Bevezető Tartalom Újdonságok Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Szegedi életképek (na nem valami sok:) 2001 júniusából
Tökéletesen komolytalan élménybeszámoló

2001 június elején sörfesztivállal egybekötött SZKT (Szegedi Közlekedési Társaság) júniálisra hívták fel a figyelmemet szegedi közlekedésbarát ismerőseim, és persze ott kellett lennem! A korai kelés miatt ugyan nem voltunk túl frissek barátnőmmel, ahogy lekászálódtunk a vonatról, de azért a nap jól folytatódott. Úgy tudtuk, hogy lekéstük az aznap kétszer közlekedő nosztalgiavillamost, de nem így történt: éppen a napijegyet vettük meg az állomás előtt, amikor a beálló tengelyű villamosokra jellemző keréksivítást hallottam, pár pillanat múlva pedig megjelent a 313+314 pályaszámú ex-BKV ikerkocsi!

Ő lenne az (belülről). Ez egy régebbi kép, itt van még több is.

Az előbb említett másik végállomás Rókus vasútállomás volt, ahol a fentebb látható remek fotó készítése után a kocsiszín felé vettük utunkat.

Bent előbb a 900-as Tátra vezetését próbáltuk ki (nagyon kellemes, jól gyorsul), majd a 801-es Bengáliét (ez nehézkesebb volt, akad a kontroller kicsit, viszont hallatlanul kedves emlék az ember szívének). Mindkettő nagy élmény volt, különösen a vészfékezés!

A Bengálit vezetve át lehetett látni a kocsiszín hátsó részébe: az ott a pirosra mázolt 814-es Benga. Jól áll neki a piros szín, minden gyerek imádna egy ilyet kapni karácsonyra :)

Oldalra nézve az SZ6-os munkakocsit is lehetett látni.

Rókus pályaudvaron ez a BCmot szerelvény állt bent; nem tudtam kihagyni, le kellett fotóznom! Utána visszamentünk a városba, ahol sikerült találnunk előbb egy nagyon kellemes éttermet, aztán egy nagyon kellemes koktélbárt, és még a sörfesztiválra is eljutottunk. De erről nem mesélek itt, mert senkit sem érdekel.

Sör helyett mutatok még egy Bengális képet, és ennyi volt az oldal :)


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra
   
Villamosok.Hu