Bevezető Tartalom Újdonságok Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
"Aznap": a hannoveri "Banánok" elindulása előtti órák

Az előzmények

2001. október harmadika kora reggelét azzal töltöttem, hogy körbenéztem azokon a tájakon, ahol aznap délelőtt 11 órától a német villamosok fognak közlekedni. Vagy közlekedtek. Vagy hogy is. Megzavar ez az időrendiség... :)

Nincs közvetlen összefüggésben a Banánok érkezésével, de a 30-as vonalon, ahol eddig dupla UV-k jártak, ettől a naptól kezdve Ganz csuklósokkal utazhatnak az emberek. Ezt az tette lehetővé, hogy a ferencvárosi kocsiszínben sok szabad csuklós volt, legalábbis egyrészt. Másrészt viszont a 13-as villamos megszüntetésével biztosan UV-felesleg lett az azt kiadó Száva kocsiszínben, tehát akár még további UV-k beállításával sűríteni is lehetett volna a járatot; úgy tűnik, hogy a járműpark-fiatalítás jegyében annyi UV-tól akar megválni a cég, amennyitől csak bír...

Ez a 13-as már csak pár kört tehet a vonalon, aztán átveszik a helyét a Mexikói útig közlekedő Banánok. Már előző nap is furcsának tűnt, de a legtöbb UV-n nem volt iránytábla, ami persze zavaró lehetett annak, aki nem tudta, hogy ez a járat ezen a napon már nem az Örs vezér teréig, hanem csak a Sörgyárig közlekedett...

A 13-as Gubacsi úti végállomásán már csak a 3-as viszonylat táblái voltak kint, ezek után az emberek el is csodálkoztak, hogy csak a szokásos 13-as jött.

A szöveg azt említi, hogy az új járművek az új járaton 3-án indulnak, ami igaz is, de a kép is 3-án készült, mégis csak UV-k jöttek...

Ez a tábla olyan magasan volt, hogy csak a magasba tartott fényképezőgéppel tudtam lekapni szemből, ettől viszont mindenfelé ferde lett :)

Egy utolsó  pillantás a 13-asra az Éles saroknál. Két és fél órával később elindult a 3-as villamos, amiről viszont (meglepő módon) nincs képem, mert az ember nem lehet mindenütt ott :)


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra
   
Villamosok.Hu