Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
MaViTE-BKV UV-különmenet, 2007. szeptember 29.

Mivel kedvenc UV-imról a típus forgalomból való kivonása óta nem tudok elég képet készíteni, most visszanyúlok egy kivonás utáni, de azért már nem épp tegnapi eseményhez. 2007. szeptember 29-én a MaViTE és a BKV közösen szervezett különvillamosozást, a Lágymányos ltp. - Mester utca - Orczy tér - Őrház - Mézeskalács tér - Kőbánya-hízlaló - Kispest, Határ út - Hofherr Albert utcai kanyar - Kispest, Határ út - Nagykőrösi út - Élessarok - Akna utca - Blaha Lujza tér - Lágymányos ltp. útvonalon, a 3816+5940+3836 szerelvénnyel.

A menet a 4-es lágymányosi végállomásáról indult, a baloldali képen mégse a különmeneti szerelvényt láthatjuk, hanem egy másikat, melyet éppen akkor vittek át Budafok kocsiszínből Zuglóba. A sokáig közös útvonal miatt jópofa sorfal-effektust lehetett fotózni, akár nappal szemben is, mint én a jobboldali képen :-/

Na jó, itt egy megfelelő szögből fotózott kép is, már hogy a baloldalon. Sajnos olyan erős őszi napfény volt, ami mellett minden világos vagy csillogó felület beégett, az árnyékok pedig túl erősek lettek, és ezen polár és UV-szűrővel se tudtam túl sokat segíteni. Jobboldalt: az egyik fotómegállás a 37-es Őrház megálló előtti rámpájának tövében.

Baloldalt: ilyen külső íves fotót egyébként nem szeretek csinálni, de a szűrők olyan klassz eget varázsoltak a képre, hogy nem bírtam kihagyni. Külön fel szeretném hívni a figyelmet a kép bal szélén felénk a fenekét mutató, de amúgy a helyszínen tapasztaltak alapján csodálatos állapotú GAZ-66-os teherautóra. Jobboldalt: olyan találkozás az Örs vezér terén, ami pár éve még teljesen természetes volt.

Balra: mivel a különjárati kocsi körül túl nagy volt a sürgés-forgás, én gyorsan lefotóztam a még mindig mögöttünk jövő "transzportot", ami a Bosnyák térnél természetesen eltűnt mögülünk. Jobbra: az UV a MÁV-telepi hurokban, amit már jó ideje Mézeskalács térnek hívnak.

Természetesen nem lehetett kihagyni a Kőbánya-Hízlaló MÁV- és időmegállónál sem a fotózást.

Mint említettem, a fényviszonyok nekem nem jöttek be, és a tömeg is nagy volt, ezért nem erőltettem túl a fotózásrt. Az út maradék részéről csak ezt a két képet teszem ide: a baloldali a Hofherr Albert utca elején készült (nem volt szabad végigmennünk az összekötővágányon a 42-es végállomásáig), a jobboldali pedig az Akna utcai egykori végállomásból és iparvágány-kiágazásból maradt csonkavágányon.


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra