Bevezető Tartalom Újdonságok English version Deutsche Version Budapest elvesztett sínei
 

 

életképek
építkezések
kocsiszínek
különmenetek
bemutatók

belföld
külföld

elvesztett sín
régi képek

közelről
múzeumok
emlékek
vasút
jegyek
hajók
egyéb

youtube

a készítőről
levél írása

énblog

   
 
MaViTE-BKV UV-különmenet, 2007. szeptember 29.

Mivel kedvenc UV-imról a típus forgalomból való kivonása óta nem tudok elég képet készíteni, most visszanyúlok egy kivonás utáni, de azért már nem épp tegnapi eseményhez. 2007. szeptember 29-én a MaViTE és a BKV közösen szervezett különvillamosozást, a Lágymányos ltp. - Mester utca - Orczy tér - Őrház - Mézeskalács tér - Kőbánya-hízlaló - Kispest, Határ út - Hofherr Albert utcai kanyar - Kispest, Határ út - Nagykőrösi út - Élessarok - Akna utca - Blaha Lujza tér - Lágymányos ltp. útvonalon, a 3816+5940+3836 szerelvénnyel.

A menet a 4-es lágymányosi végállomásáról indult, a baloldali képen mégse a különmeneti szerelvényt láthatjuk, hanem egy másikat, melyet éppen akkor vittek át Budafok kocsiszínből Zuglóba. A sokáig közös útvonal miatt jópofa sorfal-effektust lehetett fotózni, akár nappal szemben is, mint én a jobboldali képen :-/

Na jó, itt egy megfelelő szögből fotózott kép is, már hogy a baloldalon. Sajnos olyan erős őszi napfény volt, ami mellett minden világos vagy csillogó felület beégett, az árnyékok pedig túl erősek lettek, és ezen polár és UV-szűrővel se tudtam túl sokat segíteni. Jobboldalt: az egyik fotómegállás a 37-es Őrház megálló előtti rámpájának tövében.

Baloldalt: ilyen külső íves fotót egyébként nem szeretek csinálni, de a szűrők olyan klassz eget varázsoltak a képre, hogy nem bírtam kihagyni. Külön fel szeretném hívni a figyelmet a kép bal szélén felénk a fenekét mutató, de amúgy a helyszínen tapasztaltak alapján csodálatos állapotú GAZ-66-os teherautóra. Jobboldalt: olyan találkozás az Örs vezér terén, ami pár éve még teljesen természetes volt.

Balra: mivel a különjárati kocsi körül túl nagy volt a sürgés-forgás, én gyorsan lefotóztam a még mindig mögöttünk jövő "transzportot", ami a Bosnyák térnél természetesen eltűnt mögülünk. Jobbra: az UV a MÁV-telepi hurokban, amit már jó ideje Mézeskalács térnek hívnak.

Természetesen nem lehetett kihagyni a Kőbánya-Hízlaló MÁV- és időmegállónál sem a fotózást.

Mint említettem, a fényviszonyok nekem nem jöttek be, és a tömeg is nagy volt, ezért nem erőltettem túl a fotózásrt. Az út maradék részéről csak ezt a két képet teszem ide: a baloldali a Hofherr Albert utca elején készült (nem volt szabad végigmennünk az összekötővágányon a 42-es végállomásáig), a jobboldali pedig az Akna utcai egykori végállomásból és iparvágány-kiágazásból maradt csonkavágányon.


© Varga Ákos Endre, hacsak nincs másképp jelölve. Figyelem: az oldalakon található szövegek és képek csak szerzőik engedélyével közölhetők újra!

Vissza a tetejére Vissza a kezdőoldalra