Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
"Véletlenül" ellőtt életképek II.

Előző oldal

Na, ezt a 17-est az előzőektől eltérően nem eltűnt vágányok nyomait kutatva láttam (pedig vannak itt azok is), hanem moziból étterembe menet :)

Szintén útközben a pizzéria irányába.

Lásd fentebb.

Szóljatok, ha unjátok :) Valahogy ebből a szögből egészen más a Vörösvári út képe, a régebbi időkre emlékeztet, amikor itt volt az út közepe, nem?

Mikor ezeket a sorokat írom, a Róna utcában már üzemel a 82-es troli meghosszabbított útvonala, de amikor NZA-val arrajártunk, még csak a felsővezetéket szerelték...

... és egy "82 TROLIBUSZ" feliratú (abszolút nem troli-, hanem dízel)busz járt alatta.

Mit mondjak, elég abszurd!

Természetesen aznap se 82-es trolielőpótlóbuszt fényképezni indultunk el, hanem a szentendrei városi közlekedési múzeumban jártunk, közben mintegy véletlenül megörökítve a HÉV sínhegesztő vonatát is; csak utána még maradt némi szabad időnk...

Vessünk még egy pillantást a fából vaskarikára, és induljunk tovább!

Mr. Cyberrel az Üllői úti villamosok hűlt helyét fényképeztük (illetve tulajdonképpen én fényképeztem, és én hoztam a régi fényképeket is, de nem akarom, hogy megsértődjön;)), amikor úgy döntöttem, hogy megörökítem a frissiben megnyílt távolsági buszpályaudvart a Népligetnél.

Ez a 3-ason közlekedő "Banán" is ekkor került lencsevégre...

... akárcsak ez a túlélő 1000-es villamos. Egyébként ez a beállítás valahogy olyan láger-hangulatot sugall. Szegény tuja!

És a mai utolsó "apropó": hazafele mentem volna munkából, amikor a Thököly úti régi (átmeneti; 1993-ig jártak ide a villamosok) végállomáson az 1-es leszállíttatta az utasokat, mondván, hogy pótlóbusszal mehetünk tovább. Amint leszálltunk, a pótlóbusz vezetője már terelt is vissza mindenkit, mondván, hogy most szóltak neki rádión, hogy mehet tovább a villamos. Ahogy a fotón látható, ez elég nehezen értelmezhető információ volt: van aki már visszafele száll a Tátrába, miközben mások még másznának át a korláton a buszhoz...


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra