Ismerkedési tanácsok kitartóknak és türelmeseknek

(A te szemedet nem zavarják ezek a színek? Az enyém már kisült...)


Megtaláltad életed párját? Vágyódsz utána, de õ errõl nem tud? Valahogyan tudtára szeretnéd adni érzéseidet? Vannak akik ilyenkor az egyenes közeledést javasolják: menj oda a kiválasztotthoz, írjál levelet neki, amelyben bevallasz mindent; de ez nem mindig mûködik, ráadásul rengeteg önbizalom kell hozzá, ha az megvan, akkor bizonyára nincs is szükséged tanácsra... Tehát marad a lassú, de biztos megoldás. Ehhez ki kell ismerni az illetõ szokásait, habitusát: gyalog jár? Esetleg autózik? Egyedül él? (Itt jegyeznénk meg, hogy amennyiben valakivel már együtt él, mármint élettársként, azesetben esélyeink elég csekélyek, inkább felejtsük el a dolgot, és életünk hátralevõ részében foglalkozzunk valami hasznossal: álljunk be szerzetesnek, ápolónak, esetleg idegenlégiósnak...)

Miután kiismertük, meg kell találni a megfelelõ alkalmat, hogy megszólítsuk. Ha beszélõviszonyban vagyunk vele, már sínen vagyunk, csak a végállomás kérdéses, mert lehet, hogy õ nem viszonozza érzéseinket... Mindazonáltal kétségtelenül a megszólítás a dolog legnehezebb része. Ebben szeretnénk segíteni.

Kutatócsoportunk évek óta dolgozik tökéletesen megalapozott ismerkedési formulákon, ezek közül szeretnénk néhányat bemutatni. Természetesen munkánk legfrissebb eredményeivel is megismerkedhetnek majd olvasóink a jövõben.

ha õ... javasolt módszer
metróval szokott járni Álljunk be BKV-ellenõrnek. Ha forgalmas helyen dolgozunk, és a kiszemelt is elég sokat utazgat, elõbb-utóbb biztos dolgunk akad vele. Keressünk bérletén, jegyén valamilyen hibát, így megbüntethetjük, és felírhatjuk a címét. Ha ellenkezik, mondván, hogy ne büntessük meg, többet nem fog ilyen elõfordulni, indítványozhatjuk a dolog egy csésze forró ginzengtea melletti megtárgyalását.
egyedül lakik egy társasházba Vegyük meg az összes szomszédos lakást, egy-egy szinttel alatta és felette is, így ha valamilyen háztartási problémája akad szívünk választottjának, csak hozzánk fordulhat segítségért.
egyedül lakik egy lakótelepi lakásbanEbben az esetben csak a közvetlenül felette levõ lakást kell megvenni, és csõtörést okozni. Miután már biztosak vagyunk abban, hogy beázott a plafonja, lemehetünk hozzá felajánlani, hogy szívesen segítünk rendbehozni a károkat. Bár ha jobban belegondolunk, e módszer túl gyors.
szereti az izgalmas embereket Jelentkezzünk ûrhajósnak. Nyolc-tízévnyi kiképzés után már komoly esélyünk lesz, hogy valóban eljutunk az ûrbe, és ezzel rákerülünk az újságok címlapjaira. Élõ tévéközvetítéskor integessünk a kamerába, és kiáltozzuk nevét. Ha mégse jön be, legalább egy élménnyel gazdagabbak lettünk.
kutyát tartFürödjünk különleges kutyasamponokkal, esetleg használjunk szappan helyett zsírszalonnát, majd sétáljunk sokat a környéken, ahol Õ lakik. A módszer hátránya, hogy más ebeket is magunkhoz vonzhat. Persze lehet, hogy így megismerjük a VALÓDI Õ-t, és az eddigi csupán tévedés volt.
szereti hallani a saját nevét Fedezzünk fel új földrészt, bolygót, üstököst, és nevezzük el róla. Fontos, hogy publikáljuk: nem véletlen a névadás!
romantikus alkatÁlljunk papnak, majd szökjünk meg az õ kedvéért. Ha tényleg romantikus lélek, értékelni fogja, hogy mekkora áldozatot hoztunk érte.
az érett férfiak iránt érdeklõdik Kezdjünk intenzív mulatozós életmódba, romboljuk egészségünket, próbáljunk ki mindent, ami árt. Pár év múlva már évekkel idõsebbnek fogunk látszani, mint amennyi a valóságban vagyunk, és így nagyobb eséllyel próbálkozhatunk nála.
flörtölõs Nyissunk a környékén élelmiszerboltot, közben vegyünk el valakit (bárkit) feleségül. Ha szerencsénk lesz, vágyaink tárgya a mi üzletünkbe fog járni. Jelenlétében tegyünk fennhangon megjegyzéseket a rossz otthoni helyzetrõl és arról, hogy valami kalandra lenne szükségünk. A módszer hátránya, hogy komoly tõkére van szükségünk megvalósításához.
sokat autózik az országban Vegyünk egy ócska kocsit, amelyrõl sejtjük, hogy sok baj lesz vele, és autózzunk mi is sokat. Ha jármûvünk lerobban az út szélén, már csak drukkolni kell, hogy õ is arra járjon, és segítségünkre siessen.
stewardessként dolgozikTudjuk meg melyik járaton dolgozik leggyakrabban, és szerezzünk annak célvárosában kiküldetéses munkát, így gyakran lehet majd vele utaznunk.
fogorvosi asszisztensLátogassunk gyakran olyan kocsmákat, lebujokat, ahol sok verekedés, balhé van, és legyünk mindig a dolgok középpontjában. Ha ezt sikeresen tesszük, gyakran kell korona- és hídbeillesztések miatt az Õ környékén tartózkodnunk.
lelkes természetvédõ Alapítsunk nagyipari céget, szennyezzük a környéken fellelhetõ összes folyót és állóvizet, tároljunk nyílt területen rádióaktív hulladékot! A vállalatunk mûködése ellen szervezett tüntetéseken jó eséllyel õ is részt fog venni, talán a Greenpeace petícióját átnyújtó küldöttségben is ott lesz. Pár nappal miután ezt átvettük, hívjuk fel, kérjünk tõle találkát, aholis elpanaszolhatjuk, hogy rádöbbentünk, mennyire rossz emberek voltunk eddig, és mennyit ártottunk a világnak. Némi bocsánatért való esedezés után talán meghatódik annyira, hogy nem fog egy következõ, immár valódi randevú elõl elzárkózni. Ennek a szisztémának is nagy hátránya költségessége...
internetezik Hagyjuk a dolgot, mert lehet, hogy õ is olvasta ezt az oldalt...


© Hamster, 1996.