Hamster's Madarsko Televizija Praha 2001.5.
"A Hozzád Egészen Közel Álló Köznapi Albert Einstein Múzeum"

[múzeum]
-Kedves Látogatók, kérem jöjjenek közelebb, megkezdjük a tárlatvezetést a Hozzád Egészen Közel Álló Köznapi Albert Einstein Múzeumban! Kis körsétánk során egészen új oldaláról ismerhetik meg a nagy fizikust és gondolkodót! Itt, tőlem jobbra látható például a pelenkázóasztal, amin kiskorában mindig tisztába tették, ha már televolt a pelusa. A megsárgult kárpitozáson a figyelmes szemlélődő megfigyelhet néhány odaszáradt ürülékdarabot is!
Ez itt mellettem a nagy elme kedvenc íróasztala, itt nézegette a szívének oly kedves pornóújságokat, amikor éppen nem a Világegyetem rejtélyeit fejtette meg. A mellette álló kukában látható zsebkendők közül több is tartalmazza a zseni megszáradt spermáját, az önkielégítés eredményét ugyanis ide dobta a géniusz. A következő állomás a fürdőszoba lesz, ahol majd megtekinthetik a vécécsészét, amit nagy tivornyák után mindig teleokádott a világ legnagyobb elméleti fizikusa...
[mosoda]
-Fújj, micsoda korhely alak volt, mindig is utáltam Einsteint!
-Kit, Rozilda?
-Einsteint.
-Nem, Rozilda, őt imádtad!
-Akkor biztosan összekeverem valakivel. Ki is az, akit annyira utálok?
-Mindenki mást.
-Ja, tényleg!
[ügyfélszolgálat]
-Halló, tessék, miben nem segíthetek?
-Be szeretném jelenteni, hogy itt állok a villamosmegállóban, és már két órája hiába várok. Valamit tenni kellene, átlagosan másfél óránként van kétórányi fennakadás a közlekedésben!
-Milyen igaza van!
-Fog történni végre valami ezügyben?
-Biztosíthatom arról, hogy az égadta világon semmi!
-Dehát akkor minek van ez az hibabejelentő szám?
-Hát, hogy be tudja jelenteni a hibákat. Sajnos intézkedési hatáskörünk nincsen.
-És kinek van?
-A villamoskésésügyi főelőadónak.
-Nem lehetne szólni neki?
-Sajnos nem, szólási hatásköröm sincsen.
-Akkor minek ül ott?
-Hogy meghallgassam a panaszait!
-Jól van, akkor adja meg a villamoskésésügyi főelőadó telefonszámát, megmondom neki, hogy használhatatlan a villamosvonaluk!
-Elnézését kérem, de nem adhatok ki céges telefonszámokat külső személyeknek!
-Akkor mit lehet tenni?
-Írjon egy levelet!
-Neki?
-Nem, hanem a Panaszlevél Nemtovábbítási Osztálynak, ők majd nem továbbítják neki!
-De ember, ennek semmi értelme, mint ahogy a maga munkájának se!
-Hát, ez van, kérem, mi közlekedési vállalat vagyunk, nem pedig telefonos problémamegoldó szolgálat!
[állatkereskedés]
-Te, ez a jelenet hogy került ide? Teljesen valóságos és hihető, pedig ez elvileg egy abszurd humorműsor, nem?
-Miért, te el tudsz képzelni abszurdabbat a valóságnál?
[műsorvezető]
-Szomorú hírt kaptam: egyik operatőrünk belezuhant az iménti jelenet filozófiai mélységeibe, és lábát törte. Némi további erőszakos jelenetek után a szerkesztőség saját hallotjának tekinti a szerencsétlenül járt kollégát.
[hírolvasó]
-Üdvözlöm Önöket a Szappanhiradóban, ahol csupa szappanoperával kapcsolatos újdonságról értesülhetnek!
Mai fő hírünk, hogy csatornánk műsorigazgatósága csak most vette észre, hogy a 354. részes "Lócintula" című inka sorozatot tévedésből fordított sorrendben vetítettük le, azaz először az utolsó részt, utoljára pedig az elsőt. Jó hír persze az, hogy ez senkinek nem tűnt fel, hiszen a történet így se volt zavarosabb...
[sorozat]
-Előző részünk tartalmából: Sammy még mindig nem tudta megbocsátani Daniellának, hogy otthagyta őt, ezért az első reklámblokk előtti percekben kitervelte, hogy hogyan fogja meggyilkolni előbb volt barátnőjét, aztán saját magát, hogy örökre együtt maradhassanak. A terv megvalósításának a második részben neki is állt, de a végrehajtásban megakadályozta a második reklámblokk. Az abban szereplő mosópor- és intimbetéthirdetések közé rejtőzött Foxina a harmadik részben figyelmeztette Anginát a Daniellát fenyegető veszélyre. Angina persze nem értette ezt, hiszen Foxinának Daniellát kellett volna figyelmeztetnie, de nem tudta megkérdezni, mert már jött is a harmadik reklámblokk! A negyedik részben Sammyt láthattuk, amint pisztollyal a kezében Daniella lakása felé tart, de szerencsére nem tudta végrehajtani ördögi tervét, mert útközben elgázolta egy kivilágítatlan autóreklám, ami valahogy elszabadult a negyedik reklámblokkból. Ennyi történt eddig, most pedig fizetett hirdetések következnek!
 
 

(C) Varga Ákos Endre, 2001. 12. 05. All rights reserved.[Előző rész][Vissza a Madarsko Televizija Praha címoldalára][Következő rész]