Bevezető Tartalom Újdonságok Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 

Angyalföld kocsiszín 2002-ben, első oldal
A látogatás létrejöttében nyújtott segítségért köszönetet szeretnék mondani a BKV Rt. Kommunikációs Osztályának!

Az oldal címén picit vacilláltam: jó lett volna azt írni, hogy "Látogatás az angyalföldi kocsiszínben", de Angyalföld villamos üzemegység nem Angyalföldön van, hanem Újpesten, az "újpesti kocsiszín" viszont nem itt, hanem a Váci út mellett van, igaz, már lassan majdnem két évtizede nem üzemel! A Pozsonyi utcánál levő remizt valószínűleg a megnevezés nyögvenyelőssége miatt is hívják sokan "BÚR-telepnek" a régi Budapest-Újpest-Rákospalota Vasút után, mely eredetileg építette...

Korábbi kocsiszíni látogatásaim alkalmával gondosan elkerültem ezt a helyet, mert az itt állomásított Tátrákat nem nagyon szeretem. Most viszont mégis felkerekedtem, mivel a mostanában leállított UV kocsikat itt tárolják, őket mindenképpen le akartam fényképezni! Szegényeket a telep hátsó sarkában levő üres vágányokra tolták, egy "nagy öreg", a 7132-es hóseprő mellé.

A sor elején a 3896-os pihent, ...

... neki az oldalából hiányzott egy lemez. Ettől eltekintve kimondottan jó állapotban volt, akárcsak a többi kocsi: csak ezt-azt szedtek le róluk, de nincsenek kibelezve.

A pihenő járművek egy része szerelvénybe van csoportosítva, mechanikai és elektromos csatlással (bár a képen pont hiányzik a vezérlési kapcsolat), ahogy kell, ezek valószínűleg akár azonnal el is indulhatnának forgalomba - legalábbis az embernek ez az érzése! A képen a 3288.

3358.

3871.

3893, ő volt az első zárt műanyag vezetőfülkés UV, amit arról lehet megismerni, hogy a paravánfal alsó részén is vannak ablakok, nem csak a felsőn.

3893.

3314. Neki még régifajta, szögletesebb sarkú üvegtáblák vannak az ajtaján.

3323. Az előző képhez képest látszik az ajtó jobban lekerekített gumikeretű ablaktáblája, ez a gyakoribb manapság.

3322.

Ugyanő kicsit közelebbről.

Ilyet nem látni az utcán amióta az UV-knak csak az egyik végén van vezetőfülke: pótkocsi az UV vezetőfülkés végére csatolva.

Három pótkocsi állt a selejtsoron: 5932, ...

... 5934, ...

... és 5918. Hogy pont ez a három miért lett félretéve, nem tudom.

Nem egy vidám sor, de érdekes látvány, pláne egy olyan kocsiszínben, ahol az elmúlt tizensok évben csak Tátrák voltak!

Kilátás.

Belátás.

Átlátás.

Egy szokásos klisé...

Folytatás...


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra
   
Villamosok.Hu