Ez az oldal a Digital Equipment Corporation PDP-11 számítógépcsaládjának történetével foglalkozik. Nehéz lenne megmondani, hogy ez pontosan hány évet is jelent, hiszen mind a mai napig vannak cégek, melyek a sorozat késői darabjainak továbbfejlesztésével foglalkoznak, és aktívan tesznek azért, hogy a PDP-11 túlélje a 2000. évet! Bárhogy is van, ez a miniszámítógép-család fantasztikus "karriert" futott be, programozók és számítástechnikusok ezrei nevelkedtek a sorozat egyes modeljein. És a "Vasfüggöny" ezen oldalán is rendkívül népszerű lett a típus, mely valószínűleg a "legtöbbet klónozott számítógép" címkével is dicsekedhet. 

Ezúton is kérek mindenkit, hogy ha kiegészítése, hozzászólása lenne, írjon egy e-mailt nekem, segítsen! Mi több: várok fényképeket, visszaemlékezéseket, bármilyen tárgyi emléket, sőt: amennyiben leselejtezés előtt/után/közben álló, kidobásra ítélt gépekről tud, melyekre nincs szükség, és lehetséges az átadásuk, értesítsen

Az oldalak a sok kép miatt nem éppen "modembarát" stílusúak, de remélem, hogy a fotók (melyeket többnyire a web-en találtam, nem az én műveim, és (kevés kivételtől eltekintve) nem is képzik tulajdonomat) mindenkit kárpótolnak. Jó szórakozást, és mint mondtam: várom a leveleket, hozzászólásokat, kiegészítéseket!
  


Tovább...