Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Még mindig életképek, még mindig 2002 márciusa... csak most árvíz is volt!

Ez az album is csak szokásos mindennapi képekkel telinek indult, aztán... De ne vágjunk a dolgok elibe!

Március 25-én munkába menet a tanuló ICS-t láttam az 1-esen. Persze ez nem különleges esemény, pláne mostanában, amikor már lassan egy éve tanuló-hullám van. Bár a tanuló UV-kat egyre ritkábban látni, ami szomorú.

Március végén áradni kezdett a Duna, úgyhogy ki kellett mennem fotózgatni. A budai oldalon kezdtem, mert ott voltak UV-k.

Bújj, bújj, zöld ág..!

A túloldalon általában látványosabb az áradás, így csak két szerelvényt vártam meg a Lánchíd budai hídfőjénél, utána meg átmentem...

... a pesti oldalra, ahol a BKV időszakos közlekedési eszközével, a kisvízalattival ismerkedhettem meg. Volt már ilyen sokszor, de most volt először kéznél a fényképezőgépem :)

A KCSV-k itt tényleg lemennek a víz szintje alá a híd alatti alagútban!

A villamospályát határoló támfalat szerencsére jól megépítették, csak pár helyen szivárgott, ahogy az a kép bal oldalán látható: egy kábelcsatorna vezette át a nedvességet. Mindenféle illetékes ember is jelen volt ottjártamkor: azt nézték, hogy mennyire komoly a helyzet.

Szerencsére úgy értékelték, hogy nem kell leállítani a forgalmat.

Szerintem nem mindennapi élmény ekkora víztömeg mellett villamosozni, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki! A képen még kiemelném a 2A viszonylatszám "western" betűtípusát, melyen az A betű hangsúlyosabb, mint a szám.

1352, csak úgy.

A hídfő északi oldalán is hasonló volt a helyzet: itt éppen 1356 kel át száraz lábbal a vízen. Pontosabban víz alatt.

Vadregényes, nem?

A forgalomnak mennie kell! A bal oldali hölgy ennek örült, a jobb oldalon álló úr viszont hozzám hasonlóan azt értékelte, hogy van mit fotózni :)

A kép bal szélén látható iskoláscsoport tagjai villamossal érkeztek, és leszállás után arról beszélgettek, hogy hátha annyira tovább emelkedik a víz, hogy másnap már suliba se kell menniük!

Amikor elegem lett a vízből, még egy kicsit fényképeztem a korszerűsített Ganzokat, mert ki kell használni az ilyen napfényes időt! Ő itt 1326.

És ő is, csak már továbbment közben.

1354...

... és egy egész furcsa beállítás: mintha nem is Budapesten lennénk, hanem egy fákkal és hegyekkel teli városban! Persze Budapest tényleg tele van fákkal és hegyekkel, de ezt jól álcázzuk :(

1352, ismét.

Kicsit délebbre: az Erzsébet hídnál is az árvizet fotóztam, és ha már ezen az oldalon nem jár UV, hát fotóztam egyet a túloldalon!

Ami vidám dolog: egy szép KCSV.

Ami pedig kevésbé: hogy ilyen sínen jár...


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra