A hetvenes évek elejének Budapestje
...azaz inkább csak pár pillanatfelvétel a családi archívumból :)

Az alábbi fotókat a családi képeink közt találtam. Nem képviselnek különösebb közlekedéstörténeti értéket, de remélem, hogy azért akad a világban pár hozzám hasonló Budapest-mániás, aki örül nekik!

1970, az Úttörővasút Széchenyi-hegyi végállomása téli hangulatban.

Kedvenc Erzsébet-hidam 1973 tavaszán. A villamosközlekedés már megszűnt, de még csak hevenyészetten van leburkolva a sínek helye, illetve a pesti hídfőnél még megvan a villamosmegálló járdaszigete. A közúti forgalom elhanyagolható, a taxisblokádot leszámítva nem nagyon láttam ilyen kevés autót itt :)

Itt is lehet sejteni a sínek helyét. Közelebbi fotókon látszik, hogy először bitumennel töltötték fel a helyüket, és csak később tüntették el rendesen a nyomokat.

Ismét az Erzsébet-híd, Ikarus 180-assal. A 2-es villamos Március 15. téri megállójából egy ICS indul a Szabadság híd felé. Jobbra valószínűleg a "Sólyom" nevű szárnyashajót láthatjuk, ez '71-ben érkezett a Maharthoz.

Nem tudom jól látom-e, hogy az Erzsébet híd budai hídfőjének lehajtójánál még megvannak a hídra vezető vágányok?

Számomra ezen a képen kifejezetten érdekes, ahogy a Fórum (azóta Intercontinental) és Atrium Hyatt szállodák helyén még nem áll épület!

A Naphegy megint a Vár oldalából nézve. Egész kopárnak tűnik, és bár az MTI épülete már akkor se volt szép, még mindig jobban mutat, mint a néhány éve odaépített tornyos üvegszörnyeteg-toldalék.

Képek: Kovács Ibolya és Varga Jenő


Vissza az oldal tetejére   Vissza a tartalomjegyzékhez