Néhány tramtrain kép 2022-ből

Először 2022 áprilisában utaztam a Hódmezővásárhely - Szeged tramtrainnel, aztán a nyáron még egyszer lementem, a Stadler CityLinkekre várakozás közben megsülni a napon. És mivel három a magyar igazság, decemberben még egyszer lementünk Jazzcoollal, néhány vonali képet (is) készíteni. Az utazás ezúttal kimaradt.

A fentebb írthoz képest első fotónk nem nyíltvonali, mert Algyő állomáson készült a sorompónál.

Itt jelenleg csak a tramtrainek állnak meg, sima vonatok nem (a peron nem itt van, hanem az átkelőn túl, úgyhogy nem látszik).


A képre kattintva nagyobb méretben fog felugrani

Valóban vonalon készült viszont ez a kép, valahol Algyő és Kopáncs közt.

Itt se tudtam eldönteni, hogy az a kép tetszik, amin távol van még a jármű, vagy az, amelyiken már közel, úgyhogy itt van mindkettő.

Kopáncs vasútállomás csak kitérőként üzemel, nincs személyforgalma, viszont itt kezdődik a Tisza híd előttig tartó kétvágányos szakasz. Mielőtt valaki félreértené, itt már a tramtrain előtt se álltak meg a vonatok, talán 2007 óta.

Tudom, kicsit kiszámítható, hogy megint egy "távolabb, aztán közelebb" képpárt láthatunk, de ez van :)

Jópofa, amikor ezek az alapvetően villamosnak kinéző járművek nyolcvannal-százzal elhúznak az ember mellett! Bár itt valószínűleg kicsit lassabban ment, de semmiképp nem a magyarországi villamosok tempójában.

És itt van az ellenirányú vonat, zártárcsával a végén.

Üzemváltás Hódmezővásárhelyi Népkert vasútállomás belváros felőli oldalán. Ez a kocsi megérkezett Szeged felől, leállította a dízelmotort, és felengedte az áramszedőt.

Ez pedig az ellenkező irányba, azaz Szeged felé tartó kocsi. Megérkezett, az áramszedőt lehúzta, és épp elindítja a dízelmotort.

Le is videóztam a váltást, mert talán ez az üzem legérdekesebb része.

A vonatvillamosok épp nem jártak túl gyakran, ráadásul hideg is volt, úgyhogy nem sok fotót csináltunk a hódmezővásárhelyi városi szakaszon.

Az Andrássy út nem épp egyenes, úgyhogy ívben haladós képet is lehet csinálni.

És itt a vonal vége a vásárhelyi nagyállomás háta mögött.

A végállomás körbe van kerítve, mivel éjszaka járműtárolás is van itt. És ez a fotó nem csak a vonal, de az oldal végét is jelzi, köszönöm a figyelmet!


Vissza az oldal tetejére   Vissza a tartalomjegyzékhez