Hamster's Madarsko Televizija Praha 2005.1.
"A narancssárgaláztól (figyelem, nincs politikai jelentése!) a Rolling Stones felfedezéséig"

[sztárműsor]
-Köszöntjük kedves nézőinket! Mai adásunkban ismét egy olyan embert mutatunk be, aki tudja mit akar. Ő nagyon ott van! Teljesen rendben van a fickó! Eléri, amire vágyik! Cool!
[helyszíni riport]
-Ká Jéről van szó, aki világéletében híres akart lenni. Egész életében erre készült. Bár senki sem hitt benne, ő tudta, hogy egyszer majd megmutatja a világnak! És végül sikerült neki: ő lett az űrből behozott új betegség, a narancssárgaláz első földi áldozata!
[reklám]
-Ráncok? Száraz bőr? Nekem nincs ilyen. Hogy mi a titkom? Tizenöt éves vagyok. Maguknak vén banyáknak sose lesz ilyen, beee!
[másik reklám]
-Az imént látott hölgy téved! Magának is lehet babapopsi simaságú bőre! Cégünk garantáltan friss hámrétegekkel foglalkozik, melyeket kiszolgáltatott sorban levő fiatalokról nyúzunk le. Ne szenvedjen kenőcsökkel, vegyen inkább eleve problémamentes bőrt! Kínálatunk ráadásul teljesen környezetbarát, hiszen létrehozásához nem végeztünk állatkísérleteket. Keressen meg még ma bennünket: Zöld Ragya Bőrkereskedelmi Outlet, a Baross Gábor Zsazsa téri üzletközpontban. A nevünk ugyan nincs kiírva az üzlet fölé, de a sikoltásokat követve meg fog bennünket találni!
[tudományosnak mondott műsor]
-Üdvözöljük a "Pénzért égetem magam a kamera előtt" című műsorunk nézőit. Kedves professzor Kápé, jól értem, hogy ön bebizonyította, hogy Napóleonnak nem volt kisebbségi komplexusa?
-Így van. Napóleon a közleketű tévhittel ellentétben nem egy bizonytalan ember volt.
-Hanem?
-Hanem egy rendkívüli önbizalommal megáldott hód.
-Izé... És ezt mire alapozza?
-Maga szerint lehet kisebbségi komplexusa egy olyan hódnak, aki közel két évtizeden át országokat és birodalmakat tartott rettegésben?
[sportműsor]
-A szerdai bajnoki forduló alkalmából összeverekedtek a kettes és a hármas metró szurkolói a Deák téren. Az összecsapásból a kettes vonal rajongói kerültek ki győztesen, a hármasosok vesztes csapatának tagjai hazafelé mérgükben megrongáltak néhány stadiont. A rendőrség három embercsempészt előállított, igaz, egy teljesen más ügyből kifolyólag.
[sztárműsor]
-Ma két éve halt meg Giovanni Kuznyecov, a híres olasz divattervező. Mivel felesége, családja és munkatársai nem akarnak nyilatkozni a témában, így a reklám után magával az elhunyttal fogjuk megvitatni karrierjének nagy fordulópontjait. Addig is nézzünk meg egy bevágást, melyben saját magunkat fogjuk reklámozni, hogy jobban teljen a műsoridő!
[bevágás]
-Igaz, hogy Melles Gabi, a híres valóságsó-szereplő megint egy rocksztárral jár? Gabit nem tudtuk kéréseinkkel utolérni, ezért inkább elgázoltuk mikrobuszunkkal. További híreink: Nyálas Éva, a híres időjárásjelentő gyereket vár? Kollégánk nem akart nyilatkozni erről, de azért nemsokára mégis megteszi, különben kirúgjuk, az meg elég ciki lenne neki így, gyerekkel.
[hírek]
-Ma a Világegyetemet kishíján teljes pusztulásba döntő metafizikai problémát okozott M.J. szálasdürrögői lakos, amikor egy kereszteződésen terepjárójával szabálytalanul áthaladva kis híján elütötte saját magát. A 29 éves vállalkozó ezután szóváltásba keveredett magával, és fegyvert rántott. Sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek. A rendőrség Párhuzamos Dimenziók Főosztályának "Fox Mulder" Akciócsoportja még dolgozik az eset körülményeinek felderítésén.
[díjátadás]
-Üdvözlöm a nagy számban megjelent nézőket! Mivel tánckarra és sztárfellépőkre nem telik, megkezdjük a díjak átadását. Mint az talán közismert, csatornánk azokat tünteti ki most, akik magánéleti problémáikkal a bulvárlapokon keresztül ingyenes extra publicitást hoztak műsorainknak. Harmadik helyezett Tisza Virág, a "Platánok közt" című sorozat csinos faiskolai tanárnője, és dr. Kandida Ödön, a bőr- és nemibeteggondozó főorvosa, aki felhívta rá a figyelmünket.
Második helyezett Madárjós Endre, aki új műsorának elkészítése előtt annyira belebetegedett a rá váró hírnév okozta nehézségek gondolatától, hogy végül nem bírta elkészíteni műsorát, és híres sem lett. Na majd most, hülye hipochonder!!
Első helyezettünk pedig nem más, mint csatornánk igazgatója, azért a médiabotrányért, amit eme díj saját magának megítéléséért kapni fog!
[bemondó]
-És most következzék új kulturális műsorunk, mely csupa fennkölt dologról fog szólni, például a művészetről és határterületeiről!
[kultúrműsor]
-Köszöntjük Önöket a "Csinálta már zongorán?" című műsorban! Vendégünk Karfiol Ímea, a fiatal költőnő. Kedves Ímea, mesélj nekünk, mi történt veled a közelmúltban!
-Hát, tegnap elájultam magamtól, amikor az előszobai tükörben megláttam, hogy tényleg én vagyok az.
-Ezt meg tudom érteni, én is sikoltanék, ha téged látnálak az előszobámban! Biztosan a túlhajszoltság teszi.
-Igen, így lehet: újabban állandóan szereplek. Tegnapelőtt a rádióban az abortuszról beszélgettek velem, tegnap pedig a magyar foci feltámadásáról volt szó, alig bírtam aludni a kettő közt úgy húsz órát anyáméknál.
-Ezt értsem úgy, hogy értesz a focihoz?
-Azt nem mondanám, de kicsire nem adunk. Szóval ma még lesz egy író-olvasó találkozóm, két dedikálásom az ország két végében, holnaptól pedig a gyorskorcsolya világbajnokságról fogok tudósítani egy sportcsatornának.
-És mikor tervezed, hogy ismét verseket írsz?
-Még nem tudom, mert az a legkevésbé szórakoztató része az egésznek. Majd ha már nem hívnak máshová, csak a férfimagazinokba, fotózni, akkor. Addig inkább haknizom.
[állatkereskedés]
-Te, ha ezek az ufók belekerülhetnek a tévébe, akkor nem kéne nekünk is valamivel kirukkolnunk?
-Jó, alapítsunk együttest, és csináljunk egy visszatérő albumot!
-Miért pont visszatérőt?
-Mert úgy látom, hogy az új csapatokra senki sem kíváncsi, míg a nagy öregek átlag kétévente nagyokat kaszálnak az ilyesmivel.
-Jó, de akkor nem inkább egy búcsúkoncerttel kellene kezdeni?
-Az is lehet. Utána meg majd kiadatunk egy "Best of" lemezt!
[bemondó]
-Iménti jelenetünkhöz kapcsolódik a hír, hogy egy külvárosi tehetségkutató tévéműsorban felfedezték a Rolling Stones-t. A zsűri nagyon büszke magára; mint mondták, az ilyen nemes pillanatokért érdemes csinálni ezt a nehéz és kemény munkát.
 

(C) Varga Ákos Endre, 2005. 04. 04. All rights reserved.[Előző rész][Vissza a Madarsko Televizija Praha címoldalára]