Bevezető Tartalom Újdonságok Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Egy este a Forgalmi utcában, avagy a budafoki kocsiszín...
A látogatás létrejöttében nyújtott segítségért köszönetet szeretnék mondani a BKV Rt. Kommunikációs Osztályának!

A kelenföldi és zuglói remizlátogatás után mi más következhetett volna, mint Budafok. Ez a kocsiszín is elég régre visszanyúló gyökerekkel rendelkezik: volt a tétényi és törökbálinti HÉV telepe, valamit itt építették meg az első MIX HÉV-szerelvényt is.

Ide is estefele látogattam el, alkonyodott, érdekes színeket produkálva. Ezt a képet csak azért teszem ide, hogy értékeljétek az ezt követőek világosságát :) Ha nem vittem volna magammal állványt, nem sok látszott volna a villamosokból... Egyébként amint itt is látható, itt nem csak UV-szerelvények pihennek (41, 47-es vonal), hanem Tátrák is (18-as).

3846 a belső csarnok előtt.

3813 a telep sarkában, mintha csak át akarná rágni magát mindenen, egészen a vasúti sínekig, aztán meg se állva a Déli pályaudvarig :)

3828. Ennek a telepnek az elhelyezkedése egyébként nagyon kellemes, a fákkal határolt udvaron piknik-hangulata támadhat az embernek...

3830.

3839.

3845.

Egy 3800-as kocsi belseje.

Számomra érdekes érzés, hogy mindkét oldalon csak további villamosok láthatóak...

És megint: villamosok, ameddig a szem ellát, hosszú, tömött sorban! Jobboldalt pont a "kerek 6000-es" számú pótkocsi látható.

Ha kicsit gyerekeskedni akarnék, azt írnám, hogy ezek az UV-k éppen egymással beszélgettek :)

Villamos-ösvény...

Miközben a képeket készítettem, elkezdett meglehetősen sötét lenni...

... kigyulladtak az udvart bevilágító lámpák is, hogy 3804-et jobban lássam...

... így aztán ilyen posztergyanús színeket volt alkalmam megörökíteni. 3811 egyébként már hónapok óta itt áll, félretolva, úgy látszik szereti a helyet :)

A csarnok is nagyon jól nézett ki üresen kivilágítva. Az üres állapot elkapásához egyébként némi mázli is kellett, mert elég sűrűn álltak ki-be a különféle kocsik és szerelvények!

Budafokon csak úgy lehet a vonalról a csarnokba, és aztán az udvarba beállni, ha előbb visszafognak a telep legvégén levő kihúzóvágányon, ami úgy néz ki, mintha már az erdőben lenne. Itt épp 3200, az első UV fog vissza.

Az aznapi programom nem volt épp egyszerű: a látogatás közepén ugyanis riportom volt a Petőfi Rádióban. Nem, nem én csináltam, hanem velem csinálták :-) A téma a villamosmánia volt, a budapesti villamosok története. Erre az egy órára otthagytam a kocsiszínt, de a megálló fele menet még lekaptam 3824-et, amint a forgalmi vágányok mellé félreállítva kuksol a sötétben.

Folytatás: következő oldal


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra
   
Villamosok.Hu