Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
A Bartók Béla út felújítása 14.
Egy laikus környékbeli búcsúja a hepétől és a hupától

Előző oldal

Ahogy az augusztus a végéhez közeledett, egyre többet lehetett látni abból, hogy hogyan is fog kinézni például a Szent Gellért tér. Valószínűleg itt lesz leghamarabb átadva a közúti rész, de a parkosítás még hónapokkal arrébb van, pedig akkor fog csak kiderülni, hogy újjáéled-e a hely. Én remélem, hogy igen!

Ahogy látható, a helyére került a felsővezeték is közben, no meg az elég giccses kandeláberek.

A buszok azonnal kipróbálhatták a közút egyik irányát, igaz, "angolosan"...

Készül a megálló...

Mindenesetre elkezdték a közutat építeni ott, ahol a villamospálya már kész volt. Nem álom, tényleg kockakő nélkül kell élnie az itt lakóknak a továbbiakban :-)

A pókhálózás folytatódott...

... a Móricz előtt is. Itt a háttérben a Bartók Center (fantáziadús egy név!) építkezése látszik, mely a mélygarázs kialakításán túljutva végre elkezdett a magasba törni.

Az is kiderült ekkorra, hogy a Fehérvári úti kapcsolat nem készül el időre: csak hetekkel később lehet üzembe helyezni. Az ennek az iránynak szóló kitérő az aluljáró gödrébe vezetné a kitérő villamosokat a képen látható állapot szerint...

A 19/49 megállójának aluljáró-lejárói mindenesetre eléggé késznek tűnnek...

... bár a többi része... Hát, hogy is mondjam... Messze áll attól, hogy használni lehessen :-)

A Bartók Béla úti villamos útja mindenesetre elkészült, így a terveket némileg módosítva a forgalom elindulhat rajta, azzal a változtatással, hogy a 18-as villamos az Etele térre fog járni, míg a 47 és a 18A az eddigieknek megfelelően ingázik.

Itt még nyitva van az aluljáró gödre, és egy IFA daru adogatja benne a zsaluzóelemeket.

A Kosztolányi Dezső tértől kifele levő szakasz mindenesetre elkészült, olyannyira, hogy itt augusztus 22-én már egy próbázó UV is látogatást tett!

A Szabadság hídon a sínek körül felmart burkolatot elkezdték betonnal pótolni. Premier-hangulat!

A végre elkészült ív a híd budai lábánál. Sajnos nem sikerült megfigyelnem, hogy mivel töltötték ki a beton és a sínek közti részt...

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem nagyon szűknek tűnnek a Gellért tér új közúti sávjai! Ez itt a képen tényleg két szabványos forgalmi sáv a középső oszloptól jobbra a padkák közt?

Kis lépés valakinek, nagy "öröm" a betonozóknak...

A hídről lejövő irány keresztezése a rakparton észak felé menővel. Sajnos nem felfutós elem, így jókat fog zökkenni rajta a sok villamos...

Folytatás: következő oldal


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra