Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
A Combinók új otthona
Látogatás az átépítés alatt álló Hungária kocsiszínben

Köszönet a BKV Zrt.-nek a beszámoló elkészítéséhez nyújtott segítségért!

A jelek szerint nem titkoltam elég jól, hogy mennyire izgat az új budapesti villamosok érkezése. Nem mintha titkolni akartam volna; ráadásul nehezen is ment volna, hiszen rendesen be vagyok sózva, egész éjszakákat töltök például azzal, hogy a próbafutásokat fotózgatom, illetve hogy ilyen vagy ilyen weboldalakat készítsek róla... Mindenesetre az UV villamosok ötvenedik születésnapjának ünneplése közben Vág Péter úr, a BKV Combinókkal foglalkozó illetékese azzal az ötlettel fordult hozzám, hogy ha érdekel, megoldható a remizlátogatás. Ez körülbelül olyan felvetés volt, mintha egy, az édességbolt kirakata előtt álldogáló kisgyereket megkérdeznének, hogy meg akarja-e nézni a csokigyárat :) Hát persze, hogy érdekelt a látogatás! Némi szervezgetés után Nemecz Gábor kíséretében elzarándokoltam...

... a Sport utcához, ahol ekkor már nem egy, hanem rögtön két alacsonypadlós tuját is lehetett látni a remizhez vezető vágányokon.

Egyikük ráadásul a nem sokkal korábban érkezett, 2003-as pályaszámú volt, mellyel ekkor végezték az első próbákat!

A tárolócsarnokok előtti térség meglepően üres volt. Jobban mondva nem üres, csak tuják helyett jobbára teherautók és építőgépek álltak rajta. A kocsiszín épp átalakulás alatt van, azaz felkészítik a Combinók üzemeltetésére.

Egy része máris készen van: ez az oldalaknás, tetőpódiumos vizsgálórész már nyugat-európai színvonalon van.

Új és régi egymás mellett.

Mintha valami futurisztikus metróállomáson lennénk... És ha már itt vagyunk, lépjünk beljebb a járműbe!

Ez a vezetőfülke még ki se lett teljesen csomagolva! :)

Az utastájékoztató rendszer felprogramozása még nem volt kész, de azért a jelek szerint pár viszonylatot már tartalmazott.

A régebbi járműveken rengeteg berendezés alul lóg. Mivel a Combino alacsonypadlós, így itt alig találunk valamit.

A jármű forgóvázát a kép tetején látható munkahenger, és szemközti, itt éppen nem látható párja állítja irányba; a keret közepén, azaz az itt alul látható fekete kar pedig a kocsiszekrényre való erőátvitelt szolgálja. A kerekeket hajtó motorok a forgóváz kifelé eső részén, a haladási iránnyal párhuzamosan vannak felszerelve. Nem véletlenül írtam kereket, és nem tengelyt: az alacsonyabb padló érdekében a kerekeket nem köti össze tengely.

A passzív hidraulikus rendszer vezetékei. Fölötte rögtön a padlólemez.

És ha alul már jártunk, nézzük meg fentről is! A tetőpódium tágas sétatér benyomását kelti azokhoz képest, amiken eddig jártam.

Mint mondtam, a padló alacsonysága miatt alul nincs hely, így a legtöbb dolog a tetőre került. Elől a vezetőfülke légkondija látható...

... ez pedig az egyik hajtáskonténer.

A kocsinkénti két áramszedő egyike.

A mosóból kivezető kanyar. Ez a rész pár éve még így nézett ki.

A jobboldali ablaksort csak azért nem cserélték még ki, mert meg akarták várni a fűtési szezon végét. Mindenesetre már így is kultúrált benyomást kelt a hely!

A tárolóudvar még érintetlen, a csarnokhoz tartozó helyiségeket már elkezdték korszerűsíteni.

A hátsó kerítés és a tárolócsarnok között megbújó műhelyt is modernizálták és bővítették...

... ide került többek közt az 54 méteres járgányt egyben megemelni képes csoportemelő.

A tárolócsarnok többi részét is feljavítják. A nekünk távolabbi, fal menti vágányra egy padló alatti kerékeszterga fog kerülni.

Ez a régi, őrült módon egymásba fonódó vágánylíra sajnos el fog tűnni. Ez persze csak esztétikailag (szerintem elég vadregényes, így tetszik) jelent gondot, mert a korszerűsítés jót fog tenni! Ez a fotó egyébként szerintem érzékelteti, hogy milyen szép hosszú az Óriáshernyó. Ha lesz rá lehetőségem, pár hónap múlva visszatérek, hogy megnézzem, milyen lett a remiz, és hogy érzik benne magukat a Combik! :)


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra