A felmosásra éveken keresztül készítik fel a kamaszokat; a férfiúvá válás egyik jelképe, amikor a tözsfőnök moppot ajándékoz az ifjaknak.
-És a mosogatással mi a helyzet?
-Ó, az a legnagyobb tisztesség, azt csak az végezheti, aki megesküszik arra, hogy élete végéig minden nap kitakarítja a lakást, és az ágy alatt is kiporszívóz!
[lakáskultúra magazin]
-Itt állunk Johnny Szí, a híres magyar extrémsportoló lakásában. Meghatottan nézek körbe, nagy tisztesség, hogy egy ilyen szent ember otthonába betekinhetek. Jól látom, hogy ez itt egy fonott szennyeskosár? Kinyíthatom?
-Csak ha nagyon fontos, mert királykobrákat tartok benne.
-Ööö... minek?
-Egyszerűen nem bírok veszélyek nélkül élni. Kell valami kihívás akkor is, amikor a büdös zoknijaimat hozom ki este!
-Jó, akkor nézzünk inkább ki a konyhába! Jajj, de édes ez a faragott polc! Mik ezek a furcsa valamik a befőttesüvegekben?
-Élő skorpiók. Nem jók semmire, de tuti extrémek!
-Értem. Neked lételemed a veszély, mi az, ami ezen túl esetleg mégis hiányzik az életedből? Mi lesz az a bútordarab, amit legközelebb beszerezni tervezel?
-Egy atombombát az éjjeliszekrényre. A haveroknak a téren már van, nekem is kell egy. Tulajdonképpen hidrogénbombát akarok, de azt mondják, az túl nehéz ennek a fenyőfa szekrénynek, nem bírná el. Persze lehet, hogy inkább veszek egy tölgyfából levőt...
[reklám]
-Vásárolj Csip Chipset! Most ingyenes ajándékok minden zacskóban! Találj rá életed kutyarágta  strandpapucsára! Vagy szerezz örömet barátnődnek egy alig használt tamponnal! Mindent beletettünk a zacskókba, amit találtunk az ágy alatt, és a szekrény mögött, ne hagyd ki!
[ismeretterjesztés]
-Üdvözöljük az "Olcsó műsor, olcsó szakértőkkel" mai adásának nézőit! Ezúttal a magfúziós reaktorok működését fogjuk bemutatni. Át is adom a szót Navi Gábornak.
-Itt láthatjuk egy magfúziós reaktor metszetét. Igazából persze ovális alakú, de olcsóbb volt gömb alakút rajzolni. Ebben vannak ilyen kék csíkok. Ezekre jobbról fehér nyilakat irányítunk, ekkor fehér pontok keletkeznek középen, amik piros nyilakat bocsátanak ki magukból. Ezekből a piros nyilakból lehet valahogy elektromos áramot csinálni, de ezt a részt én se értettem pontosan, amikor olvastam a könyvben, úgyhogy hagyjuk inkább!
-Köszönöm, Gábor! Remélem kedves nézőink is élvezték az érzékletes bemutatást, és legközelebb is velünk  fognak tartani, akkor a szupravezetést fogjuk elmagyarázni egy mosogatószivacs segítségével!
[hírolvasó]
-Jesszusom, lekevertek az adásból? Én meg itt olvasom a híreket... Csakazért sem fogom újra felolvasni, majd legközelebb szóljon a hülye rendező! Mindegy, úgyis az utolsó hír jött volna.
Kiszabadult Dzsingisz Károly, a sztárgyilkos. Mint azt a szabadlábra helyezést követő sajtótájékoztatón kijelentette, örül, hogy rajongói nem felejtették el azalatt, amíg bentvolt, ez rendkívül sokat jelent számára. Ezután elmondta, hogy a jövőben emberekkel szeretne foglalkozni. Egyébként nem ő az első bűnöző, akit felkarolt a média: Napó Levente, a néhány éve elítélt sikkasztó bankár, a Kis Kegyes Hazugságok című újság exkluzív sztárja a közelmúltban jelentette be, hogy Vágó István utódja szeretne lenni a "Legyen Ön is milliomos!"-ban, mint mondta, tapasztalatait tekintve egyszerűen nem tudna jobbat elképzelni magánál erre a feladatra!
 

(C) Varga Ákos Endre, 2003. 11. 30. All rights reserved.[Előző rész][Vissza a Madarsko Televizija Praha címoldalára]