Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 17. IV. oldal

Előző oldal

Nagy örömömre szolgált ellenben a Haller utca, ahol a kockakőre aszfaltozás és renyhe vágánypiszkálgatás helyett teljes,  "Bartók Béla úti szintű" felújításra került sor! Rá is fért a környékre!

A képen látható két vágány közül az egyik az új, a másik, jobboldali a régi, melyen a 2-es kocsiszíni menete zajlottak.

Az itt már szinte teljesen kész, középen futó vágányok mellett...

... érdekes volt egy harmadikat látni, azt a bizonyos régit.

Itt éppen egy kiálló 2-es veri fel az építkezés porát a nosztalgikus síneken.

A Mester és Haller utca kereszteződésében is hatalmas dolognak tartom, hogy rendes vágánykapcsolatok épültek ki, melyek lehetővé teszik, hogy a 2-es kocsiszíni menetének hossza jelentősen lerövidüljön!

Kiálló 2A a harmadik vágányon.

Még egy kis öröm: a kereszteződésbe Hanning&Kahl váltókat építettek be, remélhetőleg a jövőben már csak ilyeneket fogunk Budapesten látni.

Ennyi célirányosan beválogatott kép után következzék néhány "csak úgy" fotó! Ez itt például egy szép UV a szép, régi biztosítóépület, és a városképi bűncselekmény kategóriába tartozó új épületegyüttes előtt, a Kálvin téren.

Egy másik szép tuja.

Moszkva tér.

Ezek az ICS-k-még csillogóan szépek, vélhetően nemrég jöttek ki a főműhelyből. Az más kérdés, hogy hamar összefirkálják őket. Sőt, a legújabb divat, hogy a t. hülyegyerekek matricára firkálják fel a becses kézjegyüket, és azt ragasztják fel a tujára. Hát igen, ebben a rohanó világban már a naplopó graffitiseknek sincs ideje arra, hogy tisztességesen összemocskolják más tulajdonát! (Mert bizonyára nem arról van szó, hogy így gyorsabban megvannak, és kisebb az esély a lebukásra...) Persze nagy előnye az eljárásnak, hogy könnyebben tisztítható!

Folytatás: MÁV személyvonat HÉV vágányokon


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra