Click here for the english version!


Egy kép.Szép, ugye? Mintha csak egy prospektusból lenne kiollózva, nem? Egyébként onnan is van...:-) Microvax - versenyben a baluval! DEC 2000 model 300 (pc AXP/150) az annyimint 122* MicroVAX II.... egy AlphaServer 8400 5/300 pedig 565*...... :)

Pedig... a doboza és a hangja ennek a picinységnek sem kicsi... a gyártó is stimmel. Csak közben eltelt majdnem 10 év, és ez nagy idõ. Ez doboz itt baloldalt (lynxesek képzeljenek ide egy közepes méretû szürke dobozt) 0.9 MIPS sebességgel dönget, immáron a világsztrádán. Évekig hozzá méltatlan munkát végzett: tévéállványként, szobadíszként funkcionált, míg páran rá nem döbbentek, hogy akár használni is lehetne. És lám: NetBSD /VAX1.2BETA alatt futva várja usereit, már ha éppen nincsen áramszünet, vagy valaki nem viszi el az Ethernet transcievert...:-)

Mit is rejt a szürke doboz (melynek becses jelzése egyébként BA123):

  • KA630-AA processzor
  • 16 mega RAM
  • 2x150 mega vincseszter
  • egy DELQA hálózati csatolóegység, másnéven hálókártya a már említett AUI->BNC transcieverrel
  • egy X.25-ös kártya
  • 3 bazinagy ventillátort, melyek semmiben sem hasonlítanak a PC-kben található pörgettyûkre...

Sajnos a gép idõnként betegeskedik (például elromlott a TK70-es streamerünk, így nem tudunk backupolni, és egy újra-install is nehézkes lenne), ezért bármilyen alkatrészutánpótlási lehetõség érdekelne benünket! Ha tudsz segíteni, kérjük írjál!

Van ám egy szép fotóalbumunk is!
Sablonos, de linkgyûjtemény nélkül nem oldal az oldal.
Beindult a Nedobd-l levelezési lista, mely régi számító- és gépekkel foglalkozik.
Szakdoksi könyvtár. Betegek vagyunk, nem? :-)

A gép egyéb közszolgálati feladatokat is betölt, mint a Schönherz Oldboys "infoszervere"!

Itt szeretnénk megjegyezni, hogy a gépnek van egy virtuális testvére, aki a hangzatos mosógép névre hallgat. Neki van egy ikertestvére, Mosógép2, aki nem teljesen mûködik, valamint BigGun, egy VAX4200-as, aki szintén nincsen rajta az Interneten. Reményeink szerint a család tovább bõvül egy MicroVAX3200-assal, és ki tudja mit hoz a jövõ, talán beesik egy "nagyvax" is, egy VAX8550-es (csak legyen idõnk félreállni elõle;-). Ha lennének tippjeid, hogy honnan lehetne hasonló cuccokat szerezni, ne habozz, írj!

Aki a géppel kapcsolatos kérdésekkel zargatható: Horváth "Raas" András
Aki ezt-azt még szokik csinálni, pl. listserver installálása: Nagy "Iloz" Zoltán
Memóriacsatlakozó lábainak visszahajtogatása, transciever eltüntetése: Papp "Parker" Zoltán
Aki nélkül sokkal nehezebb lett volna, Mr. Vaxman: Földesi "Ratman" Péter
Aki nélkül sokkal unalmasabb lenne az magyar internetezõk élete: Varga "Hamster" Ákos Endre Géza Cecil Attila Jenõ Béla... és valahány név a naptárba'
A Nedobd-l lista címe: nedobd-l@schkol.sch.bme.hu


by Hamster, 1997.