Hamster's Madarsko Televizija Praha 2002.1.
"Az isteni mivolt hatása a munkahelyi előremenetelre"

[horrorfilm]
-Hajts már gyorsabban, sose érünk oda a cselekményhez!
-Nem bírok gyorsabban menni, zavar ez a köd!
-Ez nem köd, hanem...
-Mi volt ez a dobszó?
-Hatásvadász zenei aláfestés, ne törődj vele! Szóval ez nem köd...
-Engem akkor is idegesít.
-Ne foglalkozz vele! Tehát ez nem köd, hanem...
-Így nem csinálom tovább, a végén még árokba hajtok emiatt a hülye dobolás miatt!
-Ez csak egy film, nem halunk meg valóban, ha árokba megyünk!
-Az lehet, de ez a dob akkor is zavar!
-Haggyál már békén! Szóval ez nem köd, hanem...
[műsorvezető]
-A filmnek itt sajnos vége szakadt, mert az autó letért a forgatókönyvről, és halálra gázolta a stábot.
[filmszakszervezeti elnök]
-A jövőben javasolni fogjuk szakszervezetünk tagjainak, hogy a biztonság kedvéért írják bele magukat a forgatókönyvbe, hiszen az csak film, ott nem eshet bajuk, míg a valóságban akár meg is halhatnak egy, az iméntihez hasonló csúnya üzemi baleset során!
[zenei műsor]
-Zenével foglalkozó program nem nagyon volt eddig az MTP történetében, hát most ennek is eljött az ideje! Először híreket mondunk!
-Paul McCartney koncerteinek látogatásán kívül lemezeinek élvezetétől is eltiltotta a húsevő és bőrruhát hordó zenerajongókat. A közismert állatvédő így kíván tiltakozni az élővilág kizsákmányolása ellen.
-Az előbbi sajtóközlemény kiadása után Yoko Ono is megtiltotta, hogy nem vegetáriániusok meghallgassák lemezeit, de ez semmilyen változást sem jelent az eddigiekhez képest, hiszen eddig se hallgatta senki őket...
-Végül egy komolyzenei hír: elárverezték Gershwin híres Kék rapszódiájának hangjait. A legmagasabb áron egy eisz kelt el, bár a szakértők vitatják, hogy a hang tényleg az említett műből származik-e.
[a Riporter műsora]
-Leültem a számítógép elé egy kicsit hakkelni, ahogy minden este szoktam. Letöltöttem egy balról jobbra növekvő kék csíkot a képernyőmre, aztán nyolc csillag leütése után beléptem az Egyesült Űrparancsnokság központi számítógépére. Itt egy 3D alagútban találtam magam, ahol rácsok képében jelentek meg az egyes védelmi szintek. Szerencsére ezeken könnyen túljutottam, elég volt tetszőleges billentyűket leütni, aztán az Enter-t. Bent voltam a fő adatbázisban. Megnyomtam a Del gombot, ezzel töröltem minden adatot, és után a a BackSpace-t is leütöttem, hogy töröljem ittjárásom bizonyítékait. A képernyő ekkor elsötétedett, innen tudom, hogy az Űrparancsnokság minden adatát sikeresen töröltem.
-Egy fiatal hakker vallomását hallották arról, hogy milyen volt az, amikor felhakkelte az Egyesült Űrparancsnokság adatbázisát. Most stúdiónkban ülő vendégeink kérdezhetnek tőle!
-Jónapot kívánok, Rozilda vagyok Alsóbejgliről. Azt szeretném kérdezni, hogy a fiatalember máskor is fekete foltot hord a szeme előtt, és máskor is el van torzítva a hangja?
[műsorvezető]
-Sajnos itt meg kell szakítanunk az adást, hogy bejelenthessük: az iménti riportból Hollywoodban filmet forgnak forgatni, Mel Gibson főszereplésével.
[állatkereskedés]
-Micsoda hülyeség, a Mel Gibson tök nem illik oda! Meg ez a fekete folt a szem előtt is marhaság! Mindenki tudja, hogy a számítógépvírusok és hakkerek mind napszemüveget hordanak, csak a jók bőrkabáttal, a rosszak pedig öltönnyel!
[műsorvezető]
-Hollywood gyorsan reagált a közönség ellenkezésére, és ejtette Mel Gibsont, aki mérgében csinált még két utolsó részt a "Halálos fegyver" sorozathoz. A hakkert a leendő filmben az új verzió szerint Matt Damon fogja játszani, az őt üldöző programférget pedig J.Y. Gosub, egy nálunk még ismertlen karakterszínész, aki mindazonáltal fel van készülve az alakításra, hiszen legutóbbi filmjében, a "Kólaautomata végtelen ciklusban"  címűben is egy közepes méretű szubrutint játszott. A rendező Michael Schumacher lesz, mivel Joel Schumacher éppen nem ér rá. A híres Forma-1 versenyző neve biztosíték arra, hogy egy gyorsan pergő akciófilmet fogunk látni!
[Michael Schumacher]
-Először úgy gondoltam, hogy a főhős egy piros Ferrarival fog behajtani a titkos adatbázisba, de aztán rájöttem, hogy ez túlságosan kiszámítható lenne, így inkább egy kék McLarent fogunk használni.
[beszélgetős műsor]
-Az a nap is úgy indult, mint bármelyik. Aztán a barátnőm, aki ilyesmivel foglalkozik, a horoszkópból a születési időpontom alapján kiderítette, hogy ősi sumér bosszúisten vagyok. Azóta teljesen megváltozott az életem, nem hagyom, hogy felbosszantsanak! Ha valaki nem úgy viselkedik, ahogy szeretném, élve elégetem ott helyben!
-És ez milyen hatással volt a munkahelyi előremenetelére?
-Semmilyennel, kérem, én nem várom el, hogy kivételezzenek velem azért, ami vagyok! Ha előléptetnek, tegyék azért, mert elégedettek a munkámmal! Ha így folytatódik minden, lehet, hogy az év végére kineveznek helyettes segédvillanyszerelőnek!
[műsorvezető]
-Hát ilyen egy szerény istenség. Persze jobb is, hogy így vélekedik a témáról, mert az utóbbi időben erősödött a sokkal felsőbb származásúakat kritizáló mozgalmak tiltakozása!
[tüntető]
-Mit képzelnek ezek! Csak azért hamarabb nyugdíjba mehetnek, mert halhatatlanok? Vagy senki nem hánytorgatja fel nekik, ha nem mennek be dolgozni? Elegünk van ebből a diszkriminációból, nem hagyjuk, hogy holmi eredendő hatalmúak átgázoljanak a TB- és munkajogi szabályzásokon!
[műsorvezető]
-Most pedig rövid időre visszakapcsolunk zenei műsorunkra, melynek műsorvezetői nem is tudják, hogy eddig nem voltak adásban.
[zenei műsor]
-Az énekesnő sajtószóvivője alaptalan pletykának nevezte azt a hírt, hogy nem csak egyes zeneszámok, hanem maga Madonna is letölthető a honlapjáról. Privát megkeresésünkre a díva azt mondta, hogy eddig kétmillióan töltötték le, ami nagyon fárasztó, mert mindenhonnan mehetett haza repülőgéppel. A sajtószóvivőjét pedig ki fogja rúgni.
[hiradó]
-A Tolerancia Egyházának vezetője újévi körlevélben bírálta a különféle faji-, vallási- és egyéb megkülönböztetéseket. Mint írta, minden ember egyforma, kivéve a copfos férfiak, mert azokat mind le kellene lőni!
-Retrográd Emil, a jubileumi hatszázadik "Ki mit?" vetélkedő zsűrielnöke ma a döntőben a jelenlevők meglepetésére hosszasan dícsérte saját tevékenységét, és egyben magának ítélte az első díjat is. Köszönőbeszédében elmondta, hogy valószínűleg indulni fog a közelgő választásokon, valamint könyvet ír, még nem tudja, miről.
[egy másik zsűritag]
-Teljesen kiborított, amit az Emil csinált. Arról volt szó, hogy egyenlően megosztozunk az első díjon!
[hiradó]
-... Az eredmény egyébként csak mérsékelten lepte meg a kijjebbálló szakmabelieket, hiszen a versenyen senki nem indult.
[jósnő]
-Pénzt látok az Ön kezében, uram, sok pénzt!
-Persze, azt mondta előre kell fizetni...
-És valóban! Na adja csak ide! No. Ez itt az életvonala. Azt mondja nekem, hogy... hogy ez nem is a maga keze!
[hiradó]
-Végtagelhagyó- és elcserélő zombik lepték el a várost késő délután, megjelenésük mindenre hatással volt, kivéve a péntek esti szórakoztató műsorokra, mert azok maradtak, amilyenek voltak. Most pedig időjárásjelentés következik. Mivel a holnapra szóló prognózist nem tudtuk megfizetni az újabban egyre drágábban dolgozó Meteorológiai Intézetnek, jobb híján a tegnapelőttit fogjuk felolvasni, amit az újságból írtunk ki...
 
 

(C) Varga Ákos Endre, 2002. 01. 17. All rights reserved.[Előző rész][Vissza a Madarsko Televizija Praha címoldalára][Következő rész]