Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

vasút itthon
vasút külföldön
keskeny nyomtávon

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
Életképek 19.  II.

Előző oldal

"Csak úgy": azonnal elolvadó havazás...

... a Blahánál.

Februárban szomorú hírt kaptunk: bontják az óbudai remizt! Sajnos a hír igaznak bizonyult, és hirtelen a városvédők se tudtak mit mondani, amikor elkezdtünk telefonálgatni, hogy lehet-e ezt egyátalán, mivel az épületcsoport nem állt műemléki védelem alatt. Pedig szép lett volna, ha megmarad, mert ez lett volna az ideális hely egy villamosmúzeumnak!

A hátsó kapu. Az egy időben két póttal járó 33-as úgy fordult, hogy bement ezen a kapun, majd a bent található hurokvágányon végighaladva...

... a főbejáraton át távozott, immár a helyes irányba távozva.

Kár ezért a helyért!

"Csak úgy": a Margit körút.

Március elején az egyre szaporodó számú "teljesfestésű" (azért az idézőjel, mert se nem teljes, se nem festés, de ez most legyen részletkérdés!) hirdetéses ipari csuklós mellé felsorakozott egy teljesfestésű UV is. Lapzártáig nem született több teleragasztott UV.

Ja, igen: a Móriczon átadták a "fűthető kavics" nevű utcabútort. A képen a három "izé" közül a legnagyobb látható, mely kis tetőcskét visel kalapként, nyilván azért, hogy még ortopédebbül nézzen ki - mert a csapadék ellen nem sokat ér.

És ilyen is van: egy kedves, nem a körülményeknek, és talán nem is a szabályoknak megfelelően vezető autós elferdítette a buszmegállóban álló cölöpöket. Legalább tudom, hogy kamikáze beütésű gépjárművezetők elől nem védenek ezek a karók :-/ Sajnos a város jelenleg tele van az ehhez hasonló ámokfutások eredményeivel: kidöntött aluljáró-korlátok (Margit híd budai hídfő, Petőfi híd), kidöntött megállóhely-korlátok (Gellért tér)...

"Csak úgy": a 14-es villamos a Lehel tér előtt.

"Csak úgy": 18-as villamos Krisztinavárosban.

Szintén zenész.

Mint korábban már említettem, egyre szaporodik a teljesfestésű reklámot viselő nagykörúti csuklósok száma.

Ez a két kép csak egy kis ízelítő volt, a teljesség igénye nélkül. Én ugyan nem fogok órákat azzal tölteni, hogy ezekre vadásszak! :)

"Csak úgy": Blaha Lujza tér.

Következő oldal: Hofherr utca, nosztalgiaszerelvény a Fogasnál


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra