Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
A VTTE UV-kirándulása, 2007 január 13.

2006 az UV éve volt, de sokaknak (sokunknak;) ez nem volt elég, így a Városi Tömegközlekedés-történeti Egyesület 2007 januárjában újabb UV-s kirándulást szervezett tagjainak. Azaz inkább: tagjainak is - mivel gyakorlatilag majdnem annyi nem-tag volt jelen, mint tag. Ez persze nem volt baj, sőt, a legjobb lett volna, ha teljesen nyilvános lehetett volna az út, hiszen egy ilyen kirándulás hatalmas élmény mindenkinek (most erre sajnos nem volt lehetőség). A jelek szerint a jövőben viszont (végre!) lesznek olyan rendszeres nyilvános nosztalgia/különmenetek mások szervezésében, amilyenek megvalósulását a VTTE-vel mi is évek óta szerettünk volna elérni. Egy ilyen ingyenes, nyilvános menetet azért sikerült korábban megszerveznünk, de végül más jutott el odáig, hogy küszöbön áll a megvalósítással. Hajrá! - de azért titokban remélem, hogy a mi munkánk is segítette valamilyen szinten a folyamatot :)

Kelenföldről indultunk, a 18-as vonalán (balra a Krisztina körút a Vérmezőnél) és a Nagykörúton át (jobbra: Margit híd, Combinón tükröződő UV-val), ...

... vissza Budára (balra: a Petőfi hídon). Erre azért volt szükség, mert a dél-budai vágánykapcsolatok totális szétbarmolása révén ez volt a legrövidebb út a Móricz Zsigmond körtér egyik (Bartók Béla út) és másik (Karinthy Frigyes út) oldala között. A Móriczon csak az érdekesség kedvéért álltunk meg a 6-os új végállomásán, mert a fényviszonyok olyan rosszak voltak, hogy csak elég vacak képeket sikerült csinálni. Utána huss vissza, és a Mester utca-Gubacsi út (jobboldalt utóbbi vége látható, a Határ úti csomópontban) útvonalon kimentünk...

... Pacsirtatelepre. Itt a felhők nagyon jól néztek ki, és mivel hétvége volt, az 52-esen TW6000-est is fotózhattunk az ide már egy ideje már nem közlekedő UV mellett.

Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, és az iménti szép napsütés helyett a továbbiakban főleg szórt fénnyel kínzott bennünket. Persze az UV szórt, hóka fényben is szeretnivaló :)

Kis pihenő a Bosnyák téren. Innentől kezdve egy ideig nem erőltettem a fényképezést, a dokumentarista jellegű képek készítése ugyanis nem okozott túl sok örömet. Jó volt inkább beszélgetni, no meg élvezni a robogást.

A budapesti "hálózat"-ra jellemző "gyors" elérési idők ellenére még aznap kiértünk a Bécsi útra (baloldalt), majd a Török utcai, viszonylag ritkán használt összekötő-vágányon (jobboldalt) át elértünk a Margit körutat. És innen hova is mehettünk volna, mint a Moszkva téren át...

... fel Hűvösvölgybe? Itt a fények már elég rosszak voltak, de nemcsak ezért remélem, hogy viszonylag hamar sor kerülhet ismét egy hűvösvölgyi UV-túrára, mert nem akármilyen látvány ez az öreg szekér az ottani végállomáson.

Köszönet a szervezőknek, a járművezetőnek, és sok sikert és kitartást azoknak, akik további hasonló túrákat akarnak szervezni!


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra